Koupit TDDi?
-
- Nováček
Koupit TDDi?
Chtel bych se zeptat na zkusenosti s motory tddi 66kw ve focusu, chtel bych naftu, na tdci nemam tak by me zajimalo jak to doopravdy je s temito motory a co se treba vam uz vysypalo? vim o problemech egr ventilu (taky vim ze se da zaslepit takze ok) pry se trhaji rozvody (ale to snad vsude kdyz se nevymeni vcas, ze?) nejvic se bojim cerpadla ze by me vypeklo, coz sem zjistil je dobrych 20 tisic jen za dil. S tim cerpadlem sem cetl ze to je hlavne u roku 99 a to diky spatne elektronice. jak to tedy doopravdy je? a jak tenhle motor jede v porovnani s koncernovym tdi 66kw. diky moc za kazdou radu
- KASHA
- Pokročilý
Re: Koupit TDDi?
Čauky, sice mám teda 1,6 benzín, ale při hledání a seznamování se s fofem sem se dočetl hodně věcí o motorech a Tddi nepatří mezi ty dobrý, takže můj názor je ten, že jeslti fofana v dieselu, tak Tdci (stím zkušenosti teda mám), jinak raději když nejsou penízky, tak možná radši benzín. Ale lepší bude, když napíše někdo s Tddi, to bude 100% nezaujatej názor na věc

FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA
), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

- jamaka
- Test driver
No neviem v com je TDDi zly(teda okrem cerpadla v 1999 zaciatok 2000). Trysky tam stoja par supov (pozri kolko stoja do TDCi), Commonrail cerpadlo stoji cca raz tolko, dvojhmotny zotrvak, velmi nachylny na kvalitu nafty.
Ano - 90PS je oproti napr 116PS (ale aj 100PS) v TDCi dost vzadu (teda slabsi), viac hlucnejsi v TDDi, a ak to ma byt z roku cca 2000-2001 nepocitaj ze auto bude mat pod 150000km, a nech ma na tacho akykolvek udaj.
Mal som aj ten a mam teraz TDCi - v podstate oba motory su OK, len sa treba o ne starat.
Ano - 90PS je oproti napr 116PS (ale aj 100PS) v TDCi dost vzadu (teda slabsi), viac hlucnejsi v TDDi, a ak to ma byt z roku cca 2000-2001 nepocitaj ze auto bude mat pod 150000km, a nech ma na tacho akykolvek udaj.
Mal som aj ten a mam teraz TDCi - v podstate oba motory su OK, len sa treba o ne starat.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- KASHA
- Pokročilý
Tak celkově se člověk musí starat o auto a nemusí to být jen diesel, ikdyž pravda, že na dieselu se má ví co vysr..! Můj názor je takovej, že sem původně sháněl TDci a jenom Tdci, Tdci nebylo, šel sem do benzínu...
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA
), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
mam TDDi 66 kW r.v. 2002 a zatim v pohode, najeto 185.000 km. TDDi motor je hlucnejsi nez TDCi, ale v podstate zere min nez TDCi (alespon me), o kvalite nafty nevim, protoze ja tam beru i tak kvalitni naftu. Zkus prostudovat vlakna o spotrebe, extra aditiva.
Jinak zkus hledat, neco je jeste tady http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... =TDDi+TDCi
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... =TDDi+TDCi
Samozrejme TDCi je modernejsi, ma vyssi vykon. Pokud vis, ze budes brat kvalitni naftu, sel bych do TDCi, pokud nemas prachy na TDCi, tak i mladsim rocnikem TDDi neprohloupis (vyvarovat se roku vyroby do 2001).
Jinak zkus hledat, neco je jeste tady http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... =TDDi+TDCi
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... =TDDi+TDCi
Samozrejme TDCi je modernejsi, ma vyssi vykon. Pokud vis, ze budes brat kvalitni naftu, sel bych do TDCi, pokud nemas prachy na TDCi, tak i mladsim rocnikem TDDi neprohloupis (vyvarovat se roku vyroby do 2001).
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
v podstate jsi si odpovedel sámhardysk píše:Chtel bych se zeptat na zkusenosti s motory tddi 66kw ve focusu, chtel bych naftu, na tdci nemam tak by me zajimalo jak to doopravdy je s temito motory a co se treba vam uz vysypalo? vim o problemech egr ventilu (taky vim ze se da zaslepit takze ok) pry se trhaji rozvody (ale to snad vsude kdyz se nevymeni vcas, ze?) nejvic se bojim cerpadla ze by me vypeklo, coz sem zjistil je dobrych 20 tisic jen za dil. S tim cerpadlem sem cetl ze to je hlavne u roku 99 a to diky spatne elektronice. jak to tedy doopravdy je? a jak tenhle motor jede v porovnani s koncernovym tdi 66kw. diky moc za kazdou radu
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
S cerpadlom si precitaj to vlakno co tu je. Je tam mozno 30 pokazenych vsetko rv 1999-2000 potom uz sa to nestava. Vykon je v pohode,taha to rovnako ako TDCi (skusal som 74kW) rozdiel je az pri vyzsich rychlostiach. Je to hlucnejsie. Mal by tam byt lacnejsi servis vdaka jednoduchsim triskam, turbu... Malo by to vraj zrat aj horsiu naftu ale to som nikdy neskusal 
Ja som scel povodne benzin len tych bolo velmi malo. A skoro vsetky TDCi co som videl v bazaroch mali nieco so vsterkmi lebo kurili.

Ja som scel povodne benzin len tych bolo velmi malo. A skoro vsetky TDCi co som videl v bazaroch mali nieco so vsterkmi lebo kurili.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

-
- Nováček
takze tddi jen od roku 2001, benzin klidne od 99, tam zadny zrady nejsou?
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
na benzinu se ti nema co vysr... 
Doporucuji uvarit kybl kafe a precist sekci Prodej-nakup, protoze vsechno, na co se tu ptas, se uz nekoho zeptat napadlo

Doporucuji uvarit kybl kafe a precist sekci Prodej-nakup, protoze vsechno, na co se tu ptas, se uz nekoho zeptat napadlo

-
- Test driver
a staršie benziny mali svoje muchy v podobach vadnych cievok a pod..
ako ti poradil zewl, najlepšie si urobíš nazor sam
podla mna TDDi ma jednu obrovsku vyhodu, že ma horšiu povest než v skutočnosti je
ako ti poradil zewl, najlepšie si urobíš nazor sam

podla mna TDDi ma jednu obrovsku vyhodu, že ma horšiu povest než v skutočnosti je

-
- Test driver
zewl píše:na benzinu se ti nema co vysr...
U mě cívka v hájí, palivové čerpadlo v háji

-
- Nováček
kolik te stala oprava pro zajimavost
- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ja som majitelom tddi 2000 a problemy zatial nemam a dufam ze mat aj nebudem,jedine co mi odislo bolo servo a menil som lozisko naboja tod vse.auto mam pol roka....
-
- Test driver
Pokud je to na mě, tak cívka 3200,- práce zdarma a čerpadlo + hadička podtlaku + práce 8000,-hardysk píše:kolik te stala oprava pro zajimavost
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
?cajda píše: práce zdarma

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :