Vím ,že se to už řešilo i na jiných forech,ale nikdy nic konkrétního. Po resetu
se po ujetí 100 - 200 km vždy rozsvítí a zůstane svítit. Na výkon nebo chod motoru to nemá vůbec žádný vliv.Jen to pořád svítí. Byl jsem s tím v autor. servisu , nezjistili žádnou závadu, jen jsem byl lehčí o 2000kč diagnostika + 360km za benzín (co použili na zkušební jízdu)!!! Celkový výsledek 0, kostra
je dobrá, lambda sonda taky, tak nevím?
FF 1,6 ZETEC Ghia [/b]
samovolné rozsvícení kontrolky poruchy motoru
- milda
- Nováček
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- milda
- Nováček
S tou kontrolkou jezdím cca 3 roky v okolí Brna (auto bylo v záruce,při servisních prohlídkách technici říkali,že to nic není a že s tím mám jezdit dál)
k razantnímu obratu došlo tento týden při přípravě v tom samém servisu na STK najednou!!!!!! zjistili vadnou lambda sondu i katalyzátor při měření emisí. Navíc při mém dotazu ,že se mi nezdá ,aby byly vadné obě věci současně,tak jsem byl silně uzeměn místním technikem,že oni to opravují a nejlépe musí vidět co s tím autem je. Připadámi to ,že z nás mají dojné krávy.Navíc při procházení dokladů,jsem zjistil ,že se ta kontrolka začala rozsvěcovat po první garanční prohlídce.Třeba náhoda?A u autorizovaných servisů pracují opravdoví odborníci !?
k razantnímu obratu došlo tento týden při přípravě v tom samém servisu na STK najednou!!!!!! zjistili vadnou lambda sondu i katalyzátor při měření emisí. Navíc při mém dotazu ,že se mi nezdá ,aby byly vadné obě věci současně,tak jsem byl silně uzeměn místním technikem,že oni to opravují a nejlépe musí vidět co s tím autem je. Připadámi to ,že z nás mají dojné krávy.Navíc při procházení dokladů,jsem zjistil ,že se ta kontrolka začala rozsvěcovat po první garanční prohlídce.Třeba náhoda?A u autorizovaných servisů pracují opravdoví odborníci !?
-
- Test driver
Skoda,ze nepises,aky mas rocnik auta.milda píše:S tou kontrolkou jezdím cca 3 roky v okolí Brna (auto bylo v záruce,při servisních prohlídkách technici říkali,že to nic není a že s tím mám jezdit dál)
Mam znameho,ktory vlastni MB triedy E a mal podobny problem.V prvom roku prevadzky sa mu rozsvietila kontrolka poruchy motora.Navstivil viac krat po sebe autorizovany servis,v ktorom nezistili ziadnu zavadu a povedali,ze moze jazdit dalej a ze to nema ziadny vplyv na prevadzku motora.Ina situacia nastala po skonceni zaruky na vozidlo.Uz to problem bol a bolo treba menit lambda sondy,katalyzator a odporucili aj vymenu riadiacej jednotky.Zatial nedal vymenit na vozidle ani jeden zo spominanych komponentov a jazdi "zatial" bez problemov dalej so svietiacou kontrolkou.
Mam taky dojem,ze tak,ako teba,tak aj mojho znameho v servise pekne napalili.Mali Vam tuto poruchu odstranit v ramci garancie.
Co dodat na zaver.....Tak funguju nase znackove servisy..