TDCi - mam do toho jit?
-
- Nováček
TDCi - mam do toho jit?
Puvodne jsem chtel FF cca 2001 po FL 1.6 benzin, ted se mi naskytla moznost si priplatit 15000,- Kc za Focus 04/2003 1.8 TDCi 74kw najeto pocitivych 124000km. Auto jsem videl, svezl se a libi se mi. Je od cloveka, ktereho dobre znam a verim mu. Do 85000km bylo servisovano v Belgii, tady s nim dva roky jezdila jeho zena.
Po precteni nekolika vlaken o cenach servisu za diesely (vstriky, rozvody... - moc se v tom nevyznam) si rikam, abych pak nevykrvacel na servisu. Jaky je vas nazor? Mam se vratit k benzinu, nebo se neni ceho bat s TDCi?
Naftak mit nemusim, jen mi to prijde jako dobra prilezitost (s ohledem na jistou minulost auta).
Diky vsem,
Po precteni nekolika vlaken o cenach servisu za diesely (vstriky, rozvody... - moc se v tom nevyznam) si rikam, abych pak nevykrvacel na servisu. Jaky je vas nazor? Mam se vratit k benzinu, nebo se neni ceho bat s TDCi?
Naftak mit nemusim, jen mi to prijde jako dobra prilezitost (s ohledem na jistou minulost auta).
Diky vsem,
-
- Test driver
Re: TDCi - mam do toho jit?
tak ista minulost je fakt k nezaplateniu...ešte mozno otazka kolko planujes najazdit
-
- Nováček
kolik najedu nevim, tak kolem 15tis. km, ale kdyz je auto, tak pak clovek jezdi vic, nez si myslel
nejak neresim nizsi spotrebu, bral bych jedine kvalitni naftu (Shell) a vymena oleje a filtru me taky financne netrapi (nevim, jestli je castejsi nez u benzinu)
Jen me vydesily ty ceny za servis dieselovych motoru, ani nevim, co me bude v nejblizsi dobe cekat na pravidelny servis (vymenu), oleje a filtry dostanu nove vymenene pred koupi
nejak neresim nizsi spotrebu, bral bych jedine kvalitni naftu (Shell) a vymena oleje a filtru me taky financne netrapi (nevim, jestli je castejsi nez u benzinu)
Jen me vydesily ty ceny za servis dieselovych motoru, ani nevim, co me bude v nejblizsi dobe cekat na pravidelny servis (vymenu), oleje a filtry dostanu nove vymenene pred koupi
-
- Test driver
ak su tie km fakt ok, motor je v poriadku, nepocujes turbo,neskube, krasne startuje tak sa toho neboj.
co ta bude cakat su rozvody v 150tis km
co ta bude cakat su rozvody v 150tis km
-
- Nováček
a jak poznam, ze slysim turbo, jinak autem jsem jel, ruzne ho potrapil a jelo pekne, tichy chod, zadne skubani, brzdi taky dobre... Nejsem zadny odbornik, nejake zkusenosti nam z VW TDI a prislo mi vse motorove OK
-
- Test driver
teraz ti dam radu:aj ked kamošovi veríš, zaplat si prehliadku u forda...tie preniaze sa ti urcite vratia..
- panther7
- Test driver
Jestli máš jistotu, že kámoš s tím jezdil v poho a celkově ti to sedí tak bych to bral.
S benzínem mohou být také problémy a někdy větší než s dieslem-je to vše loterie u staršího auta. S kámošem se vždy pak domluvíš na něčem- i když důvěřuj,ale prověřuj
Edit : Chmelko mě předběh - určitě zkus nezávislý servis nebo ford a prohlídku
S benzínem mohou být také problémy a někdy větší než s dieslem-je to vše loterie u staršího auta. S kámošem se vždy pak domluvíš na něčem- i když důvěřuj,ale prověřuj
Edit : Chmelko mě předběh - určitě zkus nezávislý servis nebo ford a prohlídku
- Homer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já můžu jenom souhlasit s předchozím. A s tou prohlíkou si to nerozmýšlej.
-
- Zkušený
74 kw když ho naložíš tak nejede
já ho po 150 000km prodával a jedinou věc kterou jsem měnil byla samonapínací kladka která začala pískat (130 000km)

Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
- eset
- Nováček
Jeste k ty nafte, TDCi jsou dost nachylny na kvalitu nafty tzn brat u Shellky nebo i jiny kvalitni pumpy bude podminka... jinak hrozi ze ti odejdou vstriky a to je pak masakr. Takze bych se jeste kamarada zeptal co do toho daval za naftu, pokud tam lil naftu z Hypernovy tak bych radsi predtim ty vstriky nechal skontrolovat. Od urcityho roku tam Ford dal kvalitnejsi naftovej filter tak uz to nebylo tak hrozny, myslim ze to bylo nekdy v roce 2003 ... presny ingfo je tady nekde na foru
- prcek
- Nováček
Každému TDCI po čase odejde setrvačník a vstřiky!!! Musí se s tím počítat, záleží na stylu jízdy, kvalitě nafty ... Třeba km nemusí hrát roli - rozdíl jízda po městě x nebo dálnice. Jinak TDCI je pěkné svezení a vřele doporučuji, ale s případnými vyššími náklady musíš počítat!!! MArtin
Grand C-Max TDCI 1.5 88 kw/2016