Razeni dolu
- maestro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Razeni dolu
Dobry den, koupil jsem si FoFo2, mam najeto cca 1t km. Pri razeni dolu, napr. z 4 na 3 mi tam nejde paka zaradit, nechci pouzit velke nasili. Nez se to podari trva to nekolik vterin. Sice meziplyn neumim, ale kdyz se o neco takoveho pokusim, pomuze to. Je to normalni? Jak je to u vas?
diky moc
diky moc
FoFo II 5HB 74kW benzin, Trend+, Jeans blue
-
- Test driver
Re: Razeni dolu
No davat medziplyn na dnesnych modernych autach so synchronizaciou uz nema vyznam.Bud tam je nejaka chyba,alebo sa to musi trosku zabehnut.Skus,co najviac jazdit a radit a pokial to neprestane,sup do servisu na garancku.maestro píše:Dobry den, koupil jsem si FoFo2, mam najeto cca 1t km. Pri razeni dolu, napr. z 4 na 3 mi tam nejde paka zaradit, nechci pouzit velke nasili. Nez se to podari trva to nekolik vterin. Sice meziplyn neumim, ale kdyz se o neco takoveho pokusim, pomuze to. Je to normalni? Jak je to u vas?
diky moc
- miro
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Razeni dolu
ja mam na fofo2 uz asi (8mes. / 12000 km) ale ten problem 4->3 som mal aj ja ked bolo nove teraz sa to uz rozchodilo tak na 90%. aj tak je to zvlastne ze to robi lebo to by som cakal od starej skodovky. pred tym som mal renaulta a tam chodila paka od novoty ako po masle skor sa mi ku koncu zdalo ze zacina ist tazsie ale to mohla byt spojka (5r/90000km)maestro píše:Dobry den, koupil jsem si FoFo2, mam najeto cca 1t km. Pri razeni dolu, napr. z 4 na 3 mi tam nejde paka zaradit, nechci pouzit velke nasili. Nez se to podari trva to nekolik vterin. Sice meziplyn neumim, ale kdyz se o neco takoveho pokusim, pomuze to. Je to normalni? Jak je to u vas?
diky moc
Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter

- Ahmed
- Test driver
- maestro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- maestro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To zni logicky a skutecne na tom bude neco pravdy. Kdyz napriklad brzim a otacky klesnou tak, ze jsou napriklad na 4ku na 1500, tak jde 3ka zaradit paradne. Kdyz ale jedu na 4ku a mam tam 3000 otacek, tak tam 3ka proste nejde dat. Mozna to ale bude tim, ze nepouzivam moc nasili aby se to obehalo, protoze kdyz bylo auto zcela nove, tak v podstate vsechny rychlosti za vsech okolnosti tam sly "spatne".pelen píše:Kdyz otacky motoru odpovidaji pri razeni zarazovane rychlosti, tak neni vubec zadny problem a navic se nenici spojka.
Budu se proste snazit hodne radit

- maestro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ale pomuze to co je myslim napsano v navodu: podrzet par vterin zmacklou spojku, nez zpatecku zaradim.FII píše:Maestro a jak Ti jde zpátečka? Nenáš problém někdy napoprvé ji tam dát? Osobně jsem s řazením jiné problémy neměl.
FII, ty mas taky FoFo2 v benzinu? Kolik najeto?
- FII
- Nováček
Jasně mám také FII benzín 74KW trend+ jeans jako Ty ale kombi. Mám ho rok a najeto 10 000 km. S tou zpátečkou mám pocit, že se mi to dřív nestávalo, víc jsem napsal v příspěvku v tématu problémy s řazením. Jinak řazení se od koupě vůbec nezměnilo a jinak jsem s ním spokojen, dokonce nic lepšího jsem snad neřadil. Jinak ve 4000 ot když moment vrcholí je blbost podřazovat, ale jít by to mělo jinak to může být problém synchronů.