Já jezdil Fábii r.v.2003, 1,2 HTP 47kW kombi. Samozřejmě motoricky se nedá srovnávat s 1,6 FF benzín a navíc ten má nyní necelých 6tkm, takže předpokládám, že se ještě rozjede a že i spotřeba půjde dolů. Ta je zatím stále nad 8L. S Fábií jsem byl max spokojený. Super podvozek, brzdy, světla, posilovač, sedadlo řidiče, volant, el. ovládání oken na jedno zmáčknutí, nikde se nic neklepalo a všechno lícovalo i po 150tkm, do kabiny jde minimum hluku od motoru. Přesednutí do FF pro mě bylo rozčarováním. FF je významně lepší na dálnici od 120kmh. Ale bohužel to začíná být více slyšet motor nad 3500ot a roste spotřeba. Sedák řidiče nemá žádné boční držení, takže v zatáčkách aby se člověk zapíral kolenem o dvěře
Podotýkám, že nejsem nijak zaujatý pro žádnou značku. Auta nafasuji ve firmě a pak je užívám. Je to pouze mé subjektivní hodnocení. V každém případě cena za nový FF i po jejich slevách je přemrštěná. Např. máme provedení v barvě forďácky modrá . Ta barva snad nemá lak. Auta si roky myju sám. To je první kára na které drhne houba.
Momentálně bych chtěl pořešit posilovač. V menu nemám možnost jeho nastavení. Auto je nyní takové nervózní, každou chvíli ho musím korigovat. Nevíte zda se na 1,6 benzín dá dohrát software s tímto nastavením?