Čau všichni,
máme FF 1,8 16V combi - což to je pro tento problém celkem jedno.
V našem autě předchozí majitel vozil psa a koberec v kufru je dost špinavej.
Což normální špína nebo písek to je OK, ale v tom koberci je takovej ten jemňoučkej píseček kterej nejde jen tak vysát.
Nemáte někdo zkušenost s nějakým hloubkovým vyčištěním?
Např. jestli by pomohlo to třeba vystříkat wapkou nebo něco podobného?
Nebo nemáte někdo zkušenost s koupí nějakého pěkného gumového koberce?
Ve služební oktávce mam takovej gumo-textilní koberec (originál Škoda) a ten je fakt super, tak jestli se dá sehnat něco podobného na FF.
Díky všem za odpovědi.
Tak čau P.
Koberečky - jak vyčistit?
- pavelk
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pod gumovým kobercem se obvykle sráží voda. Teď jsem čistil koberec v kufru stejným způsobem jako normální koberec. Mám vysavač na mokré čistění, použil jsem tekutý čisticí prostředek Green. Koberec jsem nastříkal, nechal působit a pak jsem vodu vysál.
Myslím, že se zalezlý jemný pracha písek suchým způsobem těžko z koberce dostane.
Když máš k dispozici tlakovou vodu, tak bych koberec vytáhl z auta ven, nejprve ho namočil, pak použil běžný prací prášek a kartáč, nechal nějakou dobu působit a nakonec tlakovou vodou spláchnul. To vše nejlépe ráno za parného dne, aby mi pak koberec rychle na slunku uschnul.
Myslím, že se zalezlý jemný pracha písek suchým způsobem těžko z koberce dostane.
Když máš k dispozici tlakovou vodu, tak bych koberec vytáhl z auta ven, nejprve ho namočil, pak použil běžný prací prášek a kartáč, nechal nějakou dobu působit a nakonec tlakovou vodou spláchnul. To vše nejlépe ráno za parného dne, aby mi pak koberec rychle na slunku uschnul.
- Zakus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Ghia, r.v. 2000, Combi
- Honza
- Zkušený
S kartáčm bych byl opatrný,Focus má koberce s delším chlupem,než ostatní auta a mohl by se kartáčováním zničit.pelen píše:Pod gumovým kobercem se obvykle sráží voda. Teď jsem čistil koberec v kufru stejným způsobem jako normální koberec. Mám vysavač na mokré čistění, použil jsem tekutý čisticí prostředek Green. Koberec jsem nastříkal, nechal působit a pak jsem vodu vysál.
FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox
Eibach,Green Twister....

- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Někde jsem narazil na http://www.koberce-online.cz a snad tam něco najdeš
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Někde jsem narazil na http://www.koberce-online.cz a snad tam něco najdeš