Odpolední šok
- Ahmed
- Test driver
-
- Nováček
Tak k té vizitce za stěračem, to bychom asi museli žít v jíné zemi a ne v tom našem Kocourkově. Dneska tady stálo asi 5 aut, které by mohly odpovídat té barvě, všechny jsem je důkladně očíhnul, ale ani jedno nejevilo známky této sviňárny.
Tu pastu zkusím. A jak na to, nanést a něčím lehce setřít?
Tu pastu zkusím. A jak na to, nanést a něčím lehce setřít?
Ford Mondeo combi 2004, 1.8 duratec, 92 kW
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Tak jsem se konečně dostal k odstranění oné krásné "rtěnky" na mém nárazníku.
Tempo jsem jaksi vypustil a u našich v garáži našel petrolej. Tak ten s tím ani nehnul, ani náznak, že by to tím petrolejem šlo.
Otec, který autům ale vůbec nerozumí, říká:"Zkus na to vzít aceton, tady soused na autě pigluje acetonem kdejakou tečku."
S lehkou nedůvěrou jsem to trošku zkusil a on se stal zázrak, zmizlo to úplně samo a lehce. Jako kdybych stíral prach na pianu, fakt pohoda.
Jen doufám, že to nebude mít nějaké následky i na ten můj lak.
Co vy na to?
Tempo jsem jaksi vypustil a u našich v garáži našel petrolej. Tak ten s tím ani nehnul, ani náznak, že by to tím petrolejem šlo.
Otec, který autům ale vůbec nerozumí, říká:"Zkus na to vzít aceton, tady soused na autě pigluje acetonem kdejakou tečku."
S lehkou nedůvěrou jsem to trošku zkusil a on se stal zázrak, zmizlo to úplně samo a lehce. Jako kdybych stíral prach na pianu, fakt pohoda.
Jen doufám, že to nebude mít nějaké následky i na ten můj lak.
Co vy na to?
Ford Mondeo combi 2004, 1.8 duratec, 92 kW
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Odolava jen starsi lak, u noveho FoFa bych to nezkousel, i kdyz by mel byt lak vypalen. Snad predem zkouska na nejakem schovanem miste napriklad uvnitr auta.Ahmed píše:Vis co dela aceton barve?V cem se nejlepe vymyvaji stetce od barvy, klidne i mesic zatvrdle? Aceton a stetec je za par minut jak novy
Ale lak auta je celkem odolny.
Po vycisteni acetonem bych pouzil standardni osetreni karoserie pripravkem s voskem.
- Ahmed
- Test driver
-
- Nováček
- 4100
- Nováček
Mně se v takovém prípadě nejlépe osvědčila "Brusná pasta - leštící". Je jich nekolik - hrubá, střední, jemná a leštící - použi tu leštící, dokáže osvěžit i zašlý lak. Pak na to vezmeš vosk a lak je jako nový. Nanáší se vodou navlhčeným hadříkem a krouživým pohybem se leští až do vyschnutí a částečného setření té pasty. Pak ten zbytek utřeš čistým suchým hadrem. Ta pasta je takové tezavé barvy a vydrží léta. S tím acetonem si moc nezahrávej, umí zanechat šmouhy...
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý
Také bývalý majitel bílé feldy?petulka píše:Můžu doporučit uvedený postup, dělám to taky tak a je to perfektní.Akorát je potřeba i trochu přitlačit. Dostane to i rezavý fleky z bílého laku,jak mi u Feldy stíkají z pod lišty zadních dveří.
Já před prodejem leštil auto pastou TEMPO. Doporučeno a odzkoušeno kamarády, tuba stojí cca 80 Kč a stačila mi na combi (krom zadních dveří- ty jsem měnil) a koupí se ve skoro každé drogerii či na pumpě. Je to pasta na "oživení starých laků", tedy vpodstatě jemná brusná pasta, kterou se obrousí vrstvička zoxidovaného laku - auto se pak blýská jak psí k..le. Je to ale na klasické laky, na metalízu bych to asi nezkoušel(nevím, nepátral jsem po tom).
Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: to:Junior
Ta pasta se jmenuje SILIGLASE je to od Amway.Mám ji jenom náhodou doma a na feldu to bere jako ďas.Pořád ji provozuju. Tempo je ale stejně dobrý a účinný,taky jsem ho zkoušel.Akorát mi děsně smrdífinalgon píše:Ahoj,mám dotaz na značku uvedené pasty,myslíš,že by to pomohlo na škrábance po nechtech kolem klik? Diky Fin