Posilovač řízení - MONDEO
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Posilovač řízení - MONDEO
Teda rumcajsi,fakt se bavíš.Ale jsi šikovnej,to jsem si všimnul.Tak bude nářadí a dáš to do kupy.Nedávno nám spadnul řemen na courieru a taky hned nešlo servo.Ale tam začalo jak jste řekli svítit to dobíjení....Tak snad to dobře dopadne a dáš to dokupy! 

- Rumcajs1
- Test driver
jojo, díky za podporu kluci
Na desátou ráno mám objednaný nářadí a hurá na to. Samozřejmě budu informovat o dalším dění.

Na desátou ráno mám objednaný nářadí a hurá na to. Samozřejmě budu informovat o dalším dění.
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
- Rumcajs1
- Test driver
takže, vybaven klíčem číslo 18 jsem se ráno vydal k autu. Heuréka, pasoval na tu matku přesně, ale asi jsem v mládí jedl málo polívky a prostě jsem to nepovolil. Už jsem to úplně vzdal a zavolal servis. Před půl hodinou si to odtáhli a za hodinku by mělo být hotovo, když teda nebudou potřebovat žádný jiný součástky. Jsem napnutej jak struna
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Holt to datum... 

- Rumcajs1
- Test driver
Tramtadadá, už je to uděláno, už je to hotovo
matice ____350 Kč
odtah _____357 Kč
olej Ford___475 Kč
2h. práce __666 Kč
CELKEM __1.748 Kč
Ale říkali, že to čerpadlo neí úplně košér, že se jim zdá nějak hlučný, což mě prvně vystrašilo, ale já nic neslyším, takže je to v pohodě. Doufám že budu zase chvíli jezdit
matice ____350 Kč
odtah _____357 Kč
olej Ford___475 Kč
2h. práce __666 Kč
CELKEM __1.748 Kč
Ale říkali, že to čerpadlo neí úplně košér, že se jim zdá nějak hlučný, což mě prvně vystrašilo, ale já nic neslyším, takže je to v pohodě. Doufám že budu zase chvíli jezdit
- - V6 -
- Zkušený
To oni tě určitě chtěli zlomit na nové čerpadlo, kujvy.
Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm
pracovně levnější jezdidlo,nezabte mě - fiat marea wejkend 2,4TD HLX

- ghostx5844
- Pokročilý
Presne tak. Ja ked som kupil auto malo 95 000km. A oni ze, pan K. mate nacate turbo, trebalo by ho vymenit. A ja ze "vazne?!" Auto ma teraz cez 150 000km a stale nic. Zaujimave!
Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1
-
- Test driver
tak to mi prijde jako slusna cena, rumcajsi... to bys asi radsi vysolil predem, nez chodit maraton a shanet vercajk, ne? 

Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
- Rumcajs1
- Test driver
ale jo, já jsem spokojene, počítal jsem teda s tím, že to bude levnější a to kvůli oleji. Tan jsem měl svůj neorigo. Oni ho tam nalili a nelíbilo se jim, že to servo tak nějak jako vrčí nebo co, tak to vylili a zajeli pro origo olej do Forda, nalili ho tam a je to prej to samý, takže olejem to nebylo. Jako něco tam slyšet je, ale jen při stáhnutým okýnku a zatočením na plnej rejd, ale to je podle mě v pohodě. Myslím si, že mě nechtěli zlomit na nový čerpadlo, oni mi hned říkali že je to první Ford co dělají a že na ostatních autech neslyší ani tohle, ale že třeba u toho Mondea je to normál. Ani se nijak nemínili o tom, že by se na to ještě mrkli nebo že by to chtělo vymenit. Každopádně, kdo ví, třeba měli něco zalubem.
Jasně že bych to raději hned dal do servisu než takhle jako trotl pořád někde běhat, ale myslel jsem si, že to povolím. Kdybych to povolil sám, stálo by mě to všeho všudy 500 Kč, ale co bych se s tím drbal, lepší to dát někam a nešpinit se s tím. Alespoň jsem si pokecal, byli to celkem v pohodě borci.
Jasně že bych to raději hned dal do servisu než takhle jako trotl pořád někde běhat, ale myslel jsem si, že to povolím. Kdybych to povolil sám, stálo by mě to všeho všudy 500 Kč, ale co bych se s tím drbal, lepší to dát někam a nešpinit se s tím. Alespoň jsem si pokecal, byli to celkem v pohodě borci.
- - V6 -
- Zkušený
Čéče tak sem nějak nevim proč, možná soudě dle ceny že si to měl u Henryho. No jo jsem zviklej na jinačí ceny u mého garážmistra
Jinak co vím, tak když vytočíš rejd naplno až na doraz a držíš ho tam v té poloze, tak servo se furt asi snaží tlačit oil ale už není kam, takže je možné že se pak trochu zorhluční. Ale nebral bych to jako nějakou předzvěst nějakého dalšího problému.

Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm

- Rumcajs1
- Test driver
já si taky nepřipouštím že by tomu servu něco bylo
U Henryho jsem s tím právě nebyl, tam by měli čas až v úterý. Moje první reakce na cenu taky nebyla kdo ví jak kladná, čekal jsem že to bude 300 práce a 300 olej, ale zapoměl jsem na odtah a na to, že práce byly dvě hodiny. Ale jsem rád že to mám spravený.
Každopádně už svoje auto dlouho nepochválím, mám totiž vyzkoušený že jakmile někomu řeknu, že auto je v pohodě, že už se dlouho nepodělalo, tak nejpozději do třech pracovních dnů
se na něm zase něco poláme.

U Henryho jsem s tím právě nebyl, tam by měli čas až v úterý. Moje první reakce na cenu taky nebyla kdo ví jak kladná, čekal jsem že to bude 300 práce a 300 olej, ale zapoměl jsem na odtah a na to, že práce byly dvě hodiny. Ale jsem rád že to mám spravený.
Každopádně už svoje auto dlouho nepochválím, mám totiž vyzkoušený že jakmile někomu řeknu, že auto je v pohodě, že už se dlouho nepodělalo, tak nejpozději do třech pracovních dnů

- - V6 -
- Zkušený
Jojo nesmíš ho moc přechvalovat, stačí občas ho pochválit že dobře slouží a dobře se o něj starat. Tak ona to byla jako celkem v pohodě cena, když vezmeme v potaz ten odtah, ale myslím že by to mohli zmáknout za 20 minut a ne 2h. No ale víme jak to chodí. A ve Fordu by ti možná hned začali měnit kdo ví co navíc... Jak se říká, dopadlo to výborně, jsem jen trochu v šoku, spravil by to náprstek lahodného moku 

- Rumcajs1
- Test driver
když jsem šel do Fordu pro tu matku ve který bylo prasklý to těsnění, ukázal jsem mu tu fotku co jsem vyvěsil i sem na první stranu a borec říká: No, to je jasný, to je čerpadlo!
Tam neexistuje nějaký zjišťování závady nebo výměna nějaký pidi součástky, ale hned celej díl, nebo rovnou půl auta, protože co kdyby to tam teklo kvůli tomu, že je třeba špatná žárovka v brzdovým světle
Ono to původně bylo vyměněný za necelou hodinku, ale nelíbil se jim ten zvuk čerpadla a tak to zase vypustili, jeli pro novej olej a zase nalili, tím pádem se jim to o hoďku protáhlo. I když je to vlastě to samý, stálo mě to o 333 Kč víc, ale já se s nikým hádat nebudu, to mě nezabije a příště když budu takhle na rychlo něco potřebovat tak mě třeba hned zase vezmou
Tam neexistuje nějaký zjišťování závady nebo výměna nějaký pidi součástky, ale hned celej díl, nebo rovnou půl auta, protože co kdyby to tam teklo kvůli tomu, že je třeba špatná žárovka v brzdovým světle

Ono to původně bylo vyměněný za necelou hodinku, ale nelíbil se jim ten zvuk čerpadla a tak to zase vypustili, jeli pro novej olej a zase nalili, tím pádem se jim to o hoďku protáhlo. I když je to vlastě to samý, stálo mě to o 333 Kč víc, ale já se s nikým hádat nebudu, to mě nezabije a příště když budu takhle na rychlo něco potřebovat tak mě třeba hned zase vezmou
- - V6 -
- Zkušený
Tak jasný, kůli třem stovákům bych se taky nedohadoval. No a to by ti v tom Fordu mohli začít nutit nový auto že cokdyby to tvoje přece jenom už bylo pro tebe špatný, víš co to je za problém takové blbé těsnění pod matičkou?
No děsnej průser

- Rumcajs1
- Test driver
Tak byl 4 měsíce klid, už mi připadalo divný že se dlouho nic nepodělalo
Včera jsem dojel domů a kousek před barákem jsem slyšel ošklivej zvuk při zatáčení, tak jsem zastavil na benzince a kouknul pod haupnu. Výsledek: V nádržce na olej do posilovače bylo prázdno. Věděl jsem o tom, že se mi to krapet ztrácí, ale bylo to tak nepatrný množství že jsem to neřešil. Koupil jsem teda olej, nalil, odvzdušnil, ale vrčelo to pořád. Kouknu pod auto a u pravýho kola je loužička. Dolil jsem teda kapalinu přesně na MAX a odvezl to domů. Večer jsem to jel ještě projet po městě abych viděl jestli to mizí nebo ne, vypadalo že je to v pohodě, ale dneska ráno po 40km je tam už zase pod MIN, takže je to tam protě zase někde provalený.
Teď co s tím? Nemáte někdo fotku jak to tam vypadá a co to může být, popřípadě kolik to stojí atd.? Nechce se mi sundávat kolo
No jo, když se daří, tak se daří

Včera jsem dojel domů a kousek před barákem jsem slyšel ošklivej zvuk při zatáčení, tak jsem zastavil na benzince a kouknul pod haupnu. Výsledek: V nádržce na olej do posilovače bylo prázdno. Věděl jsem o tom, že se mi to krapet ztrácí, ale bylo to tak nepatrný množství že jsem to neřešil. Koupil jsem teda olej, nalil, odvzdušnil, ale vrčelo to pořád. Kouknu pod auto a u pravýho kola je loužička. Dolil jsem teda kapalinu přesně na MAX a odvezl to domů. Večer jsem to jel ještě projet po městě abych viděl jestli to mizí nebo ne, vypadalo že je to v pohodě, ale dneska ráno po 40km je tam už zase pod MIN, takže je to tam protě zase někde provalený.
Teď co s tím? Nemáte někdo fotku jak to tam vypadá a co to může být, popřípadě kolik to stojí atd.? Nechce se mi sundávat kolo

No jo, když se daří, tak se daří