zatékání do vozu
- bofi
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Mi na Fiestě zatékálo při každém deštíku.Nakonec sem zjistil , že je to přez vložku zámku
.Nová vložka u Forda i s poskládáním na můj stávající klíč přijde na cca 1500.- kč
Tak přemýšlím o tom , že tam dám nějakou starou cívku a budu to otvírat jako fokuse a zámek zakytuju
.
Byl - Focus Kombi 2001, 1.8 TDdi, Byla - Fiesta 1,25 16V 55kW, 1998
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
-
Vanas
- Nováček

Re: zatékání do vozu
Lidičky do Focuska muže zatékat skoro všude ,ale jsou jen 3 nejčastější závady
1, Přes zadní světla
2, Přes těsnení kabelů k 5tým dveřím(ta guma uprostřed dole nedrží)
3, Špatné těsnění kolem kufru
A pak přes okna(netěsnost), sřouby co drží 5 dveře atd.
1, Přes zadní světla
2, Přes těsnení kabelů k 5tým dveřím(ta guma uprostřed dole nedrží)
3, Špatné těsnění kolem kufru
A pak přes okna(netěsnost), sřouby co drží 5 dveře atd.
Ford Focus 1,6 16V Ghia 1999/9 Palubovka ve dřevě , stříbrná metalíza + alu kola
Ford Focus 1,6 16V 74kw 2007 combík
Ford Focus 1,6 16V 74kw 2007 combík
-
Fokussak
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zdraviim ja som mal presne ten isty probleem.Stal som tak troska sikmo a zacalo liat jak z krhle a potom jak doprsalo som nasiel uplne mokru spolujazdcovu stranu.Nevedel som odkial to tam tece ale som zistil ze je to cez pelovy filter.Tak som to s tímy plastami vsetko rozobral a tiez trosku upravil tu vanicko z ktorrej to ma stekat. A jak som to daval vsetko nas5 tak som tam ten plast este prichytil zo silikonom a CO SA STALO uz do vnutra netece.
- Tabi
- Zkušený

Zdravim,měl jsem taky vodu v autě,ale já měl mokrej koberec na řidičově straně.Teď už asi dva měsíce sucho,a to už jsem několikrát jel za deště,mockrát to stálo venku když pršelo a zatím ani kapka.Nemám páru kudy se to tam dostalo.Nemá někdo podobnou zkušenost,nemůže se tam ta voda dostat někde podlahou nebo okolo pedálů? Zatím to hlídám, třeba to bude ok.
Byl:Focus I viewtopic.php?f=96&t=10408
Je:Focus II viewtopic.php?f=97&t=32686
Je:Mondeo mk4 viewtopic.php?f=256&t=49613
Je:Fiesta mk7
-
Fokussak
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ono ty to tam mohlo vytiect aj z podbehu.lebo do podbehu tiez steka voda a ked si mal upchate to odvodnenie tak sa nahromadila voda a potom zacala vytekat.skus este presparat drotom v podbehu su take durky.
- Tabi
- Zkušený

Zdravím,kdyby se tam ta voda znovu dostala tak se tam mrknu.Ani mě tahle možnost nenapadla,díky.
-
Fokussak
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
neni zac rad som pomohol
- beris
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím taky mi občas zateče do kufru.
Mohl by někdo hodit foto kde, kterým směrem a kde je to
těsnění těch světel. Já se na to díval a žádné těsnění jsem tam nenašel
Mohl by někdo hodit foto kde, kterým směrem a kde je to
těsnění těch světel. Já se na to díval a žádné těsnění jsem tam nenašel
-
Fokussak
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
sorry ale zo zatekanim do kufru nemam skusenost.tak nepomozem
- Tabi
- Zkušený

Zrovna jsem o víkendu měl sundanou lištu co je nad zadní espezetkou.Začlo to tam pěkně reznout,ale už je to ošetřený a lišta je v barvě auta.Proč to píšu,protože to těsněni co je mezi lištou a karoserií bylo mizerný a okolo děr co jsou světýlka na espezetku to bylo nejvíc rezavý,jak zvenku tak zevnitř.Takže voda se tam občas asi dostala.A vzpomínám si že jsem měl několikrát vodu v tom plastu dole co je západka na zámek,a těsněni na dveře je OK.Je dost možný že si voda najde cestu i tudy,a když stojí auto ve svahu tak se možná dostane i do kufru.Ale myslím že snad pár kapek,nevěřím tomu že by timto způsobem zatékání byla rezerva pod vodou.To je moje zkušenost.Čus.
- beris
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
to fokussak: myslím že je zbytečné něco vůbec psát, když nevíš
, zbytečně se plní vlákno
to Musel Roman: já měl jednou vodu v té zápatce jak je zámek, ale většinou mám trochu vody
přímo na těsnění v tom prohybu, jinak jsem zatím nepřišel na to kudy to tam teče.
Jelikož je voda jen v pravo, tak myšlenka o zatékání přes zadní světlo mě nějak nahlodala.
Jinak jakým způsobem se dají poštelovat ty zadní dveře, resp. jak se pozná že jsou špatně osazeny
to Musel Roman: já měl jednou vodu v té zápatce jak je zámek, ale většinou mám trochu vody
přímo na těsnění v tom prohybu, jinak jsem zatím nepřišel na to kudy to tam teče.
Jelikož je voda jen v pravo, tak myšlenka o zatékání přes zadní světlo mě nějak nahlodala.
Jinak jakým způsobem se dají poštelovat ty zadní dveře, resp. jak se pozná že jsou špatně osazeny
- Tabi
- Zkušený

pro berise:já jednou seřizoval pátý dveře,a to tak,že jsem si s plastelíny udělal asi osm malejch kuliček cca 3-5 mm,(plastelína musí bejt nahřátá aby byla měkoučká) ty jsem dal na těsnění.Pak jsem je zabouchl a po otevření šlo vidět ,že dveře krásně doléhají.To samé jsem udělal ještě jednou,ale dveře jsem pomaloučku zavřel a domáčknul rukama,až zacvaknul zámek,výsledek téměř stejný.Dveře se dají seřizovat na zámku i na zápatce a taky nahoře na pantech.Dělal jsem to kámošovi,nic složitýho, ale chce to trochu trpělivosti a zkoušet ,až to pořádně sedí.A ješte se mi stala taková věc,voda v zápatce.Jenže asi napodruhý jsem zjistil,že to není voda,ale kapalina s ostřikovačů.Asi 5 cm od trysky byla prasklá hadička,takže něco šlo do trysky na okno a něco dovnitř do dveří a zámkem ven k zápatce.Hadičku jsem musel vyměnit.
Naposledy upravil(a) Tabi dne 19.07.2008 13:03, celkem upraveno 2 x.
- SkyLK
- Nováček

Mě teklo do auta přes držák co drží hagusy.přes ten prostřední,vymačkaná guma,Takže silikon a je klid.
Ford Focus combi 1.8 16V Ghia 99, moondust silver
GALERIE
https://ford-focus.cz/forum/viewtopic.ph ... 208cc2bad1
GALERIE
https://ford-focus.cz/forum/viewtopic.ph ... 208cc2bad1
- Koubek
- Nováček

Také mi zatékalo ke spolujezdci.
Byl to ten plast co je u pod oknem u sterače na straně spolujezdce. Měl již ztvrdlou gumu co leží na okně + roh byl odtrhlý.
Koupil jsem novou u Forda (850,-) a od té doby mi tam nezatéká.
Byl to ten plast co je u pod oknem u sterače na straně spolujezdce. Měl již ztvrdlou gumu co leží na okně + roh byl odtrhlý.
Koupil jsem novou u Forda (850,-) a od té doby mi tam nezatéká.
Focus Combi 1.8TDCi 74kW r.v.2003
- beris
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
Nová zkušenost
Včerá jsem zjistil že mi zatéká do kufru přes šroub co drží paté dveře, na pravé straně.
A teklo tam poměrně dost, když jsem tam nalil vodu. Myslel jsem že když to dotáhnu, tak to přestane, ale kde nic tu nic. Takže jsem to silikonem objel a uvidím.
Ještě se zeptám, nemělo by tam být nějaké těsnění. mezi kastlí a držákem pátých dveří?
Na druhé staně je sucho, tak mě to celkem zarazilo, že by tam byl jen kov na kov??
Včerá jsem zjistil že mi zatéká do kufru přes šroub co drží paté dveře, na pravé straně.
A teklo tam poměrně dost, když jsem tam nalil vodu. Myslel jsem že když to dotáhnu, tak to přestane, ale kde nic tu nic. Takže jsem to silikonem objel a uvidím.
Ještě se zeptám, nemělo by tam být nějaké těsnění. mezi kastlí a držákem pátých dveří?
Na druhé staně je sucho, tak mě to celkem zarazilo, že by tam byl jen kov na kov??