tento recept neni moj, ale nasiel som ho na jednej stranke venovanej chili a zaujal ma.
musi to byt riadny vypalovak...
Pekelný baklažán
Ingrediencie:
- 2ks baklažán
- 1/2 kg mletého mäsa (jahňacie, bravčové, iné podľa chuti)
- ošúpané 2-3 ks paradajok
- 1 cibuľa
- 1-2 habanero papricka dla chuti a sily
- 500 ml jogurt
- timián
Príprava:
Baklažány dáme v celku do trúby opiecť aby pustili horkosť, trošku sčernajú no netreba sa báť, koža sa olúpe, potom ich rozrežeme po dĺžke, dužinu vydlabeme do tvaru loďky aby sa dali polovice naplniť zmesou. Vydlabanú dužinu nakrájame na kocky a dáme bokom, na spenenej cibuľke opražíme mleté mäso, pridáme poriadne timiánu (kľudne viacej, aróma je príjemná, neuškodí), pridáme na drobno nakrájané habanero, paradajky a dusíme do mäkka. Zmes necháme trošku vychladnúť aby sa s ňou dalo manipulovať a naplníme vydlabané polovice baklažánu. Naplnene zmesou ich prelejeme jogurtom po vrchu (nepoliať celý plech

) a do vyhriatej rúry dáme zapiecť na 20 min poprípade viac alebo menej podľa veľkosti a obsahu baklažánu, podávame s ryžou alebo opraženým chlebom na olivovom oleji ako doplnok. Na pitie doporučujem suché červene víno.
Dobru chut !
