životnost světlometů
- jenikHK
- Moderátor
životnost světlometů
Chlapci,
ne že bych objevil Ameriku, ale...
že nový světlomet svítí líp, než starý, třebas 10 let, je jasné - parabola degraduje, polykarbonát žloutne, škrábe se, zevnitř je zaprášený... Po nehodě jsem dostal nové světlo (tu nejlevnější repliku) a že bude rozdíl kurnik takový, to jsem teda nečekal ani náhodou. Takže jsem si šel koupit hned i druhý, na to se nedalo koukat. Rovnou jsem dal nové žárovky, byť ty nejobyčejnější, tak pořád svítí mnohem líp, než Philips NightGuide (byť už mají něco za sebou) ve starých.
Závěr je, že můžeme cpát sebelepší žárovky, ale novej světlomet je novej světlomet. Chyba byla ta, že jsem zároveň koupil i novou mlhovku, která byla popraskaná. Měl jsem koupit obě dvě. Původní mlhovka je vzhledem k umístění tak zašlá, že rozdíl ve svítivosti je naprosto neuvěřitelný a při jejich prvním rozvícení jsem měl pocit, že žárovka musela prasknout.
Nakonec něco takového jsem našel i v časopise, tam psali cosi o tom, že už po 5 letech klesá účinnost světlometů o ca 20-50%. Potvrzuju.
Světlomet na H4 se dá sehnat už kolem 1200 v replice - ve srovnání s předraženejma žárovkama mnohem smysluplnější investice.
ne že bych objevil Ameriku, ale...
že nový světlomet svítí líp, než starý, třebas 10 let, je jasné - parabola degraduje, polykarbonát žloutne, škrábe se, zevnitř je zaprášený... Po nehodě jsem dostal nové světlo (tu nejlevnější repliku) a že bude rozdíl kurnik takový, to jsem teda nečekal ani náhodou. Takže jsem si šel koupit hned i druhý, na to se nedalo koukat. Rovnou jsem dal nové žárovky, byť ty nejobyčejnější, tak pořád svítí mnohem líp, než Philips NightGuide (byť už mají něco za sebou) ve starých.
Závěr je, že můžeme cpát sebelepší žárovky, ale novej světlomet je novej světlomet. Chyba byla ta, že jsem zároveň koupil i novou mlhovku, která byla popraskaná. Měl jsem koupit obě dvě. Původní mlhovka je vzhledem k umístění tak zašlá, že rozdíl ve svítivosti je naprosto neuvěřitelný a při jejich prvním rozvícení jsem měl pocit, že žárovka musela prasknout.
Nakonec něco takového jsem našel i v časopise, tam psali cosi o tom, že už po 5 letech klesá účinnost světlometů o ca 20-50%. Potvrzuju.
Světlomet na H4 se dá sehnat už kolem 1200 v replice - ve srovnání s předraženejma žárovkama mnohem smysluplnější investice.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: životnost světlometů
no k tomu jeste muzu napsat to ze couddymu jsem dal lepsi repliky a stezoval si ze mu to nesviti tak jak jeho starsi originaly . samozrejme zalezi na zašlosti vsech komponentu ale kdyz jsem byl minuly tyden na STK s autem ketre melo jedno svetlo repliku tak si technik stezoval ze svetelna hrana neni pravidelna a ze je jakoby natocena a patrne se jedna o spatne vylisovanou parabolu protoze jsme zkousely pootocit zarovkou a nepomohlo to , druhe svetlo (zašlý origo) svitil sice o trochu min ale hrana v serizovacce byla ostra a presna podle toho co tam mel nakreslene .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Test driver
jj tak o tom by na tu staroch mohol napísat menšiu diplomovu pracu 

- misakxt
- Junior
Co si koupil za značku jeniku??řešim podobnej problém pač jezdim skoro po tmě
Focus 1.6 74kW 3dv silver Trend od 7.1.2008
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
- jenikHK
- Moderátor
Koupil jsem nejsnáz dostupnou repliku - Taiwanský DEPO. Za ty peníze spokojenost, provedení není co vytknout, ke svítivosti viz foki - hranice není tak ostrá, jako origo - ale za ty prachy.... Za pár těchlech světel není ani jedno značkový
(

- misakxt
- Junior
kde si je koupil?
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
- FrFill
- Pokročilý
to jenikHK:to si mohl rovnou koupit světla po FL(ty prej svítěj ješte líp),ktery sem vydel nekde na internet. aukci za 1750kč,ale asi to byla taky replika made in větnam 

- jenikHK
- Moderátor
misak: pres znameho v Kelly, ale co jsem videl, Aukro je toho taky plne.
FrFill: to jsem pravda mohl, ale misto jednoho svetla bych platil 2 a stalo by to 3x tolik
FrFill: to jsem pravda mohl, ale misto jednoho svetla bych platil 2 a stalo by to 3x tolik

- misakxt
- Junior
já přemýšlim o výrobce je nějaký DJ auto.nemáte někdo s timto zkušenost?
Kód: Vybrat vše
http://www.autodily-ford.cz/zbozi/2113/Levy-predni-svetlomet-Ford-Focus--01.htm
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
- jenikHK
- Moderátor
Tak na 50% ho mám na pravé straně - jestli je to on - na místě loga Ford na origo světlometech na tomhle není nic - a ten můj levý má na tomhle místě DEPO - tak bych ho moc nedoporučoval.
Co se týče svícení, nemám připomínek, ale má naprosto dementní zajištění žárovky drátkem - žárovka jde v autě sakra blbě vyměnit a velice slabý průřez drátů k žárovce H4.
To DEPO se víc tváří jako originál.
Co se týče svícení, nemám připomínek, ale má naprosto dementní zajištění žárovky drátkem - žárovka jde v autě sakra blbě vyměnit a velice slabý průřez drátů k žárovce H4.
To DEPO se víc tváří jako originál.

- mosad
- Junior
to misakxt:
Dnes jsem šel kolem jednoho Focuse a výměna světla mě přímo praštila do očí, tak koukám a nové světlo je DJ Auto, na které se ptáš. Zaujalo mě, že uvnitř světla byla ta parabola se žárovkou divně nakřivo a na jedné straně nasunutá na plast před ní. v origo světlometu jsem nic takového nikdy neměl a to při jakémkoliv naklopení světel motorky. Myslím si, že by to být nemělo. Možná je to od seštelování světla stavěcími "šrouby". Taky byla hrana toho plastu paraboly taková nezačištěná po lisování. To na fotce asi moc vidět nebude - je z mobilu.
Dnes jsem šel kolem jednoho Focuse a výměna světla mě přímo praštila do očí, tak koukám a nové světlo je DJ Auto, na které se ptáš. Zaujalo mě, že uvnitř světla byla ta parabola se žárovkou divně nakřivo a na jedné straně nasunutá na plast před ní. v origo světlometu jsem nic takového nikdy neměl a to při jakémkoliv naklopení světel motorky. Myslím si, že by to být nemělo. Možná je to od seštelování světla stavěcími "šrouby". Taky byla hrana toho plastu paraboly taková nezačištěná po lisování. To na fotce asi moc vidět nebude - je z mobilu.