Prasklá trubka od turba
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prasklá trubka od turba
A nie som si isty, ci to PSA motory v Peugeotoch a citroenoch maju vyriesene rovnako. Podla mna na motoroch montovanych do peugeotov to francuzi mohli vyriesit inak - tak ako aj ine veci - silentbloky, filtre a pod. Gro toho motora zostava, ale niektore casti si ten ktory vyrobca moze prisposobit.
Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
- johnustek
- Nováček
hlasim sa po mesiaci jazdenia s novou vymenenou trubkou,ale mam taky pocit,ze ostal moj fofik lenivsi
, ako predtym ked som mal trubku prasknutu.a mam aj taky pocit,ze aj turbo uz nema taky tah .dam mu este mesiac , a potom fofa asi vezmem ,,lekarovi,, na diagnostiku. 

FoFoII combi 2005 1.6TDCi 66kw
- johnustek
- Nováček
tak som bol na diagnostike.zaver znie- vadny EGR ventil.vraj bezna zavada u tychto motorov
,ale ked som sa spytal na cenu noveho ventilu+pracu-to uz my do
nebolo!!!500€-to je dost!!nemyslite??!!moj zaver teda znie-zaslepit EGRventil !!!po tom vsetkom ,co som sa tu docital,ma caka len prijemna zmana!!
a za tych 500€ si radsej kupim nejake alu disky!!! 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to johnustek: Kolko mas nabehane, ked ti diagnostikovali vadny EGR ventil? Svietila ti kontrolka motora na palubovke? Nezacalo ti to nadmerne dymit, resp. v niektorych rezimoch nepravidelne chodit? Ak je to len lenive, nie som si isty, ci to je naozaj EGR. Mozno sa v najhorsom pripade ten EGR da nejako repasovat/vycistit...
Ja len ze to mozno nemusi byt tak ako to vyzera:
tu je o tom nieco: http://forum.fordclubs.org/viewtopic.ph ... 9b36de9f57
Ja len ze to mozno nemusi byt tak ako to vyzera:
tu je o tom nieco: http://forum.fordclubs.org/viewtopic.ph ... 9b36de9f57
- johnustek
- Nováček
no nabehane mam 81600km.kontrolka zo zaciatku (pred mesiacom)len sem-tam blikla,ale pred tyzdnom sa rozsvietila nastalo ,a tak som siel na diagnostiku. na diagnostike som bol original u forda.problemy s dymom a chodom motora som nemal,len auto ostalo lenivsie.a pri diagnostike my povedali , ze je to tym EGR ventilom.navstivil som domaci-Trnavsky servis FORD. servis v pohode,pri diagnostike som bol osobne,ziadne obmedzenia co sa tyka pohybu pri voze.vsetko som pekne pozoroval , ako robia.aj personal bol v pohode.jedine co ma dalo do uvahy je fakt,ze technik s ktorym som sa bavil pocas diagnostiky my povedal ,ze motory ktore su v tychto fordoch ,su z koncernu PSA-a len sama zavada!!!
dokonca my vravel ,ze ford uz s nimi prestal spolupracovat, a od noveho roku bude davat len svoj vlastny motor,ktory momentalne uz testuju do prevadzky.

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ak s PSA Ford prestal spolupracovat, nie je mi jasne, preco v nemecku nenajdeme ponuku motorizacie 1.8TDCi... Uvidime ako to je...
Kazdopadne sa chcem podelit o novy poznatok: Po tom ako som minuly rok tu trubku zavaril a upevnil na siletbloky motor mi prestal vibrovat v kazdom rezime v okoli 1700 ot/min. juche!
Vysvetlujem si to tym, ze cez tu prasklinu unikal tlakovy vzduch, ktore tlacilo turbo a to sposobovalo to vibrovanie (do motora sa dostalo raz viacej vzduchu, raz menej), ale kedze vaha vzduchu je este predtym, tak ECU nemala sancu zareagovat. Teraz mi to ide uplne hladko, takto si to predstavujem!

Kazdopadne sa chcem podelit o novy poznatok: Po tom ako som minuly rok tu trubku zavaril a upevnil na siletbloky motor mi prestal vibrovat v kazdom rezime v okoli 1700 ot/min. juche!

Vysvetlujem si to tym, ze cez tu prasklinu unikal tlakovy vzduch, ktore tlacilo turbo a to sposobovalo to vibrovanie (do motora sa dostalo raz viacej vzduchu, raz menej), ale kedze vaha vzduchu je este predtym, tak ECU nemala sancu zareagovat. Teraz mi to ide uplne hladko, takto si to predstavujem!
- Komi
- Junior
dobra sprava - ten silentblok, potesilo by foto pre inspiraciu....
s tym motorom sa mi to tiez moc nezda, nezaregistroval som problemy na nemeckych forach a tam sa ich teda preda s psa motorom radove 100000 za rok a z toho znacna cast firemnych s velkym rocnym priebehom tak by sa to snad muselo prejavit....v nemecku naopak nekupis diesel ford - preco asi ? ze by ho bolo pre nich skoda ? mozno....
s tym motorom sa mi to tiez moc nezda, nezaregistroval som problemy na nemeckych forach a tam sa ich teda preda s psa motorom radove 100000 za rok a z toho znacna cast firemnych s velkym rocnym priebehom tak by sa to snad muselo prejavit....v nemecku naopak nekupis diesel ford - preco asi ? ze by ho bolo pre nich skoda ? mozno....
Focus II. kombi, Trend (A), 1,6TDCI 80kW 2006 , DPF vymeneny 2011, turbo 2009
-
- Nováček
nepadlo ma vyrezat tu cast kde j eten drziak a nahradit tu cast tlakovou hadicovou spojkou-uchytenie este potom musim domysliet (objimku cez tu hadicu a k objimke potom vyrobit drziak - cize uchytenie bude odpruzene a zaroven problematicke miesto odstranene) co vy na to?