hagusy na ffsedan
- carlos1
- Nováček
hagusy na ffsedan
ahoj focusaci .Poradi me nekdo jestli se daji namontovat hagusy na ff sedan?Predem dekuju za radu.Carlos1
- Peta
- Nováček
Určitě tam nějaký univerzály nacpeš, už jsem je viděl i na krátký Fabii, jenom se zeptám "proboha proč?"
Když si koupíš střešní nosič, vyjde tě to odhadem stejně a navíc nebudeš muset dělat díry do střechy s tím, kdyby se ti to nelíbilo, tak už to nevrátíš spátky...
Když si koupíš střešní nosič, vyjde tě to odhadem stejně a navíc nebudeš muset dělat díry do střechy s tím, kdyby se ti to nelíbilo, tak už to nevrátíš spátky...
"Fíkus" 1.8 TDDi Combi 01, State Blue, Trend+...
"Fofík" 1.8.TDDi Combi 99, State Blue, Ambient+...

- cesta
- Nováček
carlos1: na hagusy se podívej k neumannovi.
Peta: a proč?
protože namontovat příčníky do fixděr znamená vyšroubovat 8 zátek, nasadit příčníky a pak zas zašroubovat 8 šroubů. U kombíku s hagusama se to hovoří o tom "proboha proč?", v nejhorším ráno lyže naházíš dovnitř a žádnou zahrádku nepotřebuješ
protože namontovat příčníky do fixděr znamená vyšroubovat 8 zátek, nasadit příčníky a pak zas zašroubovat 8 šroubů. U kombíku s hagusama se to hovoří o tom "proboha proč?", v nejhorším ráno lyže naházíš dovnitř a žádnou zahrádku nepotřebuješ

Focus 1.8 TDDI hb 5dv. ghia, r.2000
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Higiligi
- Nováček
to Carlos1: nevím odkud jsi,ale rozhodně bych volil nějaké hagusy od Neumanna.A nebál bych se toho,že se stane něco se střechou.Oni mají zkušenosti a dají to na vhodné místo,jen bacha na nějaké amatéry.Já sám, mám příčníky,ale je to nepraktické,stále montovat,odmontovat a vzhedově je jasné plus pro hagusy.
- mosad
- Junior
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Peta
- Nováček
Otazkou "proboha proc" jsem nemyslel nic zleho, jenom jsem to proste nepochopil. Pokud to potrebujes jenom na lyze, tak v listopadu nahodis stresni nosic a v dubnu ho sundas - osobne mi to prijde schudnejsi nez si nechat vrtat do strechy - ale to je tva vec, nechtel jsem se te dotknout.cesta píše:carlos1: na hagusy se podívej k neumannovi.
Jinak poznamka, ze s kombikem s hagusama se mi to mluvi neni moc na miste - vyber auta je na kazdem z nas. Taky jsem se rozhodoval mezi 5dverovym hatchem (kterej se mi moc libi po designove strance) a kombikem. Nakonec vyhral kombik, protoze jsem si uvedomil, co od auta chci... No a druhy auto pro zenu uz bylo po zkusenosti jasne - taky kombik,.

"Fíkus" 1.8 TDDi Combi 01, State Blue, Trend+...

- acoLaco
- Nováček
Re: hagusy na ffsedan
Tak jsem to dneska hledal a nakonec, přes různorodé info, jsem se teď stejně díval jak do návodu (ten je stejný pro všechny varianty), tak i do techničáku, a na FF combi (poslední model) je to "také jen" 75 kg na kombíka. Navíc mám pocit (tam jsem se díval někdy před rokem a teď je mám na půdě), že na příčníkách byl také nápis 75 kg. Těch 100 kg je fakt hodně, mám pocit že většina ostatních aut má "jen" 50 kg.mosad píše:To Carlos. Jak praví návod na Fíka tak u hatchback a notchback je zatížení střechy maximální 75 kilo. Kombíky mají maximum 100 kilo. Jak benzín tak nafta.