rally
- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: rally
ta audi je bombová pěkný kousek taky by se mě líbila nebo jí alespoň vidět live 

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

- Stehnak
- Test driver

Si stejne myslim ze 500+ koniku na takovehle zavody proste nejde... Ten autokros / rallycros jo, tam nejsou 30 cm od trate stromy.
Uz si nepamatuju v jake rally to bylo, ale slo o Mitsubishi a strom... motor totalne "vystoupil" z auta, uz ani nevim jak dopadli manici uvnitr... Jo, stane se i u tech 300k aut, ale vetsinou to skonci dobre (az na vijimky, ja vim).
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu 500 koní bylo vážně moc, hlavní problém byl v tom že při nehodě unikalo palivo a když se dostalo na rožhavené turbo tak to byl konec. Jinak by kluci přežily, ale plamenům neutekli
Ta nehoda co jsi popisoval byla v roce 2002 v australii. Byl to Francois Delecour a Daniel Grataloup. Stalo se to asi ve 160 v levotočivé zatáčce když předním kolem zachytil o pařez. jezdec vyvázl s pohmožděninami, ale spolujezdec měl zlomenou pravou nohu, prasklou pánev a dvě žebra, poraněnou lopatku a plíce.

Ta nehoda co jsi popisoval byla v roce 2002 v australii. Byl to Francois Delecour a Daniel Grataloup. Stalo se to asi ve 160 v levotočivé zatáčce když předním kolem zachytil o pařez. jezdec vyvázl s pohmožděninami, ale spolujezdec měl zlomenou pravou nohu, prasklou pánev a dvě žebra, poraněnou lopatku a plíce.
- racetiger
- Junior
2MobiDick - zacatkem 90-tych(91,92??) let byl v praze na vystavisti( po staru ve fucikarne)autosalon a tam jeden vystavovatel(ceska firma-vim kdo ale nechci zminovat,byly nejake problemy s §) mel privesy a stavebnice(repliky) a prave stratos tam byl vystavenej(ale nebyla to replika),dokonce tenkrat byl nejaky clanek ve vecerni praze,a ja mel moznost byt pri stavbe a pri testovani
2Stehnak -pamatuju ze po tech smrtakach prave to, ze B-cka maji velke vykony, bylo jednim z argumentu pro zruseni,zrusilo se a do 2 roku byly i A-cka na stejnem vykonu a stejne rychlosti a dneska je to jeste vys
Jinak v dobach, kdy se to rusilo si pamatuju ze na velkych mistracich (M CSSR) se jelo v poradi A,Skoda120LS,A male, a B-cka na konec(vzdy jezdily vpredu a po projeti se lidi rozchazeli)ale tenkrat se vzdycky cekalo, az pojede Sedlar (mimochodem podle me asi nejlepsi cesky jezdec a myslim ze pokud by tu byl, tak by, bez urazky(vazim si jich), ti co ted jezdi spicku byli az za nim),Blahna,mladoboleslavsky,slusovicky a uz nechci dal jmenovat abych na nekoho nezapomnel
Taky si vzpominam na Skoda 160 MTX - to byla palba, kde se objevila vyhrala(ale jenom mimo klasifikaci)
2Stehnak -pamatuju ze po tech smrtakach prave to, ze B-cka maji velke vykony, bylo jednim z argumentu pro zruseni,zrusilo se a do 2 roku byly i A-cka na stejnem vykonu a stejne rychlosti a dneska je to jeste vys
Jinak v dobach, kdy se to rusilo si pamatuju ze na velkych mistracich (M CSSR) se jelo v poradi A,Skoda120LS,A male, a B-cka na konec(vzdy jezdily vpredu a po projeti se lidi rozchazeli)ale tenkrat se vzdycky cekalo, az pojede Sedlar (mimochodem podle me asi nejlepsi cesky jezdec a myslim ze pokud by tu byl, tak by, bez urazky(vazim si jich), ti co ted jezdi spicku byli az za nim),Blahna,mladoboleslavsky,slusovicky a uz nechci dal jmenovat abych na nekoho nezapomnel
Taky si vzpominam na Skoda 160 MTX - to byla palba, kde se objevila vyhrala(ale jenom mimo klasifikaci)
- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to Mobydick: Krásné a smutné video
Nevím jak u ostatních aut skupiny B, ale u téhle Lancie byla nádrž kvůli snížení těžiště pod sedadly, což nebylo moc šťastné řešení...
to Racetiger: Podobná situace jako když se rušila skupina B nastala před pár lety, když se rušila WRC-ka. Taky jela až nakonec a všichni na ně čekali. Co se týče Jirky Sedláře, tak s Tebou souhlasím. Sice ho moc nepamatuji (jsem ročník 84), ale podle toho co jsem kde slyšel a četl to byl opravdu velký talent.
Jestli se nepletu, tak jsi tady psal že si dřív taky jezdil rally. Můžeš se trošku rozepsat? Kdy, s čím, největší úspěchy, příp. nějaké fotky? Co ty na to?

to Racetiger: Podobná situace jako když se rušila skupina B nastala před pár lety, když se rušila WRC-ka. Taky jela až nakonec a všichni na ně čekali. Co se týče Jirky Sedláře, tak s Tebou souhlasím. Sice ho moc nepamatuji (jsem ročník 84), ale podle toho co jsem kde slyšel a četl to byl opravdu velký talent.
Jestli se nepletu, tak jsi tady psal že si dřív taky jezdil rally. Můžeš se trošku rozepsat? Kdy, s čím, největší úspěchy, příp. nějaké fotky? Co ty na to?

Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jirku Sedláře si pamatuji, jezdil za JZD Starojicko ( jestli se nepletu ) a co ten dokázal s favoušem, pak se chudák zabil při tréninku,tuším v létě 89
byl to neskutečný talent

byl to neskutečný talent
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Bylo to JZD Lukov. Tady je o Jirkovi článek: http://www.rally2.com/article.php?sid=1431
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
- vcedula
- .
Ja som bohuzial skupinu B nezazil. Ba dokonca som poriadne nezazil ani WRC na nasich rally tratiach. O rally sa zaujimam od tusim roku 2002. Ale vela som najskor cital, videl a chvala bohu neskor aj navstivil. A velmi rychlo som pochopil krasu rally a zacal obdivovat roky, ked sa zdalo, ze neexistuju limity...
Group B bol podla mna taky extrem, ako keby na F1 jazdili auta s vykonom 1500 koni. Je to nepredstavitelne, a presne taka bola Group B. Extremne odlahcene auta, extremne vykonne motory a extremne slabe bezpecnostne prvky. Vsetko bolo podriadene technickym parametrom, tie boli najdolezitejsie.
Ked som videl ostre WRC-cka a predstavil som si, ze WRC je riadne okresana Group B, tak mi bolo jasne, ze Group B bol v podstate nastroj smrti. Bola to vyzva pre adrenalinovych sialencov. A preto bola nebezpecna. Jej zrusenim sa zachranilo vela ludskych zivotov, asi...
Zaroven si vsak myslim, ze ukoncenim Group B sa zastavil prudky rozvoj techniky. Boli to stroje, ktore prekonali svoju dobu. Ukazali trendy, v ktorych sa pokracovalo a dospeli k takmer dokonalosti (napr. 4x4), ale niektore trendy sa zastavili alebo len ciastocne rozvynuli (napr. preplnovanie).
Group B bude legenda, ktoru budu obdivovat mozno este aj moje deti. Avsak najvacsi obdiv z Group B maju u mna jazdci, ktori dokazali tieto rakety udrzat na cestach. Boli to hrdinovia...
Aj ked som Gorup B nikdy nezazil, ma teraz v mojom srdci pevne miesto. Rally troni v mojom srdci ako kralovna motoristickeho sportu a Group B je jej korunka...
Mojim velkym snom rally fanusika je zucastnit sa rally, kde si to rozdaju tieto auta. Ale naplno, tak ako tomu bolo uz 20 - 30 rokov dozadu. Uzke zaprasene cesty plne nastrah a po nich lietajuce stroje, ktorych motory je pocut na vzdialenost niekolkych kilometrov. A ja stojim na okraji cesty, dycham vypary nespaleneho benzinu z vyfukov, do tvare mi narazaju kamienky odletujuce spod pretacajucich sa pneumatik a uzivam si tu nadheru....
Group B bol podla mna taky extrem, ako keby na F1 jazdili auta s vykonom 1500 koni. Je to nepredstavitelne, a presne taka bola Group B. Extremne odlahcene auta, extremne vykonne motory a extremne slabe bezpecnostne prvky. Vsetko bolo podriadene technickym parametrom, tie boli najdolezitejsie.
Ked som videl ostre WRC-cka a predstavil som si, ze WRC je riadne okresana Group B, tak mi bolo jasne, ze Group B bol v podstate nastroj smrti. Bola to vyzva pre adrenalinovych sialencov. A preto bola nebezpecna. Jej zrusenim sa zachranilo vela ludskych zivotov, asi...
Zaroven si vsak myslim, ze ukoncenim Group B sa zastavil prudky rozvoj techniky. Boli to stroje, ktore prekonali svoju dobu. Ukazali trendy, v ktorych sa pokracovalo a dospeli k takmer dokonalosti (napr. 4x4), ale niektore trendy sa zastavili alebo len ciastocne rozvynuli (napr. preplnovanie).
Group B bude legenda, ktoru budu obdivovat mozno este aj moje deti. Avsak najvacsi obdiv z Group B maju u mna jazdci, ktori dokazali tieto rakety udrzat na cestach. Boli to hrdinovia...
Aj ked som Gorup B nikdy nezazil, ma teraz v mojom srdci pevne miesto. Rally troni v mojom srdci ako kralovna motoristickeho sportu a Group B je jej korunka...
Mojim velkym snom rally fanusika je zucastnit sa rally, kde si to rozdaju tieto auta. Ale naplno, tak ako tomu bolo uz 20 - 30 rokov dozadu. Uzke zaprasene cesty plne nastrah a po nich lietajuce stroje, ktorych motory je pocut na vzdialenost niekolkych kilometrov. A ja stojim na okraji cesty, dycham vypary nespaleneho benzinu z vyfukov, do tvare mi narazaju kamienky odletujuce spod pretacajucich sa pneumatik a uzivam si tu nadheru....
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- racetiger
- Junior
Clanek o JS je dobry, nevim na kolik je nadsazka ale traduje se a dokonce to zverejnil on sam v nejakem rozhovoru nebo clanku(jestli se nepletu nekde ve sklepe to mam - pokud to najdu udelam opis), kdyz zacinal na Valasce tak jel s tatovo autem(S120),nepletu-li se byl to posledni rocnik co mohli snad jet auta bez kleci(?) a on se s rodinnym autem honil s fabrikou
2MObyDick - pod na SZ
2MObyDick - pod na SZ
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no on toho za svou kariéru jezdil za víc týmu a vždy to bylo JZD, ze začátku to byl Podhoran pak Lukov a bohužel zkončil ve StarojickuKonik píše:Bylo to JZD Lukov. Tady je o Jirkovi článek: http://www.rally2.com/article.php?sid=1431

tady mám citaci z fóra http://forum.ewrc.cz/showthread.php?s=a ... 5df7&t=837
citace píše:Mám doma přílohu deníku Sport, ve které je o Jirkově nehodě i o jeho životě a uspěších docela dost napsáno, pokud bys to chtěl, tak Ti to můžu oskenovat a poslat.Jinak já jsem z Nového Jičína a znám spoustu lidí, co jej znali, jezdil za JZD Starojicko a to mám za rohem.RZ Poruba-Lešná je moje nejoblíbenější.Měl jsem 5 let když se to stalo, ale nikdy nezapomenu dát Jirkovi na pomník svíčku![]()
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car