TDCI 85kW

jamaka
Test driver
Test driver

Re: TDCI 85kW

Příspěvek od jamaka » 15.10.2008 20:29

Len aby si sa potom nezlakla ceny za opravu.
A
anavi.va píše:to vitut:

Zatrhlý šroub příruby turba...tak zní verdikt od fordu,proto to taky píská,našel taky jiné závady,ale to jsou spíš drobnosti.V každém případě bylo s turbem manipulováno a taky s katalyzátorem.
podla jedneho srobu niekto kostatuje ze uz s tym bolo robene? hmmmm. ja som pri vymene turba napr zistil, ze od vyroby tam chyba jeden srob, takze? No, drzim palce nech ti to daju dokopy.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

PajaPr
Nováček
Nováček

Příspěvek od PajaPr » 16.10.2008 10:58

Ja jsem tu zahadne hvizdani uz resil. Muzes se podivat na tema "Opakovane odchazi turbo". Menili i hrabe, porad to hvizdalo. Pokud mi nekecali, tak hvizdalo i fungl novy, ktery tam dali, nebot jim nahodou prislo, byl to specializovanej turboservis. Pak zjistili, ze to muze delat redukcni ventil oleje a prej ho vymenili. Prej vyssi tlak vychyloval osicku a nicilo to turbinu.

Auto jsem od nich dostal po mesici a je fakt ze turbina nehvizda. Auto ale jede mizerne, pri rozjezdech se dusi, pak se rozhoupe a jede normalne, tj. i ta turbina taha. Bud mi ji nejak podivne zregulovali nebo odpalili neco jinyho. Uz nekolik mesicu hledam co.

Ja si myslim, ze hodne kecali, ale treba ne. Rozhodne byli v uzkejch. Takze az ti tvoji machri nebudou vedet kudy kam a bude to delat i ta nova repasovana turbina, tak at zkontroluji ten redukcni ventil tlaku oleje. Anebo at to zkontroluji hned. Bude to levnejsi nez repas.

anavi.va
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anavi.va » 23.10.2008 12:01

to:PajaPr

Tak ten šroub byl zatrhlý ještě někde dole k výfuku,už ho vyměnili,samozřejme museli vyndat půlku motoru,protože se k tomu nemohli dostat,turbo zkontrolovali,je OK,ten řídící ventil k turbu je vadný,ale to jsem věděla,už ho objednali.A že tam něco dělali mi řekl v autoriz.servisu,měl mi najít veškeré závady,než jsem to reklamovala.A byla tam deformovaná hadička mazání turba,tak jsem si kontrolu toho turba dala stejně do zápisu.Znáš to : kdo maže-ten jede,kdo nemaže..
A jelikož na to nemohli přijít,tak to dělali asi vylučovací metodou. :-)
FiFi 1.8 TDCI 85 kW kombi,šedá met.,r.v.3/2002

PajaPr
Nováček
Nováček

Příspěvek od PajaPr » 27.10.2008 16:23

Jestli mas moznost jim vratit auto a vzit zpatky prachy, tak radim to udelat.

anavi.va
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anavi.va » 29.10.2008 09:05

to: PajaPr

No to bych mohla,ale co když koupím jiné a budu zase něco řešit.A pořád to jde teď na triko prodejce,to jsem si s ním hned ujasnila.A samozřejmě,dokud to neopraví,bych to zpět nevzala.A taky už mám nachystanou dodatečnou smlouvu a spoléhat na to,že se ti nikdy nic nepokazí,asi nejde.Čím víc vymožeností to má,tím víc to stojí.Když mi vyvřela škodovka,dolila jsem vodu z potoka a bylo.A koupě od soukromníka taky není záruka kvality.Taky ti řeknou,jen závady,které musí.A kdybych to nenechala kompletně prohlédnout,tak nějaký zatrhlý šroub tam mohl ještě dva roky rezivět.A ty to tvoje auto taky dáváš pryč??

PajaPr
Nováček
Nováček

Příspěvek od PajaPr » 29.10.2008 10:54

Ted me napada, ze kdyz to mas tak slusne smluvne podchyceny, tak je to vlastne spis vyhra.

Zatim to nedavam pryc, zatim jezdim a chvilema se to snazim resit.
Snazim se domluvit s turboservisem v Pardubicich, jestli by neumeli tu moji turbinu zaregulovat primo na aute, zkousim to pres znamyho. A kdyz se na to nebudou tvarit, tak pujde zase ven. Uz asi po sesty. Ale chyby jinde jsme snad vyloucili. Snad. Ja si myslel, ze kdyz je nejakej problem, tak to na sebe takovyhle auto v diagnostice napraska. A ono ne! :-) A to presto, ze to neni auto za padesat tisic...

anavi.va
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anavi.va » 29.10.2008 17:11

to: PajaPr

No,já dnes trochu přitvrdila,a slíbil mi novou roční záruku na motor,což uznal i ten můj kámoš,co dělá v bazaru,že je GUT.On to auto předtím viděl,celé prolezl,měli ho i na zvedáku,měnili mi ten olej,filtry.A přes auta je dobrý,tak mi řekl,že pokud mi to fakt dá,tak je škoda ho dát pryč.Ale musí to přestat hvízdat.Ty jsi psal,že ti to turbo repasovali nekolikrát a pořád pískáš nebo jiné problémy.Mě to nedýmilo,ani necukalo,jen pískalo a opravdu jen při zahřátí a jen někdy.

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“