Interval výměny brzdových destiček
-
- Nováček
Interval výměny brzdových destiček
Zdravím, požádal bych o radu někoho z vás, kdo má info ohledně pravidelné výměny předních brzdových destiček, a to jak často, popř. po jakých kilometrech se mají měnit přední destičky?
Díky, Ax
Díky, Ax
...Sir Henry Mondej...2.0 TDDi 66kW...2004...silver combi...131000 km...
-
- Test driver
Re: Interval výměny brzdových destiček
maju sa menit až su hotove, každy jazdí inak, ine trate a tak to paušalizovat fakt nejde
ak to nedokážeš vyhodnotit jednoducho okom, tak si ich zmeraj šuplerou a hod data do fora a poradíme

ak to nedokážeš vyhodnotit jednoducho okom, tak si ich zmeraj šuplerou a hod data do fora a poradíme

-
- Nováček
Díky, ale jde mi o interval, který udává FMC ve svých příručkách. Mají nějaké předepsané prohlídky malé/velké a nevím přesně, kdy doporučujou měnit destičky.
Ax
Ax
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Žádný interval není předepsán. Buď jsou dobré nebo nejsou. U každého ne auta, ale řidiče je to individuální 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Nováček
Jasně. Ještě se zeptám, jaký máte zkušenosti s destičkama, jak dlouhou maj životnost při běžným ježdění, ne tedy stylem brzda-plyn?
Ještě by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenost s bandážema na výfuky. U Auto Kelly maj bandáž 1,20 m + hliníkovou záplatu od fi Versachem za 99,- Kč. Mám v sobotu jet do Alp na lyže a napadlo mě, že bych to vzal "kdyby něco"...
Ještě mě napadá, poraďte co ještě zkontrolovat na autě před cestou do ciziny? Kapaliny, pneu, povinnou výbavu jsem prošel, vše OK, ale co ještě, abych něco neopoměl... Co se musí brát všechno s sebou jako zimní výbava do Rakouska, abych neměl problém s četníkama?
Díky, Ax
Ještě by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenost s bandážema na výfuky. U Auto Kelly maj bandáž 1,20 m + hliníkovou záplatu od fi Versachem za 99,- Kč. Mám v sobotu jet do Alp na lyže a napadlo mě, že bych to vzal "kdyby něco"...

Ještě mě napadá, poraďte co ještě zkontrolovat na autě před cestou do ciziny? Kapaliny, pneu, povinnou výbavu jsem prošel, vše OK, ale co ještě, abych něco neopoměl... Co se musí brát všechno s sebou jako zimní výbava do Rakouska, abych neměl problém s četníkama?
Díky, Ax
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
hlavní je mít podepsaný zelenou kartu, to je asi nejdůležitější a co se týče nějakýho odstřelu co skontrolovat, asi tak nějak všeobecně projít vše od provozních náplní, stavu baterky, pneu a upně nejlepší je třeba zajet do servisu a nechat to omrknout je, co se týče tý pásky nevím asi bych na to prděl.

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- Rumcajs1
- Test driver
k těm brzdám ... jak dlouho vydrží destičky při běžným ježdění? Asi takhle, auta jsem zatím střídal v průměru po roce a 40ti tisících na tach. a desky jsem ještě snad ani neměmil 

Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj, to bych tak souhlasil, že vydrží u "normálního" člověka těch 50 -60 tisíc
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.

- iggyrock
- Junior
Celkem se osvědčilo pravidlo 2 destičky na 1 kotouče. Pokud člověk jezdí normálně, tak vychází destičky destičky kolem 50tis. a kotouče kolem 100tis. najetých km. Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback