problem se svetly
- libe
- Junior
Pokud se mu ale viditelne snizuje jas svetel behem jizdy, tak tam nekde ma svod jako s....a, ta kontrolka abs se mi taky rozsviti a potom zhasne behem startovani, baterka ma uz neco za sebou, ale dela mi to uz od koupe a zatim jsem i v zime vzdy bez problemu nastartoval, tak to zatim neresim.
Ford Focus 1.6 combi 11/2001

- Jiri02
- Pokročilý
Nebo take prechodovy odpor - uvolneny nebo zoxidovany kontakt. Bud na privodu nebo na kostre. Mam osobni zkusenost, ze i utazeny kabelovy spoj (kabelove ocko) muze dobre izolovat vlivem oxidace. Takovy spoj je nutno dobre ocistit (oskrabat).libe píše:Pokud se mu ale viditelne snizuje jas svetel behem jizdy, tak tam nekde ma svod jako s....a.
Naposledy upravil(a) Jiri02 dne 01.10.2007 23:33, celkem upraveno 1 x.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
- TobiZC
- Pokročilý
Helejte, já hledám řešení problému, proč moje světla oslňují ostatní řidiče. Jednoduše řečeno, stalo se mi 7x, že si řidič přede mnou clonil rukou vnitřní zpětné zrcátko a většinou si ho stejně sklopili. Zkoumala jsem, jestli nejsou moje světla nějak blbě seřízená, ale na nic jsem tedy nepřišla. Říkala jsem si, že si o svátcích projdu tedy pečlivě manuál, což jsem taky udělala, ale opět jsem na nic nepřišla. Mám-li přepínač vnějších světel v pozici 0 = světla denního svícení, není problém (to je jenom logické, jezdím na ně ve dne), jenže když jedu večer, potřebuji přepínat dálkové, takže přepínač světel musím mít v pozici (2x doprava) hlavní světlomety. Myslela jsem, že v těchto dvou pozicích svítí stejná světla, je to tak? Asi že ne. No ale to není podstatné. Podstatné je, že když mám tlumená světla zapnutá, řidiči přede mnou mají problém. Kontrolovala jsem i nastavení sklonu hlavních světlometů a mám to podle tabulky (přední sedadla – 1, zadní sedala – 0 zátěž v zavazadlovém prostoru - 0) nastavené v poloze 0. Tak já nevím v čem je problém 

FoFo II. 5D HB, Collection, zelená sublime
1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To jsi ale popsala jen polohu ovladani sklonu svetel.
Zaklad je zakladni nastaveni svetlometu, to se dela nejlepe v servisu a pomoci sroubku na svetlometu. Zhruba si to zkontroluj podle obrazku pri nesklopenych svetlech ovladacem v kabine.
Zaklad je zakladni nastaveni svetlometu, to se dela nejlepe v servisu a pomoci sroubku na svetlometu. Zhruba si to zkontroluj podle obrazku pri nesklopenych svetlech ovladacem v kabine.

- Přílohy
-
- nastaveni svetel.jpg
- (48.04 KiB) Staženo 274 x
- Hugo72
- Junior
- TobiZC
- Pokročilý
To by sice bylo fajn, ale myslím, že je opravdu oslňují světla nepříjemným způsobem, jelikož už jsem si za to vyfasovala nevrlé poblikávání výstražných a nejedno ťukání na hlavu. Věřím, že je to nepříjemné. Jenže nevím, co s tím.
to Pelen: takže rozumím tomu dobře, že mi říkáš, že se musí poštelovat přímo světlomety což mi udělají jen v servisu a já si mám jen zkontrolovat, než se tam vydám, jestli jsou moje světla seřízená blbě pomocí toho nákresu (který zatím vůbec nechápu) oproti zdi.
to Pelen: takže rozumím tomu dobře, že mi říkáš, že se musí poštelovat přímo světlomety což mi udělají jen v servisu a já si mám jen zkontrolovat, než se tam vydám, jestli jsou moje světla seřízená blbě pomocí toho nákresu (který zatím vůbec nechápu) oproti zdi.
1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- TobiZC
- Pokročilý
No u Charouzů mi vyndali původní a dali mi tam ty tmavé. Zhodnotila jsem to tak, že nejsem schopná poznat, jestli jsou nebo nejsou dobře nastavená. Takže problém odkládám na dobu, kdy u sebe budu mít někoho, kdo to je schopen poznat. Nebo až pojedu na opravu podnárazníku, tak to nechám prohlédnout. Stejně díky.
1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: