Nepravidelný chod motoru
- haladar
- Nováček
Nepravidelný chod motoru
Dneska jsem dělal takový menší jarní servis.Výměna vzduchového a pilového filtru a taky výměna svíček.Potom jsem nastartoval motor a zjistil že jede nepravidelně jako by vněm cukalo.Napadlo mě že to budou ty nový svíčky ( brisk) tak jsem tam vrátil ty původní (motorkraft),ale je to pořád stejný.Taky se mě rozsvítila kontrolka poruchy motoru.Nevíte někdo čím to je?Před tím bylo vše OK.
- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- 99bob
- Nováček
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vypada to na chudou smes pri studenem motoru. Myslim, ze klasicky sytic nahrazuje lambda sonda. Pokud nefunguje, pak jede obvykle motor na nouzovy rezim, coz nemusi byt optimalni.99bob píše:zdarec,mám dotaz na motor,když vyjedu z garáže a jedu se studeným motorem,tak se mi zdá že to cuká,až když se zahřeje tak je to ok.

- 99bob
- Nováček
- Ahmed
- Test driver
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
radši nešteluj a zkus nejdřív diagnostiku, pokud to je lambda, diagnostika to zjistí. Radši dej 2tis než pak kupovat nový motor99bob píše:Tak motor je snad OK doufám že.Stačí ho nechat jen seštelovat? Dík za odpovědi.

jinak lambda na vrakači stojí kolem tisícovky, je to jen kus kabelu. Když jsem sháněl zapalovací cívku, týpek měl těch sond plný šuplík

- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no, známý ma mondeo a už dva roky mu nefunguje lambda sonda, řekli mu to na emisích. ale auto startuje a frčí jedna báseň, a taky ho má v garáži. tak nevím.....pelen píše:Vypada to na chudou smes pri studenem motoru. Myslim, ze klasicky sytic nahrazuje lambda sonda. Pokud nefunguje, pak jede obvykle motor na nouzovy rezim, coz nemusi byt optimalni.99bob píše:zdarec,mám dotaz na motor,když vyjedu z garáže a jedu se studeným motorem,tak se mi zdá že to cuká,až když se zahřeje tak je to ok.