Komi píše:2 BOBTDCI
prosim ta ked o niecom nevies tak aspon tu o tom nepresviedcaj ostatnych - zbytocne ich zavadzas....skus si trebars najst na nete alebo si zavolaj priamo do Boscha a ti to vysvetlia co su schopni diagnostikovat....a ako sa robia nove kalibracie trysiek a nasledne zapisu do pocitaca a naco je to dobre....aj pri skladani noveho motora sa podla kalibracie vyberaju trysky rovnakej skupiny do jedneho motora ale postupom casu sa ich vlastnosti nemenia presne rovnako a preto sa robi rekalibracia...povolene su tusim tri rekalibracie pre trysku...a ver ze je toho vela co mozu zistit a zlepsit. Ale ja samozrejme nemam nic proti tvojim hadickam a podobnym metodam, pokial si ich robis sam. Ale je tu rok 2009 a Bosch o tom vie a ponuka dobe primerane moznosti .... Mozno tvoje skusenosti vychadzaju zo Siemensa, Delphi alebo ineho systemu ale v nasom motore je Bosch a ten ponuka od super diagnostiky az po vymenu tovarensky repasovanych dielov - trysky, cerpadla atd za rozumnejsie ceny - jedna nasa tryska stoji okolo 500€ nova, takze ta firemna repasacia je cenove velmi zaujimava
Prepáč, nechcem byť konfrontačný/ako ty/, ale 500Eur za jeden vstrekovač tebe pripadá dobrá cena? Mne teda nie - a keď som sa informoval (mimochodom v Bosch v BA, koľko by stál jeden vstrekovač na Clio 1.5dCi povedali mi že medzi 7-8tis.Sk, áno bolo to Delphi ale to v Bosch robia i diagnostikujú vraj tiež)
Tvoja úvaha mi prišla, akoby cena tvojho auta po výmene vstrekovača vzrástla, alebo čo. Takže to čo ty nazývaš rozumnými cenami - pre mňa tie podmienky nespĺňa. Nie som "socka", ale peniaze, ktoré si zarobím si vážim priveľmi na to aby som ich len tak rozhadzoval.
O kalibrácii nových vstrekovačov vo výrobe viem - podľa toho sú im prideľované kódy a samotný kód znamená rozpätie a riadiaca jednotka vstrekovania /kód sa zadáva cez diagnostiku do RJV/ podľa toho určuje korekčné rozpätie korekcie vstreku pri postupnej zmene vstrekovanej dávky-opotrebovaním. Keď už nie je schopná odchýlku kompenzovať - teda keď je už mimo tolerančného poľa - až vtedy sa to prejaví na kultúre chodu motora. Takže za toto sa ti môžem pokojne ospravedlniť, že som na to zabudol..teraz už to viem, počul som o tom aj v Renaulte pri nejakom aute, keď som tam bol na niektorej garančke.
Neviem prečo hneď útočíš - asi som "pichol do osieho hniezda" mám dojem, ale asi ti to robí dobre - ale nikdy som nerobil kontrolu spätného toku na žiadnom zo svojich áut, nikdy som to nepotreboval - je to však tak jednoduchý princíp, že každý šikovnejší človek si tak vie skontrolovať stav svojich vstrekovačov.
Navyše nie pre každého je 500Eur za jednu trysku dobrá cena. Hmm?