Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Příspěvek od Boban » 10.03.2009 20:59

Koťo a nezkoušel si čistič na krbová kamna :?: tím to jde uplně špičkově :idea:

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 10.03.2009 21:20

To taky slyším poprvé... 8O

Něco takového?
http://www.kamna-konig.cz/eshop/prislus ... kla-1.html
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 10.03.2009 22:23

přesně tak nejlepší ze všeho osobně vyzkoušeno :idea: :wink:

Mattys
Junior
Junior

Příspěvek od Mattys » 11.03.2009 07:26

Mě to šlo uplně s tím čističem jak píše ORBmane.I ty jak říkáš,že vypadají zapečeně :wink:
NEW 11.11.2014:Ford Mondeo MK4 2010, 2,0TDCi
OLD:FORD FOCUS COMBI 1,6 ZETEC SE 74KW 16V rv.6/1999 BLACK METAL
ObrázekGalérka https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=4800

Wizzy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy » 17.03.2009 10:27

pro Lukyska:
Měl jsem už také pár škrábanců, některé byly až do bílého, u černé metal. je to obzvlášt´ vidět. Hlavně zadní dveře pod náp. FOCUS. Rada automech. byla, jedině lakování.Našel jsem na fóru dva prostředky, na fotce jsou vlevo.Po rozleštění a po půl roce, x krát mytí tyto místa už nenajdu ani sám.
Postup: Očistit tech. benzínem, na hadřík jsem nanesl trochu pasty z tuby Safe cuta po zaschnutí rozleštil. Toto jsem udělal 3x během asi 45 min. Nakonec jsem použil Extreme nano-tech leštěnku a znovu rozleštil. Automech. zíral, místa nepoznal a říkal, ze to ještě nezažil.
Doby schnutí jsou na návodech, počkej, až se oteplí. Vše jsem kupoval v Globusu.Kvůli Nano-tech nás asi lakýra prokleje, ale na to s..u, technologie jde dál.
Moje údržba laku:2x za rok voskuju voskem na metal. jaro a podzim. Myju vlažnou vodou hubkou,asi co 3 až 4 krát kápnu do kýblu autošampón s voskem. Opláchnu a projedu auto, aby kapky stekly. Pak vezmu rukavici a poutírám do sucha, když je rukav. mokrá, vyždímám ji ve ždímačce. Rukavice to zárověň i vyleští, takže výsledný dojem je zrcadlo, ve kterém se můžeš holit.
PS:Máme rádi čisté auto. Jěště jak na mušky na přední masce:v létě večer, hned jak přijedu je začerstva umyju a je to.
Přílohy
auto 207.jpg
FoFo II 5dv. 2007 Collection 1.6 74kw Panther Black
Obrázek

hasis
Nováček
Nováček

Příspěvek od hasis » 17.03.2009 10:49

Wizzy píše:pro Lukyska:
Měl jsem už také pár škrábanců, některé byly až do bílého, u černé metal. je to obzvlášt´ vidět. Hlavně zadní dveře pod náp. FOCUS. Rada automech. byla, jedině lakování.Našel jsem na fóru dva prostředky, na fotce jsou vlevo.Po rozleštění a po půl roce, x krát mytí tyto místa už nenajdu ani sám.
Postup: Očistit tech. benzínem, na hadřík jsem nanesl trochu pasty z tuby Safe cuta po zaschnutí rozleštil. Toto jsem udělal 3x během asi 45 min. Nakonec jsem použil Extreme nano-tech leštěnku a znovu rozleštil. Automech. zíral, místa nepoznal a říkal, ze to ještě nezažil.
Doby schnutí jsou na návodech, počkej, až se oteplí. Vše jsem kupoval v Globusu.Kvůli Nano-tech nás asi lakýra prokleje, ale na to s..u, technologie jde dál.
Moje údržba laku:2x za rok voskuju voskem na metal. jaro a podzim. Myju vlažnou vodou hubkou,asi co 3 až 4 krát kápnu do kýblu autošampón s voskem. Opláchnu a projedu auto, aby kapky stekly. Pak vezmu rukavici a poutírám do sucha, když je rukav. mokrá, vyždímám ji ve ždímačce. Rukavice to zárověň i vyleští, takže výsledný dojem je zrcadlo, ve kterém se můžeš holit.
PS:Máme rádi čisté auto. Jěště jak na mušky na přední masce:v létě večer, hned jak přijedu je začerstva umyju a je to.
ty rukacice jsi koupil taky tam?Me prijde ta jelenice a podobne hadry moc draha!!!Takze uz mam nakoupene sampony a vosky od zelvy a uz se jen tesim az bude krasne a jdu na to!!!
Ford Focus combi 2.0i 96kW 2004
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 17.03.2009 11:05

Na hmyz a podobne zazrate spiny exituje jedna taka super hubka (spongia), ktora ma jednu stranu pokrytu ako keby kovovou mriezkou. Napriek tomu to vobec neposkrabe lak (ani pochromovane casti), ani pri silonom tlaceni na hubku a dostane to z karoserie vsetky spiny (aj cierne asfaltove, ci ake bodky).
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

liskanet99
Junior
Junior

Příspěvek od liskanet99 » 17.03.2009 13:04

No a nemel by prave pred tema muskama ochranit ten vosk - myslim ze kdyz se auto navoskuje slusnym voskem tak se ta moucha rozplacne na tom navoskovanem a mela by jit daleko lip stahnout :).
Ford Focus II, r.v.2005, 1.6 Ti-VCT Titanium, Aquarius Blue Galerka
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná

liskanet99
Junior
Junior

Příspěvek od liskanet99 » 17.03.2009 13:06

2 Wizzy - prosim te jak ty rukavice pak cistis od toho vosku mam pocit, ze kdyz je ten vosk poradnej tak ho asi z ty rukavice jen tak nedostanes - takze kupujes na kazde myti auta novou :)? Taky sem si ji poridil a nebyla zrovna tak levna, ze bych si ji kupoval na kazde myti auta.

liskanet99
Junior
Junior

Příspěvek od liskanet99 » 17.03.2009 13:08

A jeste jeste jestli muzu jak tak koukam na tu fotku jak tam mas i houby na myti - mam zkusenost, ze nejlepsi je morska houba bohuzel pravou nemuzu nikde sehnat tak sem poridil aspon umelou ma vetsi pory a nasaje daleko vic vody nez tyhle jemne co kdyz zmacknes tak vytece jen pena ktera neodplavi zrnka prachu....

Wizzy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy » 17.03.2009 17:22

liskanet99 píše:2 Wizzy - prosim te jak ty rukavice pak cistis od toho vosku mam pocit, ze kdyz je ten vosk poradnej tak ho asi z ty rukavice jen tak nedostanes - takze kupujes na kazde myti auta novou :)? Taky sem si ji poridil a nebyla zrovna tak levna, ze bych si ji kupoval na kazde myti auta.
Píšu to znova.na jaře a na podzim voskuji klasicky želvou flanelovým hadříkem .Auto myju většinou čistou vodou,sem tam s trochou autos. s voskem .Rukavice mám jenom na utření do sucha,nikoliv na voskování
FoFo II 5dv. 2007 Collection 1.6 74kw Panther Black
Obrázek

liskanet99
Junior
Junior

Příspěvek od liskanet99 » 17.03.2009 19:32

2 wizzy - aha jasne ja to pochopil, ze to tou rukavici i lestis "Rukavice to zárověň i vyleští, takže výsledný...." nevadi :). Ja tomu voskovani docela verim takze to asi zkusim navoskovat vickrat nez jen 2x za rok protoze ten vosk podle me dlouho na aute nevydrzi teda aspon ten obycejny od zelvy nebo v mem pripade korrek - zkusim se donutit vzit aspon haupnu a predni masku kde to trpi nejvic....

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 17.03.2009 21:08

chlapi ja len taku fakticku poznamku.. bude mi stačiť jedna fľaša tohoto vosku na celé auto alebo treba dve?

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 17.03.2009 21:21

Quickie,v klidu jedna :wink:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 17.03.2009 23:08

Wizzy píše:.. Opláchnu a projedu auto, aby kapky stekly....
"projedes" akoze sa na nom potom povozis? nebojis sa ze sa zaprasi od prachu na ceste a ten potom pri lesteni poskriabe lak?

Quickie: myslim ze ta flasa by mohla stacit na niekolko voskovani.. alebo voskom len velmi setrim? :oops: fakt.. na kolko voskovani vam vystaci jedna napr 500ml flashka vosku?
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“