Tonování autoskel - shrnutí na strane 1!
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tonování autoskel
Taky mě zajímají ta procenta.Vypadá to pěkně...
Chci se zeptat jestli má někdo fólie a na zadních oknech má ofuky uchycené těma plíškama.Neškrábou se o to ty fólie dolu?????
Chci se zeptat jestli má někdo fólie a na zadních oknech má ofuky uchycené těma plíškama.Neškrábou se o to ty fólie dolu?????
-
- Nováček
to mehturt, Kota:
Ahojte, koľko percent... Hm... Aby som pravdu povedal, tak neviem
.
Ja som do tej firmy prišiel, povedal som, že chcem certifikované fólie, povedal som na ktoré okná a tiež to, že tie fólie majú byť bezproblémové, čo sa týka policajtov a STK. Oni ma potom zobrali k svojmu autu, kde mali na oknách nalepené fólie rôznych "tmavostí"... No a ja som si vybral tuším tu najtmavšiu
. Na zadných dverách mám ale o stupeň svetlejšiu.
Povedali mi, že to je maximum, čo sa môže na okná lepiť.
Ak dokážete niečo vyčítať podľa typu fólie z tej kartičky, tak som ju odfotil.
Máte tu aj fotku zvnútra - predpokladám, že ste chceli porovnať rozdiel medzi oknom bez fólie a oknom s fóliou...
Čafte
Ahojte, koľko percent... Hm... Aby som pravdu povedal, tak neviem

Ja som do tej firmy prišiel, povedal som, že chcem certifikované fólie, povedal som na ktoré okná a tiež to, že tie fólie majú byť bezproblémové, čo sa týka policajtov a STK. Oni ma potom zobrali k svojmu autu, kde mali na oknách nalepené fólie rôznych "tmavostí"... No a ja som si vybral tuším tu najtmavšiu

Povedali mi, že to je maximum, čo sa môže na okná lepiť.
Ak dokážete niečo vyčítať podľa typu fólie z tej kartičky, tak som ju odfotil.
Máte tu aj fotku zvnútra - predpokladám, že ste chceli porovnať rozdiel medzi oknom bez fólie a oknom s fóliou...
Čafte
Ford Focus II combi 1,6 74kW CollectionX Moondust silver 06/2007
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je už dost tmavé....Myslím na mě.Ale jestli jsem to pochopil,tak máš všude 5% a to zadní okno je 15%.
Ta kartička je zajímavá.Kdybych si chtěl dát na přední boční ty 70%,které jsou "povolené",tak mi je nikam nenapíšou?
Ta kartička je zajímavá.Kdybych si chtěl dát na přední boční ty 70%,které jsou "povolené",tak mi je nikam nenapíšou?
-
- Nováček
to Kota:
Ahoj, s tými percentami to bude asi tak, ako píšeš...
No a ja som fóliami riešil to, aby mi nebolo vidno až tak jednoducho do auta a ešte oslňovanie detí na zadných sedadlách. Doteraz som tam mal také tie clony na prísavkách, ale cez ne sa jednak až tak dobre nepozerá a jednak sa nedali otvárať okná, keď bolo niekedy treba...
Ale je fakt pravda, že v zadnej časti auta je teraz dosť tma.
Len neviem či časom nedospejem k tomu, že nechám namontovať elektrické okná aj dozadu - kvôli sťahovaniu okien na hraniciach a pod. Ale zase až tak veľmi veľa krát cez hranice nejazdím...
Kam by sa na kartičku zapísali predné bočné okná neviem
Na zadnej strane kartičky je teraz iba reklama a pečiatka montážnej firmy. Ale možno pre takéto prípady existuje zase iná kartička
.
Čafte
Ahoj, s tými percentami to bude asi tak, ako píšeš...
No a ja som fóliami riešil to, aby mi nebolo vidno až tak jednoducho do auta a ešte oslňovanie detí na zadných sedadlách. Doteraz som tam mal také tie clony na prísavkách, ale cez ne sa jednak až tak dobre nepozerá a jednak sa nedali otvárať okná, keď bolo niekedy treba...
Ale je fakt pravda, že v zadnej časti auta je teraz dosť tma.
Len neviem či časom nedospejem k tomu, že nechám namontovať elektrické okná aj dozadu - kvôli sťahovaniu okien na hraniciach a pod. Ale zase až tak veľmi veľa krát cez hranice nejazdím...

Kam by sa na kartičku zapísali predné bočné okná neviem

Čafte
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přes tyhle tam určitě vidět nebude...Každopádně fotkama pomůžeš Clairvoyantovi.Taky uvažoval o těch 5% dozadu kvůli psovi...
-
- Nováček
to Kota:
Na tie zadné dvere som rád že mám svetlejšie - predsa len dozadu na kombíkovi nie je až bezproblémový výhľad...
Zvonku pri pohľade na auto nie je ten rozdiel v priepustnosti vôbec poznať.
Na tie zadné dvere som rád že mám svetlejšie - predsa len dozadu na kombíkovi nie je až bezproblémový výhľad...
Zvonku pri pohľade na auto nie je ten rozdiel v priepustnosti vôbec poznať.
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
No tak ja dneska zkousel vzorky a na predek jeste nevim (bud 75, nebo 50 - nemam prislusne vzorky), na zadni bocni okna 15, na bocni okna kufru pujde 5 a na zadni vyhrivane okno pujde 15 (kvuli couvani nechci tmavsi).
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
na SK sa na predne nedaju dat folie (legalne), teda v CZ bude aj ta karticka asi ina
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Aha,to jsem nevěděl.Zlatá ČR... 

- jamaka
- Test driver
Sory pani ale predne sa nedaju lepit nikde!! Preco? Pretoze vsetky skla na novsich autach su uz zatmavene (zazelenene) na 30% takze to je tych max povolenych 70% priepustbosti. Ak nahodou pojdes do PL (napr) nie je problem aby ta zastavili policajti s merkom v ruke a na mieste ti zmeria priepustnost dooooooooost presne a si v ....... . Takze asi tak 

3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jamaka: jj, to je jasne, ale treba pochybuju, ze my mame na FFI zatmavene skla z vyroby na 30%. Rekl bych, ze to bude min, minimalne o polovinu.
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To uz jsem se tu taky ptal - jak se da poznat zatmaveni prednich bocnich. Pac jsem sam zkousel proti slunicku to porovnavat s celnim a je to naprosto stejne. To je presne ten duvod proc na predek chci min. ty 70ky folie. Ja si taky nemyslim, ze na mem fofikovi je to z vyroby zatmavene - dyk vybava v dobe koupe byla v podstate akorat 2 pytle a radio 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zatmavene je mame z vyroby vsichni, co jsem tak odkoukal. Ale spis je otazka, kolik % je to z vyroby.
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jamaka - no neviem, ked som pozeral na zirafakove folie tak oproti prednemu sklu to bolo ine, avsak mozno je to len odtienom farby
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vemte si uplně čirý sklo, třeba z rozbitý okení tabule, nebo i obyč pulitr z hospody a porovnejte ho s jakym koliv sklem na Vašem FoFo, určitě uvidíte rozdíl. Zatmavení je tam jak píše Jamaka 30%. Nemůžu za nic na světě najít kde jsem to četl. Když na tohle zatmavení necháte nalepit ještě folie se 70% propustností tak bude okem rozeznatelný že je tam rozdíl proti čelnímu sklu. Prostě na tmavší okna dáte trochu tmavou folii a ještě to ztmavne, proto ten rozdíl u Zirafaka.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/