Kupa auta s mriezkou N1 a jeho prestavba
- herdos
- Nováček
Kupa auta s mriezkou N1 a jeho prestavba
Ahojte,
svokor chce kupit auto ( ak mate chut pozrite si link ). Problem je, ze ma mriezku. Da sa N1 prestavat na M1? Neviem sa nikde dopatrat poriadnych informacii, ze co vsetko ta prestavba v sebe zahrna, a co obnasa aj to, keby sa to auto nedalo prestavit - parkovanie , zakazy... Ja som tym moc teda neni nadseny, snazim sa ho od toho odhovorit. Ked som volal znamemu policajtovi, ze ci je to mozne prestavat povedal, ze nie. Ma vobec zmysel kupovat take auto, ked nieje podnikatel? Inak sumu zrazil na 7000€ co je dost lakave, ale predsa len. Neviete, na akeho policajta narazite a ako si bude zakon vykladat on.
Prosim poradte, ak mate skusenosti s takymito autami, alebo s prestavbou na M1. Dakujem.
Tu je link na to auto.
http://ford-focus-combi.autobazar.eu/16 ... 02686.html[/b][/b]
svokor chce kupit auto ( ak mate chut pozrite si link ). Problem je, ze ma mriezku. Da sa N1 prestavat na M1? Neviem sa nikde dopatrat poriadnych informacii, ze co vsetko ta prestavba v sebe zahrna, a co obnasa aj to, keby sa to auto nedalo prestavit - parkovanie , zakazy... Ja som tym moc teda neni nadseny, snazim sa ho od toho odhovorit. Ked som volal znamemu policajtovi, ze ci je to mozne prestavat povedal, ze nie. Ma vobec zmysel kupovat take auto, ked nieje podnikatel? Inak sumu zrazil na 7000€ co je dost lakave, ale predsa len. Neviete, na akeho policajta narazite a ako si bude zakon vykladat on.
Prosim poradte, ak mate skusenosti s takymito autami, alebo s prestavbou na M1. Dakujem.
Tu je link na to auto.
http://ford-focus-combi.autobazar.eu/16 ... 02686.html[/b][/b]
- abakus
- Nováček
Re: Kupa auta s mriezkou N1 a jeho prestavba
To stejné teď řeším. Technicky ani papírově to problém není. V autorizovaném servise jsou ochotni to udělat - odstranit mříž a vyběhat papíry (je potřeba nová homologace). Jen poplatky na úřadě stojí cca 5.000 CZK, se vším všudy mi to jsou ochotni udělat za cca 8.000. A to je na můj vkus trochu moc, ještě si to budu rozmýšlet.
- herdos
- Nováček
No co ja som sa tu dozvedel z inych for, tak to vychadza asi na 35-50 000 ( este v korunach samozrejme ),a nazory sa strasne roznia, niektori v tom problem nevidia, ini ano. Ale ako som zistil, hlavne je sa dozvediet, ci uz niekdy predtym to auto bolo prerobene, tzn, ze ak bolo kupene ako M1 a prorebene na N1, naspat to uz podla zakona nejde dat. A aj tak sa zaoberam otazkou, ze ci riskovat, kupit auto za 7000€ a co ak to nepovoli bud vyrobca, alebo nejaky urad a auto nebude vyhovat kupcovi, takze su tu dalsie problemy s jeho naslednym predajom. KOmplikovane, ze? Neviem, musime zvolit taktiku, ako ho presvedcit, nech ho nekupuje a radsej nech ide po inom, hoci drahsom...
- abakus
- Nováček
Kamarád dělal u BMW a říkal, že taky několikrát rušil N1 a bez problému. Je možné, že jsou jiné zákony na Slovensku a u nás, ale ta cena za zrušení N1 je stejně nějaká nesmyslně vysoká.
- jamaka
- Test driver
No v prvom rade tazko sa mi veri ze to auto ma 18000km. A k mrezi, ak auto nema technicky vydany na SK, tak potom sa da prihlasit ako kolvek. A hlavne vzdy ako M1. Ak je to uz prihlasene ako N1, tak je s tym vela roboty, musim zmenit obsaditelnost vozidla z 4 na 5 a ine hluposti. A jasne - focus dielsovy z 2007 ja 7000,- a ze uplna servisna historia

3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- herdos
- Nováček
No mne sa to tiez nezda, kedze je vedene ako N1, predpokladam ze ho mal nejaky podnikatel, a ktory teraz najazdi 18000 km za 2 roky? dlsie vec, rok vyroby sa uvadza 10/2007, ale priamo na sranke autobazaru je to uz 2/2007. Takze tak, odrb jak slon.
- abakus
- Nováček
Já mám v techničáku 5 míst. Je to o zatížitelnosti nápravy, u benzínového kombi je to vpoho.jamaka píše:musim zmenit obsaditelnost vozidla z 4 na 5
- jamaka
- Test driver
u nas je to jedno, vzdy s zmeni obsaditelnost na 4.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
- silverine
- Nováček
já jsem tuhle přestavbu absolvoval, dělal jsem sice přestavbu z M1 montážní na M1, takže jsem nepotřeboval potvrzení od fordu, že je auto provozuschopné i jako M1, ale jinak je ten postup stejný jako z N1 do M1, více info je v tomhle vlákne:
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=85&t=2282
jináč bych to nikde nedával demontovat do nějakýho servisu apod,, mříž tam je chycená na dvou šroubech, demontáž je otázkou pár minut, s těmi papíry a běháním z STK na dopravní inspektorát je práce, záleží na přístupu úředníků, já měl asi kliku, šlo to vše v pohodě.
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=85&t=2282
jináč bych to nikde nedával demontovat do nějakýho servisu apod,, mříž tam je chycená na dvou šroubech, demontáž je otázkou pár minut, s těmi papíry a běháním z STK na dopravní inspektorát je práce, záleží na přístupu úředníků, já měl asi kliku, šlo to vše v pohodě.
Focus 1.4 Combi 2002 stříbrňák | papírová vložka vzduchového filtru, kazeťák 5000 RDS, čtrnáctky plecháče, mašlička na anténě

- silverine
- Nováček
jo a taky se dá z prodeje tý mřížky ještě něco vydělat, já jsem ji prodal prvnímu člověku za 2000 (potřeboval ji kvůli psovi), ale pak se mi ozvalo ještě asi 5-6 lidí, takže by se možná prodala za více kaček
Focus 1.4 Combi 2002 stříbrňák | papírová vložka vzduchového filtru, kazeťák 5000 RDS, čtrnáctky plecháče, mašlička na anténě