Řešení dopravní situace ?

Moderátor:Quickie
Odpovědět

Kdo má přednost ???

1. Modrý automobil
16
21%
2. červený automobil
59
79%

Celkem hlasů: 75

Ahmed
Test driver
Test driver

Re: Řešení dopravní situace ?

Příspěvek od Ahmed » 29.07.2008 21:53

Ja souhlasim se Skubim :wink: Proste kdyz mam nekomu dat prednost, tak mu tam nemuzu vjet. Ono to sice vypada, ze u te odbocky na Brno (letiste) je dost mista, ale ve chvili, kdy z prave strany prijizdeji dve auta a nedaji prednost, tak se to neda stihnout a neda se natlacit mezi ne. Tak dlouhy ten usek v zadnem pripade neni a je treba si uvedomit, ze tam neni omezena rychlost, takze neni realne se v 90km/h rozmyslet kdo ma prednost a kdo koho pusti, kdyz na tu reakci jsou asi 2s :wink:
Za chvili to stejne skonci tak jak se to s velkou oblibou resi skoro vsude. Do toho pripojovaciho se da plna cara, ktera svede vsechny auta na kruhac a hned zase pujde zpatky, aby se dalo odbocit :wink:
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 29.07.2008 22:27

Podle mého zbytečná diskuse. Jasné jako facka! Červené auto přednost!!!
Je v pravém jízdním pruhu.
Značka na tvém nákresu je nesmyslně umístěna!!
Pravý pruh je průjezdný a "nemá" z kruháčem nic solečného.
Bez dalšího komentáře.Jenom ,mimo jiné,souhlas s Radkem.
Obrázek

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006

"Když nejde o život,tak jde o hovno"

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 30.07.2008 01:25

To Skubi, Ahmed:Tak mi to nedalo a zase tu teď do toho koukám a hlava mi to nebere. Když si vezmu třeba tuhle fotku, což je přesně náš případ - červený berlingo jede v pravým pruhu a Compressor jede v modrým focusovi po kruháči. Pořád nevidím jedinej důvod, proč by mělo berlingo ( za předpokladu, že pokračuje ve svým pruhu do prava) dávat Compressorovi přednost (za předpokladu, že chce odbočit taky do prava). Určitě někdo řekne "protože je tam značka dej přednost" - jenomže ta platí, pokud berlingo bude odbočovat do leva na kruháč. Pokud pojede pořád ve svým pruhu rovně (do prava), tak ho přece nějakej kruháč vůbec nezajímá a pokračuje plynule dál na Bohumín.
Obrázek
Ford Focus 1.8i 16V Combi, r.v.00, Smoke Stone
Obrázek
Obrázek

Chobby
Junior
Junior

Příspěvek od Chobby » 30.07.2008 04:49

Když se na to dívám, tak my to "vychází" tak, že v případě, že na kruháč nejedu, tak ani nedávám přednost. Připadne mi, že ta Přednost je tam pro kruháč - je to tak namalovaný (na silnici) a značky tak i dávají smysl.
viz. obr.:
Obrázek
ObrázekFord Focus Combi Ghia 1.8 l TDCi, 74kW/100PS, stříbrná metalíza, r.v. 06/2004

Obrázek Obrázek

Chobby
Junior
Junior

Příspěvek od Chobby » 30.07.2008 04:53

Podobným způsobem jsou řešeny i nájezdy na pražském okruhu (u Řep, u Zličína) a myslím si, že je to dost nešťastné řešení, ikdyž lidi si už zvykli - "zvyknou" si i na ten kruháč :mrgreen:
ObrázekFord Focus Combi Ghia 1.8 l TDCi, 74kW/100PS, stříbrná metalíza, r.v. 06/2004

Obrázek Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 30.07.2008 05:45

Chobby píše:Když se na to dívám, tak my to "vychází" tak, že v případě, že na kruháč nejedu, tak ani nedávám přednost. Připadne mi, že ta Přednost je tam pro kruháč - je to tak namalovaný (na silnici) a značky tak i dávají smysl.
viz. obr.:
ze by jsi na to kapnul? Taky si zacinam myslet, ze pokud cervene bude pokracovat dale (nebude vjizdet na kruhac), tak jede ve svem pruhu a tam plati neco o neohrozit pri prejizdeni modreho do vedlejsiho pruhu. Pokud bude cervene vjizdet na kruhac, ma tam znacku Dej prednost v jizde, ktera je urcena pro kruhac, takze potom musi dat prednost.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Chobby
Junior
Junior

Příspěvek od Chobby » 30.07.2008 05:53

Přesně tak se my to jeví jako nejlogičtější řešení tohoto nelogického řešení... :mrgreen:
Ale buďme rádi, že tu není ten hyenec z Anglie co tu dal Skubi... 8O :mrgreen:

Obrázek Obrázek

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 30.07.2008 07:27

Tak jsme na to konečně přišli, prostě když nejedu na kruháč jedu ve svém pruhu tak nemůže dávat nikomu přednost a kdo chce vjet do mého pruhu tak mi dává přendost. Už prostě nevím jak to lépe a jasněji vysvětlit. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

ORBman
Junior
Junior

Příspěvek od ORBman » 30.07.2008 08:07

Ono kdyby se po červeném chtělo, aby dal modrému přednost, tak by asi na silnici měly být namalované čáry tak, aby bylo jasné, v jakém místě tu přednost má dát. Buďto by jeho pruh byl namalován jako připojovací a pruh modrého jako průběžný (vedoucí ven z kruháče), anebo by červený měl v nějakém místě příčnou čáru s vodorovným a svislým značením "dej přednost v jízdě" v tomto místě.

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 30.07.2008 08:35

Tak to vypadá, že se snad konečně dobereme k závěru. Ještě "zlomit" Skubiho :mrgreen: .
Ještě jedna věc. Teď jsem si všimnul tohohle obrázku co sem dával Čajda. To rozhodně není pravda, přednost má zase červený!!! Jenom upozornění, aby někdy někoho nenapadlo to tam do toho pravýho pruhu poslat s tím, že má přednost.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 30.07.2008 08:38

JJ, cervenej ma prednost... to zadnej odstavnej pruh nejni... este nam tu lidi zacnou predjizdet z prava odstavnym na dalnicich :)

Jen rikam, takoveto vyfikundace jsou nebezpecne - viz Videnska, Brno kruhac u ABBcka a take presne u dopravni policie. Co sem tam chodil, tak minimalne jdnou tydne nekdo v prikopy :?

EDIT: Mrknete sem: Z opačné strany už je celá situace poněkud akčnější, 90% aut jede pravým pruhem, který je průjezdný bez dávání přednosti mezi tema obrazkama kruhacu...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 30.07.2008 08:47

Je to jasný. Berlingo pokud pokračuje ve svém pruhu jede furt. Pokud by compressor odbočoval do pravého pruhu, dává berlingu přednost. Pokud by Berlingo odbočovalo do pruhu kde je commpressor, dáva přednost compressorovi. Není co řešit :!:
Přílohy
k5.jpg
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 30.07.2008 08:49

Zkousel sem hladat odpoved na otazku: Kde presne zacina kruhovy objezd. Modra znacka kruhovy objezd jen upozornuje na blizici se kruhac, ale neznaci jeho hranice - to by pak asi byla jina...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 30.07.2008 08:54

Radek 1.8 16V píše:To Skubi, Ahmed:Tak mi to nedalo a zase tu teď do toho koukám a hlava mi to nebere. Když si vezmu třeba tuhle fotku, což je přesně náš případ - červený berlingo jede v pravým pruhu a Compressor jede v modrým focusovi po kruháči. Pořád nevidím jedinej důvod, proč by mělo berlingo ( za předpokladu, že pokračuje ve svým pruhu do prava) dávat Compressorovi přednost (za předpokladu, že chce odbočit taky do prava). Určitě někdo řekne "protože je tam značka dej přednost" - jenomže ta platí, pokud berlingo bude odbočovat do leva na kruháč. Pokud pojede pořád ve svým pruhu rovně (do prava), tak ho přece nějakej kruháč vůbec nezajímá a pokračuje plynule dál na Bohumín.
Obrázek
prostě mi to nedá reagovat, ale už naposled. přečtěte si pořádně všechny mé příspěvky. samozřejmě jak už jsem říkal, bude mimo jiné záviset na poloze konkrétních vozidel. v tomto případě určitě červené nemusí dávat přednost ani když bude najíždět na kruháč ( pokud dodrží význam termínu dej přednost v jízdě ) , modré je daleko a tudíž se bezpečně při sjíždění zařadí za červené. pokud však bude postavení vozidel opačné, tak červené i když bude pokračovat ve svém pruhu musí dát přednost modrému, které z kruháče vyjíždí.
prostě pořád tvrdím, že to platí jako na klasickém kruháči i když výjezdy jsou delší a proto je třeba reagovat dle zákona s citem v daném čase a místě. a jelikož u zebry není žádná souvislá čára, která by ty pruhy rozdělovala, tak jako při nájezdech a sjezdech z dálnice, tak já pokud pojedu jako modrý ( však taky jsem člen Blue group :lol: :lol: ), tak budu kruháč opouštět podle možností hned za zebrou a červené i když bude pokračovat na sjezd mi musí dát přednost. :wink:
no a taky neznám význam značky Dej přednost v jízdě jen pro jeden směr ( v tomto případě nájezd na kruháč ), ale možná je zase nějaká novelizace, která zrušila dotatkové tabulky upřesňující výnam značky pod kterou jsou umístěné. :lol:
prostě i když budu jen pokračovat dál , tak přijíždím z vedlejší a značka hovoří jasně - vozidla na kruháči jsou pro mě na hlavní ať jedou rovně nebo sjíždějí z kruháče.
a teď už opravdu končím, vše co jsem řekl jsem už řekl několikrát :wink: :lol: :lol: :lol:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 30.07.2008 09:33

Skubi píše: no a taky neznám význam značky Dej přednost v jízdě jen pro jeden směr ( v tomto případě nájezd na kruháč ), ale možná je zase nějaká novelizace, která zrušila dotatkové tabulky upřesňující výnam značky pod kterou jsou umístěné. :lol:
prostě i když budu jen pokračovat dál , tak přijíždím z vedlejší a značka hovoří jasně - vozidla na kruháči jsou pro mě na hlavní ať jedou rovně nebo sjíždějí z kruháče.
a teď už opravdu končím, vše co jsem řekl jsem už řekl několikrát :wink: :lol: :lol: :lol:
Skubi, nic si z toho nedělej, mě už to taky nebaví :P
1) Neznamená náhodou takhle sestavená značka "dej přednost v jízdě" při vjezdu na kruhový objezd? Já myslím, že ano. A budu se zase opakovat - při projíždění vpravo mi může být kruháč ukradenej! Ať si tam jede třeba letadlo, přednost prostě nemá.
2) Nemusíš reagovat, jenom se prosím tě koukni na Stehňákův odkaz, je tam popsanej přesně tenhle případ a zase červený vs. modrý auto.
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“