Ostřikovače předního skla (vč. US)
- ondraZ
- Nováček
Re: Ostřikovače př.skla
mam sheron -30 rainoff pouzival jsem ji 5let v astre bez problemu, ve focusu jak je min nez -5 zamrza to. myslim ze nejspis primo v tech tryskach, protoze jak sviti slunicko, tak zacnou skoro okamzite fungovat. ale za vetsiho mrazu si ani neskrtnu. a jeste jedna vec me dost se.e: po pouziti ostrikovacu a setreni steracema (myslim ze jedou 3x tam a zpet a pak po asi 3 vterinach jeste jednou) mam na okne divnej šedej jakoby mastnej rozmazenej film, asi bude problem v te ostrikovaci kapaline, ptoroze kdyz stiram jen z toho co mi nalita na celni sklo od predemnoujedoucich aut tak je sklo ciste, ale jak pustim ostrikovac (pokud zrovna neni zamrzlej) je to humus.
ford focus II turnier 1.6 16V 74kW rv 2005, najeto cca 100tkm
- Anndy
- Test driver
ondraZ: ta spina je preto, ze gumicky su spinave aj po ostrekovani. Treba to riesit tak, ze zabrnis tomu dalsiemu zotretiu. Je to jednoduche. Akonahle pustis tlacitko ostrekovania a stierace este par krat idu, stlac packu stieracov dole.
K tomu zamrzaniu. Ono je to tym (ako pises), ze asi zamrzne ten ostrekovac na kapote (necudujem sa, ked je tak debilne urobeny a ked tam navyse vzdy vytecie este kusok kvapaliny navyse + cim rychlejsie ides, tym je este skor primrznu). Preto asi vo vyssich vybavach byva ostrekovac vyhrievany. Osobne s tym (ale mam vyhrievany ostrekovac) ani za -10°C nemam problem a pouzivam obycajnu (neriedenu) vodu do -20°C z Tesca, ci Hypernovy.
K tomu zamrzaniu. Ono je to tym (ako pises), ze asi zamrzne ten ostrekovac na kapote (necudujem sa, ked je tak debilne urobeny a ked tam navyse vzdy vytecie este kusok kvapaliny navyse + cim rychlejsie ides, tym je este skor primrznu). Preto asi vo vyssich vybavach byva ostrekovac vyhrievany. Osobne s tym (ale mam vyhrievany ostrekovac) ani za -10°C nemam problem a pouzivam obycajnu (neriedenu) vodu do -20°C z Tesca, ci Hypernovy.
- ondraZ
- Nováček
ten postup na zastaveni stirani pri ostrikovani jsem nahodou vcera objevil v jinem vlaknu a je SKVELY!!! DIKY - SLOBODNIKA TOMU VOJAKOVI!!! dnes bylo kolem nuly tak jsem pojal podezreni ze to neni zamrzle ale ze kapalina asi definitivne DOSLA - tak jsem nouzove u cesty koupil jakousi sracku starline v autokelly 5l za celkem nehoraznych 210,- (do -40) a zatim to funguje. ale bylo jen tesne pod nulou... mozna mi to zamrzalo jen proto, ze uz te kapaliny bylo "na dne", nevim, uvidime az se zase ochladi.
- ondraZ
- Nováček
no kuvafix uz s tim! dneska opet ani kapka a motorek je slyset jede naplno! a nepovolilo to ani po hodine stani na slunku (i kdyz je fakt ze foukal studenej vitr a byla dost zima). divne je ze budto fungujou na predni sklo i na zadni nebo oboji najednou nejde - to mi moc na zamrzle koncovky nesedi... pritom jsem to predevcirem plnil po hrdlo a vystrikal odhadem max 2-3 deci.
- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no to jo, že by zamrzly naráz přední i zadní trysky, to je dost nepravděpodobný 

-
- Junior
Je normální, že po použití ostřiku čelního skla mám dochcanů kapotu ?
Pomalu škoda to auto umývat a leštit ...

FF II 1,6 benzín kombi Trend
- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
normální to není
ale dělá mi to to stejný... když je na kapotě zmrzel sníh, tak je od tý kapaliny pěkně modrej... 

-
- Test driver
riesenie problemu najdete v tomto vlakne 

- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
JJ, ale to je pro FFII a co je pro FFI?

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- jao
- Nováček
Tiež mi zamrzol ostrekovač. Tak som tie trysky na kapote nevedomky pretrel palcom a ono to začalo striekať. A čo sa týka NEMRZNÚCEJ tekutiny z Tesca a podobných zdrojov, tak tých deklarovaných -20 stupňov, pri nahliadnutí do bandasky na ostrekovač v predošlom aute občas pri jemnom mrazíku vypadala ako nechutná ľadová kaša. Preto sa mi aj pokazil motorček ostrekovania.
Odvtedy radšej kupujem tekutinu na benzínke. Vlastne v mojom prípade na naftínke
Odvtedy radšej kupujem tekutinu na benzínke. Vlastne v mojom prípade na naftínke

Ford Focus II 1.8 TDCi combi - 5400 km 6.5 l/100 km
- brava
- Junior
Sakriš, koupil jsem taky jakousi modrou srágoru v Hypernově a má být do - 20°C. Schválně zkusím(aby to manželka neviděla
) trochu odlít a vrazit to do mrazáku jestli zamrzne. Pokud jo, vrátím jim to 

Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- jao
- Nováček
Brava ako dopadol test ?
Ford Focus II 1.8 TDCi combi - 5400 km 6.5 l/100 km
- brava
- Junior
Mrazák jsem vybičoval až na -24°C a do něho vložil asi na 4 hodiny petflašku s nemrznoucí kapalinou. Musím opravit udaj ve svém příspěvku.Výrobce deklaruje výdrž toho sajrajtu do -22°C. Po 4 hodinách byla kapalina stále ještě v tekutém stavu. Takže OKjao píše:Brava ako dopadol test ?

Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- Anndy
- Test driver
ja som z kvapalinami z tesca, hypernovy, ci hornbachu spokojny. Na 85% pouzivam tesco (zimne aj letne) a za 5,5 roka mi v starom aute, ani teraz v novom focusikovi nikdy nezamrzla. A to striekam vela a denne.
Avsak so zimnou kvpalinou necakam na prve mrazy, ako vacsina ludi tuto, co mali problemy. Mozno je to tym.
Avsak so zimnou kvpalinou necakam na prve mrazy, ako vacsina ludi tuto, co mali problemy. Mozno je to tym.
- P2M
- Junior
Nebo jen mírně nepovedená série?
je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek