koupit fofo 1.6 16v r.v2006 hned nebo pockat do noveho roku

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
HORST
Test driver
Test driver

Re: koupit fofo 1.6 16v r.v2006 hned nebo pockat do noveho roku

Příspěvek od HORST » 19.12.2008 10:02

Zase su trosku chytrejsi! :wink:
Jen jeste jedna poznamka: kdyz jsem auto kupoval, bylo me tady v NJ receno, ze na Fusionu ma dealer max 5000 Kc - cista ruka! Cemuz samozrejme neverim, jelikoz v OV sel dealer jeste niz s cenou nez v NJ.
No a kdyz jsem ted zahledl firemni casopis u nas v praci, tak tam byla cena Fusionu jeste asi o 20 000 nizsi, nez jsem kupoval ja.
Nevim, jelikoz jsem to moc nestudoval, jestli se nejednalo o akci jen pro zamestnance, ale i tak to uz by dealer na tom aute prodelaval nebo co?
I kdyz vim, ze vyrobni cena a prodejni cena jsou uplne jine a totalne rozdilne veci, ale i tak me obcas hlava nebere. :roll: :mrgreen:
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 19.12.2008 10:06

kym mi opravovali u Koiša zablokované fofo pri jeho preberaní tak sme trošku debatili a mimo iného Koiš vravel, že Ford nerobí autá na sklad. Každé jedno auto ktoré zíde z linky má svojho konečného zákazníka.. Za zákazníka sa pritom považuje samotný koncový odberatel (napr. ja, čo som mal špecifikáciu automatu), ale aj importér.. Proste ked si importér objedná 100 vozov, tak ich pekne fordu zaplatí.. Či ich predá v zisku, alebo so stratou vo výrazných zlavach je už čisto záležitosť importéra. S tým už Ford ako taký nič nemá, on má autá zaplatené.. Takto mi to vravel Koiš. Neviem ako je to u ostatnych značiek..
Ja som minule zo zvedavosti rozobral zadne svetlo a nalepka tam bola 09/2008. Takže čerstvé. Ale je jasné že moje fofo sa na žiadnom sklade nemalo šancu zohriat kedze bolo na objednávku :lol:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 19.12.2008 10:24

ja si myslim ze zalezi na bonite dealera , nekdo ma vic nekdo min , kdyz ma obraty ma i slevy , resil jsem to u leasingu nedostal jsem se pod urcitou cenu a kdyz jsem vznesl dotaz tak mi bylo receno ze kdyz nekdo dela 5leasingu denne tak ma jine ceny nez ja co delam jeden za ctvrt roku
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 19.12.2008 10:31

Já když sem kupoval Šarlotu, tak sem obešel a obeslal Fordy skoro všechny v Phe a skoro všude mi řekli, že tam už je velká sleva od výrobce a že oni už jít dolů nemůžou, ale max k tomu přidali nějaké služby zdarma(přihlášení, koberečky, delší záruka atd) co sem kupoval u Fordu Halle tak mi také řekl, že na tom má pár tisíc, že spíše vydělávají na opravách a službách :!: :!:
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

HORST
Test driver
Test driver

Příspěvek od HORST » 19.12.2008 10:54

To, ze vydelavaji na opravach a sluzbach je jasne uz z tech jejich hodinovych sazeb!
Me take nabizeli tady v NJ ojete Mondeo, na kterem by mel obratem ruky minimalne 30 000, kdezto na tom novem jen uz zminovanou "petku"!?
A take proto se zacal osivat i s odkoupenim stareho Focuse, kdyz jsem se rozhodl jit do noveho FoFu.
Na jedne strane to chapu, mozna bych se nechoval v jeho situaci jinak, ne druhe strane to par lidi asi odradi.
Jednani v OV bylo trosku jine!
A to je stejny kraj, nelze tedy napsat jiny kraj, jiny mrav! :roll: :mrgreen:
Obrázek

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 19.12.2008 10:57

Vše nebo skoro vše je o penězích a je rozdíl if příjdu někam kde prodávají auta denné nebo jen 2 za měsíc. A někteří si budou muset na to zvyknout-chceš prodat tak se starej a nabízej. :!: :!:
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 20.12.2008 19:31

Ahoj všichni.

Napíšu vám to z pohledu prodejce. Bylo léto 2008 a kupovali jsme € za 23,35. Dnes máme prosinec a € je za 26,5. Takže rozdíl v kurzu 3,15 Kč. Ceny v Německu a jinde v EU se moc nepohnuly, takže při ceně auta 8000 € je rozdíl v nákupu 25 200,- Kč.
Zásoby z léta jsou vyprodané a všichni mají řeči o krizi a chtějí čekat, jak to poletí dolů. U nových aut možná, protože byly ceny v ČR přestřelené, ale u ojetin už asi opravdu není kde. Jediná cesta pro „česky“ myslící kupující je brát auta najeto kolem 180 000 km a dělat z toho oblíbených 95 tisíc – opravdu to tak je správně? Víte jaký je dnes problém sehnat dobré auto? Když to má origo kolem 100 tkm, tak prodávající neví co by za to chtěl, ale tady se všude čeká, jak to bude padat.
F II 2006 za 220 000 Kč? Že by novinka u nás na trhu v podobě autopůjčovny z Kanárských ostrovů? Nebo pardon, ono to je dovoz Německo i když překup z Kanárů, ale to už nikdo u nás nepozná, protože to jede do ČR s německým Fahrzeugbrief. Měl jsem možnost teď lovit v Německu a 90% vyhlédnutých aut byl reexport (E, NL, B, DK) a to nejen Ford. Stručně řečeno dovoz Německo neznamená provoz v Německu.
Na závěr bych chtěl trochu zapřemýšlet a zeptat se Fokiho na názor. Pokud lidi sami tlačí cenu dolů, budou se snažit tomu prodejci přizpůsobit nabídku a začnou shánět auta s ohledem na cenu. Tzn. dobré auta budou rozprodané a budou se navážet hlavně půjčovny a další jiné pěkné kousky, protože ty jedině dokážou plnit touhu po zajímavé ceně, bohužel opotřebovanost těchto aut už tak zajímavá není, takže čekejte…. 8)
Tolik k debatě.

Jinak Vám všem přeji příjemné prožití svátků, bohatého Ježíška a hlavně co nejméně propuštěných lidí v roce 2009. :)

Ahoj Michal

KubaU
Junior
Junior

Příspěvek od KubaU » 20.12.2008 20:20

Tak ony nejsou jen sklady výrobce, ale i dodavatelů, je klidně možné, že auto je "na skladě" po součástkách :) Co jsem se bavil s kámošem z firmy, která dělá logistiku (přepravu) pro "automotive" výrobce u nás, tak je to cca 30% objemů dolů, mají fakt zlé časy.

Ještě zajímavost - co se ke mě dostalo tak prý výrobní cena Oktávie a Fábie je velmi podobná; Fábky se pak prodávají de facto za náklady, někdy i ze ztrátou, a zisk se realizuje z Oktávií... To jsou samozřejmě ceny tovární. Možná je to blbost, co já vím, ale fakt je, že na Oktávii o tolik víc materiálu není, vývojové náklady budou podobné a technologicky to taky je nastejno, jen trochu ta velikost...

Jinak je dost dobře možné, že ta ojetá auta za "nižší" ceny v Německu jsou skutečně reexporty.

O začínající recesi / krizi jsem uvažoval, když jsem v říjnu auto kupoval; fakt je, že na prodeje nových aut to dopadne (respektive dopadlo) drsně, protože lidi prostě tuhle velkou investici odloží, protože nikdo neví, jak bude.

Taky fakt je, že na ojetinách se to zlevňování asi o moc víc neprojeví, když se srovnala cena s novými auty; tím, že lidi nebudou tolik kupovat nová, budou si nechávat ta starší, nebo se snažit ušetřit koupí ojetiny. Nijak by mě nepřekvapilo, kdyby ceny zůstaly nebo dokonce šly nahoru, a kurz koruny tomu taky moc nepomůže.

I když kdo ví, co se může stát - ještě v létě bylo málo ropy a mluvilo se o tom, jak cena poroste na dvojnásobek, že :)
Naposledy upravil(a) KubaU dne 21.12.2008 00:03, celkem upraveno 1 x.
FoFo II Trend 5dv. hatchback, 1,6 TDCi 80kW, 2005, stříbrná

Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 20.12.2008 20:34

je dost možne ,že cena ojetin v porovnaní z minulym rokom može ist vyššie, pretože nas sponzorovali hlavne operativne leasingy, ktore už prestavaju byt a ked sa menej vyraba teraz aut, automaticky dajme tomu 3ročných bude za 3 roky menej a ceny možu ist vyššie

KubaU:
dodavatel sa operatívne prisposobuje automobilkam, to znamena,že su denne!!! odvolavky a automobilka nakupi len to čo potrebuje, ak to ma dodavatel už vyrobene, tak je to jeho problem..(just in time) kamoš ma s prepravou pravdu,pretože odvolavky su na cca30% oproti minulemu decembru

myli sa v tom,že cena octavky nieje zrovnatelna s fabiou..to je teda tažký žvast..cenu auta robí hlavne použitý motor a vybava..samozrejme,že keby sa robila octavka s 1.2HTP bola by cenou velmi blízko k fabii

HORST
Test driver
Test driver

Příspěvek od HORST » 20.12.2008 20:42

To dava celkem logiku, jelikoz pokud uz je montazni linka postavena na jeden druh auta (at uz je to Fabie ci Octavka) tak je uplne jedno, jake auto z ni vyjede - mysleno do pracnosti - jelikoz v tom asi moc velke rozdily nebudou. Linka se musi zaplatit, at se jedna o to ci ono a tim padem je logicke, ze pak uz cenu muzou ovlivnovat defacto jen obsahy (pracnost a naklady na vrobu) motoru.

Tim padem by Fabie o obsahu 4,5 litru mela stat pomalu jako Octavie obsahu 4,5 litru?!
8)
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 20.12.2008 20:46

Horst:presne:viz napriklad fabia RS...

cena dielu je presne počítana

1/ požitý material
2/ pracnost danej výroby
3/množstvo materialu (v tom sa hlavne líšia menšie auta od vačších, napriklad v dialke hadic, trubiek a pod)síle napravy atd atd

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 20.12.2008 21:17

to autotiptop : nejsi moje jednovajecne dvojce ? :mrgreen: jako by jsi mi cetl myslenky . zrovna dneska zkrachoval jeden prodej kvuli tomu ze mu rodice rekly at pocka ze je krize a ze v unoru budou ceny o 20-30000 levnejsi .

jen to shrnu , nekdy pred mesicem jsem dostal mail na r 2002-2003 v co max vybave , v te dobe se vezl jeden s parkovacima senzorama . ten dotycny mi rekl ze cenu by byl schopen akceptovat kolem 170000kc , stal 6900 euro coz bylo v te dobe 169000kc ( kurs 24.5 ) prodal se behem 2dnu jen tim jak vypadal , pote jsem privezl podobne ten dotycny ze by chtel jeste zaves , nechal jsem v nemecku namontovat zaves ( od znameho to bylo v cene ) handloval jsem abych se vesel do 170000 bohuzel pri prihlasovani bylo nutne kvuli hmotnosti zadat homologace a tim se to prodrazilo nakonec se prodal za 175000kc . mezitim jsem dostal protiuctem 2005 (ale stary model - nemel ale zaves a pocitac ale mel vytapene okno ) tak jsem mu ho nabidl za cenu co jsem ho bral protiuctem a on ze kdyz by byl o 5000 min tak ho bere , prebiral jsem prebiral a nakonec jsem rekl OK , doladily jsme po mailu smlouvy potvrdily termin (ja se doma zhadal jak pes , prej v nedeli se nedela ) ale presto jsem s tim pocital kort kdyz mi prisel potvrzovaci mail ze ho mam vyzvednout zitra na nadrazi . ovsem za cca 2 hodiny bylo vse jinak , nebot mi napsal ze se radil s rodici , kteří mu rekli ze bude lepsi pockat na unor kdy ty auta budou o rok starsi a vzhledem ke krizi budou ceny o cca 20-30t levnejsi nez ted . kdyz jsem s nim pak mluvil cca hodinu a snazil se mu vysvetlit ze ceny jsou na minimu a ze v nemecku ńikdo kvuli krizi neslevuje .on mi sice oponoval kdyz pujdou nova auta o cca 30% dolu tak se to musi projevit i na ojetinach kdyz je krize , ale ja si myslim , ze sice je vic nez pravdepodobne ze ceny nových pujdou dolu , ale i presto kdyz nekdo bude mit 2-4 roky stare auto tak se ho bude snazit prodat co nejvic aby co nejmin doplatil kdo nebude mit na doplatek tak si proste nove auto auto nekoupi , z toho logicky plyne , ze starsi auta budou drazsi nebo stejne draha jako ted a nebo vubec se nebudou prodavat a proste ty lidi budou jezdit 6-7let , protoze stejne jako x lidi co se u me dotazovalo na auta a nakonec z toho ustoupili s vysvetlenim ze v dobe krize nemaji jistotu v zamestnani a veskere penize ktere by doplatili po prodeji stareho auta by dali do auta novejsího , tak stejne budou uvazovat majitele predmetných 2-4letých aut .

a jeste k prispevku michala ve vsem s tebou souhlasim a preji tem "cekatelum" aby si nabehly a pak jim zbydou oci pro plac protoze je to tu tisickrat , ze levne neznamena vzdy dobre (mozna bych mel odebrat vzdy ) .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 20.12.2008 21:22

a jeste jedna vec , kdyz se snizi vyroba tak samozrejme automobilky prestanou delat ruzne akce a zvyhodneni protoze to se stejne delalo protoze byly auta na sklade , takze si myslim ze proste se cena nových snizi o nejake procento ale co to bude platne kdyz stejne akcni modely a slevy v řádech 10 az 100t kc uz nebudou automobilky nabizet .

ted resim s jedním clenem nakup 2007 za 11000e v dobe kdyz jsem dal zalohu tak bylo euro 25 takze jsem pocital cenu kolem 300t-310t , pojedu tam po novem roce a uz ted stoji o 16500kc vic a nemam z toho navic ani korunu . kdyz jsem volal do nemecka a trapne se zeptal ze jsem zakaznikovi rekl nejakou cenu a ze ted je to drazsi jestli by neslo aspon 500e slevit tak se mi vysmal . a kazdy asi vi jak je to neprijemne jak z pohledu prodejce kdyz si musi rict o vic (i kdyz z toho nema ani korunu ) tak kupce kdyz musi zaplatit vic a mysli si o nem jak ho nenatahl a nevydelal na nem majland .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 20.12.2008 21:32

ked to poviem hrubo, tak ludia su hlupi a radi prepadavaju iluzii,že ked teraz šiel model o 50tis, tak buduci rok pojde o 100tis dole..to skratka nieje možne..automobilke kvoli kríze potrebuju cash aby prestali to tažke obdobie ,na druhu stranu to ale neznamena,že budu vyrabat auta a davat ich zadarmo..je to sice brutal velky biznis, ale nejde dotovat vyrobu..to radšej zavod zavru

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 20.12.2008 21:50

to chmelan : ty by jsi prodal sveho blacka , za 1/ kdyz bych ti nabidl noveho za tveho a doplatek treba 250000 (tvuj by mel hodnotu cca 150000 za co by se jiste prodal) noveho beru uz se slevou treba 100000 za 400000kc (samozrejme ne nejakou socku v 1,4i -snad jsem nikoho neurazil)
2/ kdyz bych ti dal noveho za tveho a
doplatek treba 50000 kc ?

ale za 350000 je tvuj neprodejny , protoze to nikdo neoceni a vzhledem k tomu ze kazdej chce to nejlevnejsi a tim padem pokud tvuj bud v super stavu tak se stejne na trh dostane az za par let nebo za nesmyslnou cenu a v tom to je . a muzou nove slevovat jak chteji .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“