motor 2.0 16v
- tapa
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
motor 2.0 16v
Chtel jsem se zeptat jestli mate s tim to motorem nekdo zkusenosti.Klady a zapory!dekuju
- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
zkušenosti mám,jezdím ve dvoulitrové focusu
výkon svezení je pěkný,samozřejmě za ostřejší jízdu budeš platit větší spotřebou,dostal jsem se i k 12l/100km.
s lehkou nohou jsem s toho dastal i kolem 7,8l/100km ,ale to jsem opravdu jen lechtal plyn.
říká se že je od 2300ot. hlučnější což je pravda,ale je to spíše dravější zvuk toho motoru,a vůbec bych se toho zvuku nebál
závadu jsem na motoru neměl ještě žádnou,šlape jako hodinky
zápory bych přirovnal asi jen tu velkou spotřebu,ale za osřejší jízdu se platí jako u všech aut
výkon svezení je pěkný,samozřejmě za ostřejší jízdu budeš platit větší spotřebou,dostal jsem se i k 12l/100km.
s lehkou nohou jsem s toho dastal i kolem 7,8l/100km ,ale to jsem opravdu jen lechtal plyn.
říká se že je od 2300ot. hlučnější což je pravda,ale je to spíše dravější zvuk toho motoru,a vůbec bych se toho zvuku nebál
závadu jsem na motoru neměl ještě žádnou,šlape jako hodinky
zápory bych přirovnal asi jen tu velkou spotřebu,ale za osřejší jízdu se platí jako u všech aut
- tomin
- .
Souhlas s driverem.
Výkon je dostatečný a slušný zátah už od nízkých otáček.Do 3000ot. motor vůbec neslyšíš,od 3000ot. výše výrazný kovový sound,ale s rostoucíma otáčkama se už nezvyšuje.Jenom aerodynamický hluk. Krátké převody,takže tě to nutí držet v otáčkách,ale na okresky ideální.Na dálnici mi chybí 6-ka.Bohužel s tím souvisí ta spotřeba.Do 130km/h většinou po dálnici s lehkou nohou i za 7.2l,jinak průměr 9.8l a na 215/40/17 vůbec není problém dostat se na těch 12l.Ze začátku jsem se snažil jezdit trochu na spotřebu a dýl jak měsíc jsem to nevydržel.Je to jen otázka sebekontroly,ale to svezení prostě stojí za to a moc špatně se odolává...
Najeto podle tacho
120tis.a zatim bez problémů.
Výkon je dostatečný a slušný zátah už od nízkých otáček.Do 3000ot. motor vůbec neslyšíš,od 3000ot. výše výrazný kovový sound,ale s rostoucíma otáčkama se už nezvyšuje.Jenom aerodynamický hluk. Krátké převody,takže tě to nutí držet v otáčkách,ale na okresky ideální.Na dálnici mi chybí 6-ka.Bohužel s tím souvisí ta spotřeba.Do 130km/h většinou po dálnici s lehkou nohou i za 7.2l,jinak průměr 9.8l a na 215/40/17 vůbec není problém dostat se na těch 12l.Ze začátku jsem se snažil jezdit trochu na spotřebu a dýl jak měsíc jsem to nevydržel.Je to jen otázka sebekontroly,ale to svezení prostě stojí za to a moc špatně se odolává...
Najeto podle tacho

- MrData
- Nováček
- focusfan
- Nováček
Také musím souhlasit. Je to výborná volba. Když je zapotřebí rychle předjet, stačí podřadit a frr. Spotřebu mám průměr kolem 8 (205/16), v zimě tak 8,5-9 (195/15). Rekort byl ais 7l, to když jsem byl u sousedů na západě a kvůli pokutám jsem jel předpisově
Šestej kvalt by určitě na dálnici prospěl. Krom síly motoru netřeba chválit jízdní vlastnosti - prostě super. Kdo koupí, neprohloupí!
zdarec

zdarec
měl jsem: FF 2.0 DURATEC (SPORT) - KOMBI r.v. 2006
mám: FORD FOCUS 1.6 ecoboost (150k) - KOMBI r.v. 2014, titanum, burnished glow
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 4#p1015924