predný brzdový kotúč
- pema01
- Nováček
predný brzdový kotúč
Pri kontrole bŕzd som zistil, že jeden predný brzdový kotúč má vôlu. Keď som ho potočil po zhodení kolesa, tak som si všimol, že keď som s ním točil tak sa s ním dalo hýbať do bokov a vôla bola aj šróboch. Akoby diery boli moc velké. Druhá strana a ani zadné kotúče mi to nerobia. Po preštudovaní knihy FOFO jak na to? som moc múdrejší nebol. Zistil som len, že v knihe píšu o tom, že by tam mal byť poistný krúžok kotúča, čo sa dáva na šrób ale ja v predu nemám ani na jednej strane iba v zadu. Neviem, či by to mohlo byť tým. Po nahodení kolesa a dotiahnutí matíc kolies už vôlu nemám. Tak neviem, či to tak môže byť. Bol som sa u nás v servise pýtať / nie vo Forde /, prečo mám po zhodení kolesa vôlu a mechanik mi povedal, že fordy to mávajú, pretože sa nedá zvlášť šróbom prichytiť kotúč ako u niektorých iných značiek automobilov. Zaujímalo by ma, či tam môže byť tá vôľa a či tam mate tie poistné krúžky. A koĺko km v priemere by mali vydržať orig. brzdové kotúče. Dík
FORD FOCUS 1.4 16V HATCHBACK 55 KW, modrý r.v. 1999
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jenze kdyz das alu ktere maji presnou diru , tak diky te zajistovaci podlozce ti nedosednou uplne rovne a hazi .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Hurvajs
- Pokročilý
A heleme se, nemohla by to být ta moje závada cukání volantu, co jsem popisoval v sekci "vibrace a třepání" ? Mám totiž na autě neoriginální AL disky Alluet a mohla by tam tudíž překážet ta zajišťovací podložka ne? Mám totiž stále pocit, že když jsem to auto kupoval a projížděl si ho na plecháčích, tak to nevibrovalo, začlo to až po přezutí na AL.foki píše:jenze kdyz das alu ktere maji presnou diru , tak diky te zajistovaci podlozce ti nedosednou uplne rovne a hazi .

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

-
- Test driver
..skontroluj si,ci tam mas tie strediace kruzky,alebo ci nie su poskodene,lebo to tie vybracie sposobuje na 100%Hurvajs píše:A heleme se, nemohla by to být ta moje závada cukání volantu, co jsem popisoval v sekci "vibrace a třepání" ? Mám totiž na autě neoriginální AL disky Alluet a mohla by tam tudíž překážet ta zajišťovací podložka ne? Mám totiž stále pocit, že když jsem to auto kupoval a projížděl si ho na plecháčích, tak to nevibrovalo, začlo to až po přezutí na AL.foki píše:jenze kdyz das alu ktere maji presnou diru , tak diky te zajistovaci podlozce ti nedosednou uplne rovne a hazi .
- hihi
- Zkušený
Když to není přišroubované a to není, tak to hází, jak může. Je to vlastnost ne vada. Měnil jsem kotouče po 118k. Jeden byl tak přirezlý, že jsem ho musel pro procáknutí WDčkem umlátit. Druhý upadl sám.
PS: můžete sem hodit fotku té podložky? Já tam nic takového nemám...
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
-
- Test driver
fotku toho kruzku nemam,ale ja plastovyhihi píše:Když to není přišroubované a to není, tak to hází, jak může. Je to vlastnost ne vada. Měnil jsem kotouče po 118k. Jeden byl tak přirezlý, že jsem ho musel pro procáknutí WDčkem umlátit. Druhý upadl sám.

http://elektrony.cz/?PHPSESSID=54ce4a12 ... 6a82a57d05
- carlos
- Junior
Ano, ten plastovy krouzek mam vlozeny v Al disku ve stredu.
A jeste k te pojistne podlozce - je nasunuta na sroubu (jednom ze
ctyr)je tudiz jen jedna (takova s vnitrni hvezdici) na kotouc. Proto muze pak kolo hazet s neorig.Al diskem ja pise foki.
Fotku te pojistne podlozky nemam, ale nasel jsem podobnou v
katalogu:

A jeste k te pojistne podlozce - je nasunuta na sroubu (jednom ze
ctyr)je tudiz jen jedna (takova s vnitrni hvezdici) na kotouc. Proto muze pak kolo hazet s neorig.Al diskem ja pise foki.
Fotku te pojistne podlozky nemam, ale nasel jsem podobnou v
katalogu: