Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....
- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....
Tak jsem koupil "korytnačku" ale asi špatnou. Nějak jsem se v tom špatně zorientoval. Vybíral jsem mezi teflonovou, speciální pro metalízy a nakonec jsem koupil Platinum series precision CAR WAX. Píšou tam o hlubokém lesku a oživení laku. A to je ten problém na který se chci zeptat: je to vhodné na můj lak
Jestli ne, tak koupím ještě tu na metalízy, kterou jsem původně plánoval. Bylo tam moc druhů a člověk se v tom potom nevyzná. Díky za radu.

Ford Focus II, 1.6 Ti-VCT Sport, 2005, K&N Air Filter

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsi šampon s voskem, takže po umytí už nemusíš leštit. Jinak to co používá většina tady jsou vosky, které se nanáší na karosérii po umytí auta a po krátkém zaschnutí se leští. Je to dřina, ale výsledek stojí za to. 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- Norbert
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ahmed, niekto tu v minulosti písal, že toho dotyčného známy naleštil strechu na bavoráku niečim od Helmuta a zničil si lak, takže Helmuta a podobne tele nebrať
- struza
- Nováček
čau kluci, pořídíl jsem ff, ale se špatným lakem, jak obnovit zašlý červený lak? plánuju tempo a poté hned vosk turtlewox na červenou barvu
Ford Focus 1.4 16V HB 1999
- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
silverwolf: Dík za info. Ještě bych chtěl koupit něco na doleštění po mytí jak píšeš. Mám vzít tu na metalízy a nebo s tím teflonem?? Ať to vypadá. Chci konečně nafotit nějaké pořádné fotky do galerie...a ještě to nejdůležitější: kde se dá koupit jelenica na doleštění??
Ford Focus II, 1.6 Ti-VCT Sport, 2005, K&N Air Filter

- funkatron
- Pokročilý
ja planujem kupit ten korektor na skrabance od korytnacky a potom ten vosk s teflonom...ten vraj urobi auto krasne leskle 

Ford S-Max Titanium X 2.0 TDCi 6/2010 120kW automat
-
- Test driver
Neviem sice,ako velmi mas poskodeny lak,ale skor by som na cele auto volil nejaky restaurator laku od korytncky a potom vosk v cervenej farbe od korytnacky.Tempo ozaj iba na vazne zniceny lak,alebo na opravy malych,lokalnych skrabancov.struza píše:čau kluci, pořídíl jsem ff, ale se špatným lakem, jak obnovit zašlý červený lak? plánuju tempo a poté hned vosk turtlewox na červenou barvu
-
- Test driver
Ci na metalizu,alebo s teflonom je v podstate jedno.Konkretne ja pouzivam teflon.Na dolestenie netreba jelenicu.Staci ti nejake makke bavlnene tricko,alebo flanelova kosela.KERF píše:silverwolf: Dík za info. Ještě bych chtěl koupit něco na doleštění po mytí jak píšeš. Mám vzít tu na metalízy a nebo s tím teflonem?? Ať to vypadá. Chci konečně nafotit nějaké pořádné fotky do galerie...a ještě to nejdůležitější: kde se dá koupit jelenica na doleštění??
- brena
- Nováček
Ahoj vsem, ted budu vypadat asi jako pitomec, ale co je zac ta korytnacka?
-
- Test driver
korytnačka=želva
a jedna sa o vyrobcu autokozmetiky

a jedna sa o vyrobcu autokozmetiky

- struza
- Nováček
polovina auta byla stříkaná a tato polovina má vybledlou barvu, viz foto, rozdíl je vidět mezi bokem auta a kufrem např nejhorší je kapota, ta je opravdu hodně zašlá..tak nevím jestli tempo nebo korytnačkuzirafak píše:Neviem sice,ako velmi mas poskodeny lak,ale skor by som na cele auto volil nejaky restaurator laku od korytncky a potom vosk v cervenej farbe od korytnacky.Tempo ozaj iba na vazne zniceny lak,alebo na opravy malych,lokalnych skrabancov.struza píše:čau kluci, pořídíl jsem ff, ale se špatným lakem, jak obnovit zašlý červený lak? plánuju tempo a poté hned vosk turtlewox na červenou barvu
Ford Focus 1.4 16V HB 1999
- funkatron
- Pokročilý
no tempo je skor na skrabance, si myslim
na vacsie plochy skor korytnacku
na vacsie plochy skor korytnacku
Ford S-Max Titanium X 2.0 TDCi 6/2010 120kW automat
- canndale
- Zkušený
jednoznacne restaurator laku od korytnacky.. treba volit podla toho ci mas metalizu alebo nie, su rozne. Vysledok je slusny, pouzival som to na predoslom aute.. idealne by sa to malo spravit restauratorom laku a asi po 2och tyzdnoch vosk.. takto to vydrzalo dost dlho, stacilo to robit raz do roka 
len neviem cio sa dostanes na lesk a farebny odditen tej novej farby, kazdopadne by to malo byt lepsie

len neviem cio sa dostanes na lesk a farebny odditen tej novej farby, kazdopadne by to malo byt lepsie

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
taky bych zkusil nejdřív želvu, protože je jemnější. Jenom v případě, kdyby to nešlo, tak bych to vzal Tempem a výsledek se dostaví určitě
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.

- Anndy
- Test driver
Predpokladam, ze medzi umytim auta a nanesenim vosku by mal byt co najkratsi casovy usek, aby co najmenej prachu napadalo na auto?
Mam trochu dilemu, tam kde si chcem nechat umyt zvonka, nie je moc miesto na lestenie, a ked prejdem cca 5km auto uz moze byt spinave na voskovanie.
Mam trochu dilemu, tam kde si chcem nechat umyt zvonka, nie je moc miesto na lestenie, a ked prejdem cca 5km auto uz moze byt spinave na voskovanie.