Máte zkušenosti s benzínem i naftou?
-
- Junior
Máte zkušenosti s benzínem i naftou?
Předem se omlouvám jestli to tu někde bylo,hledal jsem ale to co bych potřeboval vědět jsem nenašel.
Chci se zeptat?Máte někdo zkušenosti s benzínem i naftou?Jako že jste měli možnost jezdit v obou?Jaký je rozdíl mezi 1.6 benzín a 1.8TD?Síla auta,tah,servis,opravy a tak?Já právě moc kilometrů nenajezdím,do práce to mám 5 km tam a 5 zpět.Motor se ani nestihne zahřat.Sem tam někde na nákup a tak,ale nic moc.Takže přemýšlím,že se mě ta nafta moc neoplatí.Co by jste mě poradili?Koupit raději benzín?
Díky
Chci se zeptat?Máte někdo zkušenosti s benzínem i naftou?Jako že jste měli možnost jezdit v obou?Jaký je rozdíl mezi 1.6 benzín a 1.8TD?Síla auta,tah,servis,opravy a tak?Já právě moc kilometrů nenajezdím,do práce to mám 5 km tam a 5 zpět.Motor se ani nestihne zahřat.Sem tam někde na nákup a tak,ale nic moc.Takže přemýšlím,že se mě ta nafta moc neoplatí.Co by jste mě poradili?Koupit raději benzín?
Díky
new ford mondeo 2.5 V6 r.v.2004 ,stříbrná barva
je Honda civic 1.5 84kw
prodaný Ford mondeo 2.5 V6 r.v.2001 cerna barva
prodaný Peugeot 106 Gti 1.6 16V 87kw-mala raketa
byvale auto-ford focus 1.8 TDDi 66kw Hatchback,r.v.2001
je Honda civic 1.5 84kw
-
- Test driver
Re: Máte zkušenosti s benzínem i naftou?
Preluskaj vlakno prodej-nakup a odpoved urcite najdes 

-
- Junior
Prohlédl jsem,chtěl bych ale slyšet názor někoho,kdo vlastnil obě auta a měl možnost v nich jezdit,co si o nich myslí?
new ford mondeo 2.5 V6 r.v.2004 ,stříbrná barva
je Honda civic 1.5 84kw
je Honda civic 1.5 84kw
- Ahmed
- Test driver
martinus mel 1,6 3dv. a ted si koupil 1,8 tddi kombi, tak se zeptej jeho, ale zkusenosti s opravama asi moc mit nebude
Tady neni co resit, kdyz si proctes forum, tak zjistis, co dela problemy a musi se opravovat. Jestli s tim chces jezdit 5km, tak naftak neni asi nejlepsi volba. Spotrebu budes mit jenom o malo mensi, nez u benzinaka. A diesela nikdy na tak kratke trase nezahrejes, takze v tom aute budes celou zimu mrznout, pokud nebudes mit nezavisle topeni a vyhrivane sedadla. Muj znamy by na naftaka nedal nikdy dopustit a provadi s nim podobne veci, co ty - jezdi kazdy den 8km do mesta a zpatky, ale on najezdi pres 30k rocne, jezdi i do nemec, atd. Vykonove jsou oba motory podobne, ale naftak ma jednoznacne mnohem silnejsi zatah. Je to uplne odlisny styl jizdy, s naftakem na trojku 150km/h urcite nepojedes, ale na druhou stranu nepotrebujes 2000ot, aby ses rozjel

Tady neni co resit, kdyz si proctes forum, tak zjistis, co dela problemy a musi se opravovat. Jestli s tim chces jezdit 5km, tak naftak neni asi nejlepsi volba. Spotrebu budes mit jenom o malo mensi, nez u benzinaka. A diesela nikdy na tak kratke trase nezahrejes, takze v tom aute budes celou zimu mrznout, pokud nebudes mit nezavisle topeni a vyhrivane sedadla. Muj znamy by na naftaka nedal nikdy dopustit a provadi s nim podobne veci, co ty - jezdi kazdy den 8km do mesta a zpatky, ale on najezdi pres 30k rocne, jezdi i do nemec, atd. Vykonove jsou oba motory podobne, ale naftak ma jednoznacne mnohem silnejsi zatah. Je to uplne odlisny styl jizdy, s naftakem na trojku 150km/h urcite nepojedes, ale na druhou stranu nepotrebujes 2000ot, aby ses rozjel

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přesně před rokem jsem uvažoval o koupi Focuse a kamarád který vlestnil 1.6 benála mi jí na měsíc pujčil. Chtěl jí prodat a ve mě viděl potencionálního kupce a je to výborněj kámoš. Maká v Irsku a prostě mi nechal HB r.v.02 k mým potřebám. Najezdil jsem s nim asi dva tisíce km. Jde o to co od auta čekáš, ale podle toho co popisuješ , hlavně nájezd km, bych asi volil 1.6 i když já mám naftu. I když se tady do mne zase někdo obuje, pořád tvrdim že servis pokud máš jen trošiličku štěstí neni mezi objema motory závratně rozdílnej a vlastně je zanedbatelnej. Takže pokud budeš přemýšlet nad tim jaký jsou rozdíly v cenách běžně vyměňovanejch ND jaklo jsou např. brzdy, tlumiče, baterie, filtry, výfuk, ložiska, čepy, rozvody a jiné, je cena mezi těmi díly vzhledem k intervalu výměny prostě zanedbatelná. Ovšem je pravda že pokud budeš mít smůlu a něco se Ti na ropákovy vyse*e, tak asi sáhneš hlouběji do kapsy než u benálu. Já nakonec zvolil naftu. Najedu s nim sice jen asi 15.000km/ročně, ale vyhovuje mi více zátah z nižčích otáček a tudíž nemusím tolika kvrdlat šaltr pákou jako benál. Na druhou stranu benál se zase nechá líp točit, takže při akceleraci (hlavně při předjíždění) je to výhoda. Už jsem s rozepsal až moc a mohl bych pokračovat. Ale nemá to velikej význam.Cena nafty a benálu se srovnala a tudíž už jde jen o tu spotřebu. Já naTDDi 5.5l na 1.6 benálu to bylo 7l, tudíž rozdíl 1.5l na 100km. Předem upozorňuji je to jen moje zkušenost (můj styl jízdy). Takže úspora nafty proti benálu cca 7000,- za rok a ted si musíš přebrat co je pro tebe zajímavější. Když se Ti vys*re na TDDi čerpadlo tak jsi v tom za 25tis. a to pořídíš dobře, ale za tř roky provozu je máš zpátky a to čerpadlo je asi to nejhorší co Tě u TDDi může potkat dělo se to hlavně u roku 1999 a 2000. Jízda s obouma autama je pro normálního řidiče srovnatelná. Zrychlení z 0 na 100 vyhraje benál, ale asi jen o 1 sekundu (podle tabulek) co to je?? Max. rychlost?? Tady na foru se toho napsalo dost a když pohledáš tak najdeš je skoro stejná 200km/h nafta a 210Km/h benál. S obouma se dá jet např. 150km/h (přes republiku) naloženýma po střechu a neuberou do kopce, jen musíš ty motory pochopit a držet je v potřebnejch otáčkách.
A už dost. Pokud bych znova kupoval Focuse,tak bych asi vybíral kus od kusu a ne motor od motoru, i když já rači nižší otáčky a míň toho kvrdlání.
Nafta je nafta :lol:
Všem veliká omluva za dlouhý příspěvek.
A už dost. Pokud bych znova kupoval Focuse,tak bych asi vybíral kus od kusu a ne motor od motoru, i když já rači nižší otáčky a míň toho kvrdlání.
Nafta je nafta :lol:

Všem veliká omluva za dlouhý příspěvek.

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
-
- Test driver
asi nemám čo k tomu dodat 

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chmelko:Ty jo, asi jsem to s tou dýlkou příspěvku přehnal.
No čekal jsem že se do mě tak trochu obuješ, ale snažil jsem se bejt objektivní
Jinak jsme v Jizerkách a dneska jsem si šlehnul zase po dlouhý době Šalďák, asi víš o čem mluvim. Tamu říkám škola. Ale on Liberec je tenhle víkend vůbec škola trpělivosti.
Pořád vyhlížim černý Focuse, že bych Tě konečně osobně pozdravil.
No snad Tě někdy poznám.
Vážim si focusáků jako jsi Ty.
eman07: Snad Ti ten příspěvek trošičku pomůže. Přeji hodně štěstí!!!

Jinak jsme v Jizerkách a dneska jsem si šlehnul zase po dlouhý době Šalďák, asi víš o čem mluvim. Tamu říkám škola. Ale on Liberec je tenhle víkend vůbec škola trpělivosti.
Pořád vyhlížim černý Focuse, že bych Tě konečně osobně pozdravil.

eman07: Snad Ti ten příspěvek trošičku pomůže. Přeji hodně štěstí!!!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
-
- Test driver
JozkaBlack:fakt si to dobre napísal
aj ked vieš čo mi koluje namiesto krvi
v Liberci budem zajtra, tak možno
jo jo šaldák je hroza, nechápem, že to ešze v roku 08 nedoriešili..
inač minulu sobotu som na dialnici streol dvoch fofo s klubovými podložkami, ked som preletel okolo prveho tak som ho pretrubil, myslel som,že kvoli mne havaruje, a ked so potom u Starej Boleslavi predbiehal Eidosa, dostal som sprda, že som ho ani nepozdravil
dakujem

aj ked vieš čo mi koluje namiesto krvi

v Liberci budem zajtra, tak možno

inač minulu sobotu som na dialnici streol dvoch fofo s klubovými podložkami, ked som preletel okolo prveho tak som ho pretrubil, myslel som,že kvoli mne havaruje, a ked so potom u Starej Boleslavi predbiehal Eidosa, dostal som sprda, že som ho ani nepozdravil

dakujem

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chmelko: Neděkuj. To je upřímná poklona před někým kdo má mýsto krve benzín
Tak zejtra Liberec?? No i já tam zejtra budu, asi kolem 14h. budu v nákupnim centru co je Hypernova. Jinak Šalďák mě suprově vyškolil když jsem se s ním seznámil prvně. Tehdy jsem poznal že ani v Praze nepoznáš všechno

Tak zejtra Liberec?? No i já tam zejtra budu, asi kolem 14h. budu v nákupnim centru co je Hypernova. Jinak Šalďák mě suprově vyškolil když jsem se s ním seznámil prvně. Tehdy jsem poznal že ani v Praze nepoznáš všechno

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
kua jozko, velice dobře napsané, teď už vím, proč jsem pořád chtěl 1.6 benzín

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Skubi: Děkuji. Já myslim že pro normál poklidnýho řidiče maji tyhle motorizace opravdu podobné využití a je jedno jestli se někdo přikloní k benálu, nebo k ropáku. Jsme kažedej jinej a je to jenom dobře a ještě lepší je že se vyrábí tolik různejch verzí hračky, kterou tak všichni zbožnujem. Všichni si vyberem.