Kontrolka světel

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Chobby
Junior
Junior

Re: Kontrolka světel

Příspěvek od Chobby » 14.03.2008 13:08

To určitě ano, vždy se najde kam to narvat, jen chtít :?
Nějak už sem si zvyk, že není a moc to neřeším, spíš jsem právě uvažoval o tom pípáku :wink:
ObrázekFord Focus Combi Ghia 1.8 l TDCi, 74kW/100PS, stříbrná metalíza, r.v. 06/2004

Obrázek Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 18.03.2008 12:46

Chobby píše:Hmmm... tak pro mě nerealizovatelné, mám v přístrojovce v kontrolkách LED a jsou všechny zapojeny, i když tu funkci auto nemá (zjištěno testem). Tak to asi budu řešit pípákem... :wink:
To má snad každej v přístrojovce osazený žárovičky ,ale ta kontrolka co svítí u "Jindrich"a to je kontrolka tempomatu a předpokládám,že žádný tempomat nemáš ,tak vytáhneš stávající žárovku a dáš tam třeba ledku,která nemá patici a kterou tam třeba přilepíš a kabeláž natáhneš ,jak popisuje "Jindrich" a máš vyřešenou kontrolku zap.světel. :wink: A nebo druhá věc ,montáž denních světel :wink: :wink: :wink:

Chobby
Junior
Junior

Příspěvek od Chobby » 20.03.2008 20:17

Jak už jsem psal před tím, já nemám v kontrolkách žárovičky, ale jsou tam osazené LED (konkrétně SMD LED), které jsou zapojeny, i když funkce v autě není (jejich zapojení prokazuje test přístrojové desky).
ObrázekFord Focus Combi Ghia 1.8 l TDCi, 74kW/100PS, stříbrná metalíza, r.v. 06/2004

Obrázek Obrázek

silva
Nováček
Nováček

Příspěvek od silva » 17.04.2008 23:08

přidám taky něco do pranice :lol:

mám fofo II a tam už je zelená kontrolka rozvícených světel..., ale musím říct, že za bílého dne když svití sluníčko je ta kontrolka teměř neviditelna...takže... :?

když jsem měl ještě fiestu (ta kontrolku rozvícených světel neměla) a zavedli svícení za bílého dne, tak jsem si u té fiesty tu kontrolku rozvícených světel udělal. Bylo to jednoduchý - do neobsazený kontrolky jsem dal žárovičku a tu jsem pak pomocí dvou drátku propojil s žárovkou která osvětluje palubovku...

ještě připadám jednu věc :lol: Otec má clio a jeden pán u něj v práci mu udělal do toho clia pípák který ho upozorní že má rozvítit světla. Nevím přesně jak mu to zapojil, ale v podstatě to funguje tak že jakmile otočí klíč v zapalování do polohy II tak ten pípák začné pípat a přestane pípat až když otočí knoflik světel do polohy I (parkovačky)
Obrázek
Ford Focus II 1.6i 16V 74kW 100PS, 5-hatchback 2006, modrá Tonic

racetiger
Junior
Junior

Příspěvek od racetiger » 18.04.2008 15:59

silva píše: ještě připadám jednu věc :lol: Otec má clio a jeden pán u něj v práci mu udělal do toho clia pípák který ho upozorní že má rozvítit světla. Nevím přesně jak mu to zapojil, ale v podstatě to funguje tak že jakmile otočí klíč v zapalování do polohy II tak ten pípák začné pípat a přestane pípat až když otočí knoflik světel do polohy I (parkovačky)
Rekl bych ze pouziti relatka rozpinaciho by to melo byt ono - to co bzuci kdyz nechas svitit svetla po vypnuti motoru, tak to same zapojeni jen opacne rele(prijde do neho proud a rozpoji)
Obrázek

Obrázek

nakej_nick
Nováček
Nováček

Příspěvek od nakej_nick » 11.06.2008 19:15

Co se týče kontrolky tlumených, držel bych se fordí filosofie - ať to svítí, když je něco špatně - takže: v konektoru přepínače světel je kontakt (A), na který jde napětí + jen při zapnutém zapalování a další kontakt (B), který je propojen s (A) _pouze_ v případě, že nejsou rozsvícena tlumená/dálková světla.
Kontakty jsou takto - na vymontovaném přepínači při pohledu zezadu A= 1. zleva dole; B= 4. zleva dole. (B) je v el. schématu označen jako spínání denních světel a neměl jsem ho vůbec osazený.

Z (B) pak stačí přivést napětí na jeden kontakt kontrolky a druhý samozřejmě ukostřit. Kontrolka se dá nacpat do nevyužité pozice v přístrojovce, raději tak, aby se nedotýkala kontaktů na plošňáku.

Efekt je zřejmý :-) Při zapnutém zapalování a nezapnutých světlech jsem varován.

A dotaz nepřímo související - protože mám připraveno vše na denní světla, ale zaboha nevím, kudy protáhnout kablík z interiéru do motorového prostoru (spínač <-> relé). Nějaký tip? Nechce se mi kvůli zjišťování cesty standardní kabeláže rozebírat celou palubovku :-/

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jiri02 » 11.06.2008 20:27

silva píše:...pípák který ho upozorní že má rozvítit světla.
Ja bych to principialne resil takto: pipak za cca 50 Kc bych zapojil mezi napeti, ktere se objevi na drate po zapnuti zapalovani (rozsviti se kontrolky) a drat, co vede ke svetlum. Tedy: pokud nejsou zapnuta svetla, tak proud pujde do nich pres pipak (ten ma malou spotrebu - velky odpor, takze bzuci, ale svetla nesviti, mozna by ani rele neseplo). Pokud se rozsviti svetla, tak se pipak premosti a oba jeho konce maji stejne napeti, takze nebzuci. Aby pipak nebzucel pri zapnutych svetlech a vypnutem zapalovani (na to je jiny pipak), tak do serie s pipakem dat diodu, ktera zavre ve smeru od svetel.
Prosim, berte to jen jako namet, nerucim za to, ze to tak bude 100% fugovat.
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):Obrázek

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 23.10.2008 11:28

Když je tu téma o kontrolkách světel, měl bych takový dotaz. Existuje ve FoFo II nějaká signalizace, že mi prdla žárovka a nesvítí mi tak světlo? Ráno vyjíždím za tmy, tak vidím, zda-li svítím, ale odpoledne po práci hupnu do auta a jedu :-) Vím, že je povinností řidiče si zkontrolovat osvětlení, ale když je všude takové techniky, neumí se FoFo II ozvat sám? :-)

P.S. Ta zelená kontrolka rozsvícených světel je za dne fakt špatně vidět.
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 23.10.2008 11:30

Focus 2 takymto niecim nedisponuje :cry:

alf-
Nováček
Nováček

Příspěvek od alf- » 21.12.2008 14:08

Dotázek kapánek mimo,ale: otočný vypínač (spinač) světel má jakousi polohu při stisknutí do palubky,jako když zapínáte rádio.Je to k něčemu nebo je to jen tak?
F.F. stříbrňák 1.8TDDi-66kW - Ghia - 2000 - combi
Obrázek

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 21.12.2008 14:27

Myslíš toto?
Ovladač světel.jpg
Ovladač světel.jpg (41.63 KiB) Zobrazeno 2273 x

alf-
Nováček
Nováček

Příspěvek od alf- » 21.12.2008 14:42

No to jsem myslel! Dík. Kde berete ty manuály? :?:
F.F. stříbrňák 1.8TDDi-66kW - Ghia - 2000 - combi
Obrázek

Twisster
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twisster » 21.12.2008 15:58

S manualom sa auto kupuje nie? Mne hn povodny majitel dal tiez aj s manualom. A podla mna ked uz aj na slovensku od februara (unora) budeme svietit stale tak by asi bola lepsia ta kontrolka na nezapnute svetla, moj nazor.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black
Obrázek

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jiri02 » 21.12.2008 21:27

alf- píše:Kde berete ty manuály? :?:
Pohledej na zdejsim foru. Jiste najdes.
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):Obrázek

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 01.01.2009 23:41

První pokus o použití parkovacích světel mne trochu rozladil (jako kdyby nestačilo, že jsem stál v noci s nepojízdným autem na Cukráku) - v této poloze světla nesvítily. Nevěděl jsem, že musím vytáhnout klíček ze zapalování...

Manuálové téma je tady :arrow:
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“