Za chvili to stejne skonci tak jak se to s velkou oblibou resi skoro vsude. Do toho pripojovaciho se da plna cara, ktera svede vsechny auta na kruhac a hned zase pujde zpatky, aby se dalo odbocit

ze by jsi na to kapnul? Taky si zacinam myslet, ze pokud cervene bude pokracovat dale (nebude vjizdet na kruhac), tak jede ve svem pruhu a tam plati neco o neohrozit pri prejizdeni modreho do vedlejsiho pruhu. Pokud bude cervene vjizdet na kruhac, ma tam znacku Dej prednost v jizde, ktera je urcena pro kruhac, takze potom musi dat prednost.Chobby píše:Když se na to dívám, tak my to "vychází" tak, že v případě, že na kruháč nejedu, tak ani nedávám přednost. Připadne mi, že ta Přednost je tam pro kruháč - je to tak namalovaný (na silnici) a značky tak i dávají smysl.
viz. obr.:
prostě mi to nedá reagovat, ale už naposled. přečtěte si pořádně všechny mé příspěvky. samozřejmě jak už jsem říkal, bude mimo jiné záviset na poloze konkrétních vozidel. v tomto případě určitě červené nemusí dávat přednost ani když bude najíždět na kruháč ( pokud dodrží význam termínu dej přednost v jízdě ) , modré je daleko a tudíž se bezpečně při sjíždění zařadí za červené. pokud však bude postavení vozidel opačné, tak červené i když bude pokračovat ve svém pruhu musí dát přednost modrému, které z kruháče vyjíždí.Radek 1.8 16V píše:To Skubi, Ahmed:Tak mi to nedalo a zase tu teď do toho koukám a hlava mi to nebere. Když si vezmu třeba tuhle fotku, což je přesně náš případ - červený berlingo jede v pravým pruhu a Compressor jede v modrým focusovi po kruháči. Pořád nevidím jedinej důvod, proč by mělo berlingo ( za předpokladu, že pokračuje ve svým pruhu do prava) dávat Compressorovi přednost (za předpokladu, že chce odbočit taky do prava). Určitě někdo řekne "protože je tam značka dej přednost" - jenomže ta platí, pokud berlingo bude odbočovat do leva na kruháč. Pokud pojede pořád ve svým pruhu rovně (do prava), tak ho přece nějakej kruháč vůbec nezajímá a pokračuje plynule dál na Bohumín.
Skubi, nic si z toho nedělej, mě už to taky nebavíSkubi píše: no a taky neznám význam značky Dej přednost v jízdě jen pro jeden směr ( v tomto případě nájezd na kruháč ), ale možná je zase nějaká novelizace, která zrušila dotatkové tabulky upřesňující výnam značky pod kterou jsou umístěné.![]()
prostě i když budu jen pokračovat dál , tak přijíždím z vedlejší a značka hovoří jasně - vozidla na kruháči jsou pro mě na hlavní ať jedou rovně nebo sjíždějí z kruháče.
a teď už opravdu končím, vše co jsem řekl jsem už řekl několikrát![]()
![]()
![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 0 hostů