Průměr děr brzdových kotoučů
- Rumcajs1
- Test driver
Průměr děr brzdových kotoučů
Zdravím, nevíte náhodou někdo, jaké průměry mají díry na šrouby na brzdových kotoučích (přední náprava), popřípadě jaký průměr mají ty šrouby?! Nemůžu to nikde na NETu najít!
- herizn
- Pokročilý
- Rumcajs1
- Test driver
Mám tím na mysli to, že když sundám kolo, tak je vlastně kotouč volnej a drží na těch šroubech, ale podle mě mají ty díry na kotoučích větší průměr než by měli mít, protože to má na těch šroubech strašnou vůli. Potřeboval bych vědět, jaký průměry děr mají nový kotouče nebo jestli je to normální, protože si myslím, že je to příčina třesení celým kolem, což je zrovna teď můj největší problém. Co jsem naměřil je, že průměr díry na kotouči mám 13,7 a šrouby jsou cca 12,4, takže ta vůle je tam víc než milimetr!
- herizn
- Pokročilý
- HonzaV
- Junior
- Rumcajs1
- Test driver
takže myslíš že je to v poho?! Mám totiž takovej problém, už jsem to tu i řešil, ale nevyřešil, při záběru a poslední dobou i při brždění se mi otřásá auto a to ne zrovna málo. Zjistil jsem (nebo si to alespoň myslím) že to jsem od pravýho kola, už jsem zkoušel měnit poloosu, zítra jedu na čepy. Dneska mě ale napadlo přehodit kotouče zleva doprava a naopak, jestli se to přenese na druhý kolo, na nic jinýho než na kotouče jsem nesahal a když jsem to dal do kupy, bylo to třesení ještě horší, ale po ujetí asi 10ti km už se to netřáslo ani kapánek, takže teď si myslím, že celej problém je v kotouších. Pokaždy když sundám kolo a zase je tam nandám, má ten třesot trochu jinou charakteristiku!
- herizn
- Pokročilý
- herizn
- Pokročilý
- herizn
- Pokročilý
- Rumcajs1
- Test driver
- herizn
- Pokročilý
tak to vidím na nějakej vybitej silenblok,zkus někde na servis,na kanál,kde mají takový to třasadlo jak na STK,a tam by se to projevilo,no uvidíš,jak dopadneš s těma čepama,každopádně to tu pak napiš ať ostatní vědí co a jak v případě,že by to bylo "nakažlivý" a postihlo to dalšího majitele fofo.
A taky nezapoměň na to uložení těch tlumičů,to může být taky problém.
A taky nezapoměň na to uložení těch tlumičů,to může být taky problém.
Naposledy upravil(a) herizn dne 27.01.2008 23:22, celkem upraveno 1 x.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Brzdove kotouce maji byt volne po sundani kola. To plati jen pro nove, jinak jsou plosne prirezle (celni plochy), museli jsme pouzit "bestialni" silu na jejich odtrzeni. Celni plochy musis mit pri nasazovani ciste, aby brzdove kotouce nehazely. Jsou centrovane na naboj loziska a ne na stefty. V originalu je kotouc pridrzen specialni podlozkou na steftu, ja ji tam uz nemel.
-
Re: Průměr děr brzdových kotoučů
To je uplne normalni ze tam jse vetsi dira
ten kotous se ti na tom musi hybat kvuli brzdovym třmenum