spojka
- MobyDick
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Re: spojka
Tak už jsem se konečně zase povozil ve svém focousku, ta nová spojka je znát
cena 12.500 Kč 
- _djproces
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
MobyDick ale uz teraz fajne ze? 
- silverwolf
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
No, ale zase máš vystaráno, třeba přežije auto.

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- MobyDick
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
to mně povídej_djproces píše:MobyDick ale uz teraz fajne ze?
- FORD666
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
To si umím představit, u mě je to stejné, vidíš, věřil jsem, tak fajn, že to tak dopadlo.MobyDick píše:to mně povídej_djproces píše:MobyDick ale uz teraz fajne ze?prej sem byl nervozní jak prvnička před početím
- pithy18
- Nováček

Caute vsetci, tak uz mam aj ja prvy problem a bude to asi spojka. Ked idem na vyssich otackach tak sa strasne zacne triast spojkovy pedal a ma to strasne neprijemny zvuk. Musel som zhasnut motor a ked som znovu nastartoval tak to uz nerobilo, zase az pri vyssich otackach. Neviete v com by mohol byt problem??
Ford Focus 1999 2.O TDCI 179 PS
- stary_pes
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ja by som mal otazocku ohladne spojky. Este som pred tym nemal uplne nove auto (najazd pod 10 000), tak neviem. Je normalne, ze pri novom aute sa mi obcas stane ze spojku trosku pripalim a citit ju az do vnutra? Stalo sa mi to uz tri krat, vzdy tom istom mieste a pri cuvani do dost prudkeho kopca. Na tom istom mieste som pred tym cuval nespocetne krat s desiatkou inych aut, ale na ziadnom sa mi to nestalo.. Je to koser, alebo robim niekde chybu ja?
- Ahmed
- Test driver

Někde děláš chybu. Když začneš pálit spojku, máš zbytečně vysoké otáčky. Rychleji se ti opotřebuje nebo ji spálíš tak, že to bude na opravu.
- Dany
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
To je divné, když ti to u jiných aut nedělalo. Předpokládám, že to do otáček zase neroštuješ, to by tě napadlo, ne? Že by na to fofan nebyl stavěnej? 
- stary_pes
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Prave ze vobec, motor este len zabehavam (zabeh je do 15tkm, nie?), do otacok ho nevyhanam skoro vobec. Lenze tam je ten problem. Ked mam malo plynu, stojim na mieste - auto sa nehybe aj ked je v kopci. Ale ked pridam plyn, palim spojku. Ked dam zase povolit spojku, tak skape motor a to je v prudkom kopci (Bratislava, Palisady) sakra neprijemne. Zistil som, ze ked tam do boxu leziem cumakom, tak nemam problem, je to iba pri cuvani.
- pbjun
- Test driver

Tak i ja sem pridam kapku do mlyna
Najeto 173tis, spojka vpoho, razeni vpoho, jen ta zpatecka, ale i to je vyreseno... Snad do 200tis na velky servis vydrzi 
- pithy18
- Nováček

Takze dal som to pozret mechanikovi a je to problem so spojkou. Nova komplet spojka ma bude stat okolo 15 000 SK a este plus robota 
Ford Focus 1999 2.O TDCI 179 PS
- oyapparov
- Nováček

Zdravim,
Mam najeto 10 000, nevim jestli je normalny, ale spojka zabira uplne na zacatku, ani nestacim pridat plyn, a auto pri rozjizdeni trha...
Ale hlavne je problem se zpateckou, pri zaradeni rachta i kdyz auto stoji a spojku ztlacim uple dolu.. dost me to znervoznuje, nesetkal se s tim nekdo?
Mam najeto 10 000, nevim jestli je normalny, ale spojka zabira uplne na zacatku, ani nestacim pridat plyn, a auto pri rozjizdeni trha...
Ale hlavne je problem se zpateckou, pri zaradeni rachta i kdyz auto stoji a spojku ztlacim uple dolu.. dost me to znervoznuje, nesetkal se s tim nekdo?
- WnemOne
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
pithy18: ty mas tu prestavbu co ? z 1.8 na 2.0 tdci, ktovie ci si snim velmi nesantil, preto spojka v haji
ale kazdopadne je to palka
aspon budes mat pokoj na dlhy cas ...
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

-
jan155
- Nováček

spojka - návod na výměnu + pérování
Ahojte, našel jsem návod na výměnu spojky u focuse a pružin všech modelů. Přikládám sem soubor s podrobným popisem, ale chce to vercajk... samozřejmě nepřebírám žádnou zoodpovědnost jde o firemní materiály jedné společnosti, ale je to pěkně popsaný vzhledem ke kvalitě i mírně větší. bohužel soubor je příliš velký takže se sem nevejde tak, kdyžtak pošlu na email. má cca 6M.
<div>FoFo I, 2002, 1.6, comfort + navigace radio CD6000</div><br>