klima
- masox
- Pokročilý
Nebylo by možné foto - taky by mě to docela zajímalo, než pujdu doplnit směs, jestli to není nějaký jiný zádrhel proč mi nechladí - protože tlak v klimě mám - otázka jestli není slabý to nepoznám zkoušeno jen hřebíkem na plnícím ventilku - ale vědět jestli to není jiný problém neuškodí dřív než dám 900 za diagnostiku klimatizace.georgic píše:Když budeš pozorovat kompresor u natočenýho motoru,tak řemenice se otáčí, ale z čela je takovápřítlačná deska která se neotáčí. Když zapneš klima tak by měla přiskočit a otáčet se s tou řemenicí.
- masox
- Pokročilý
Včera jsem si náhodou vzpoměl na tento příspěvek, tak jsem čučel do motoru - ačkoli nevím kde co má přiskočit, ale nic mi nikde nepřitláčelo.
Dcera střídavě zapínala a vypínala klimatizaci a nic. Asi teda bude v pr...li ta elektromag. spojka.
Nevíte někdo kolik za ní budou chtít, nebo se to dá opravit.
Ted si rychle nedokažu vybavit jestli se mi náhodou teda furd netočila - je možné že by elektromag. spojka spíš nevypla a nějak se zasekla, ale kontrolka funguje.
Dcera střídavě zapínala a vypínala klimatizaci a nic. Asi teda bude v pr...li ta elektromag. spojka.
Nevíte někdo kolik za ní budou chtít, nebo se to dá opravit.
Ted si rychle nedokažu vybavit jestli se mi náhodou teda furd netočila - je možné že by elektromag. spojka spíš nevypla a nějak se zasekla, ale kontrolka funguje.
-
- Junior
Tak už to fachá: celá náplň chladiva+2 dcl oleje+ dezinfekce+práce=2091Kč-ve Ford DETAX HK
Prý byla klima úplně prázdná ale proč to mi nikdo neřekl. Prý přidali nějaké barvivo, aby zjistili UV lampou kdyby to někde utikalo. Takže taková oprava neoprava.Jestli to někde uniká tak tam pojedu znova a budu platit nové plnění + odstranění úniku. Fakt super.
Prý byla klima úplně prázdná ale proč to mi nikdo neřekl. Prý přidali nějaké barvivo, aby zjistili UV lampou kdyby to někde utikalo. Takže taková oprava neoprava.Jestli to někde uniká tak tam pojedu znova a budu platit nové plnění + odstranění úniku. Fakt super.
-
- Junior
neviem ci sa to tyka zrovna vasho problemu, ale bolo tu tema,ked sa niekto pytal na cistenie klimy. U nas v servise FORD to robia nejakou ultrazvukovou technikou a stoji to 500 Skkgeorgic píše:Tak už to fachá: celá náplň chladiva+2 dcl oleje+ dezinfekce+práce=2091Kč-ve Ford DETAX HK
Ford Mondeo 2,0 TDCI 6st automat, Titanium - 2010
- masox
- Pokročilý
Takže žádná přítlačná deska a elektromag. spojka? Já tam něco málo náplně mám - zkoušeno hřebíkem na hrdle pro napouštění chladiva - zasyčelo - ale kolik tam toho je to nevím - neměřeno.georgic píše:Tak už to fachá: celá náplň chladiva+2 dcl oleje+ dezinfekce+práce=2091Kč-ve Ford DETAX HK
Takže mi nezbývá než na tu diagnostiku zajet.
Foki jak je to prosímtě s přítlačnou deskou na elektromag. spojce - přiskakuje - nepřiskakuje at vím na co se připravit.
-
- Junior

Foto sice nemám, ale včera jsem na to pro jistotu koukal znova. Takže u vypnutého motoru-řemenice se neotáčí+spojka se neotáčí, ale jde s ní točit rukou.U nastartovaného motoru-řemenice kompresoru se otáčí+spojka se neotáčí. U nastartovaného motoru a zapnuté klimy- řemenice se otáčí+spojka se otáčí(při sepnutí se posune asi o 0,5 mm) a klima chladí. Ve skutečnosti má ta spojka oproti obrázku stejný průměr jako ta řemenice kompresoru. Kdyby to snad ještě nebylo jasné tak snad opravdu vyfotím . Čusfocus
- masox
- Pokročilý
-
- Junior
Taky mi řekli, že při poklesu množství směsi pod polovinu již klima nespíná, neboť by se málo mazal kompresor a mohl by se zadřít. Tolik dodatek.masox píše:No tak to mužu do motoru čumět jak bacil do lekarny - 0,5mm a ještě jsem ani nevěděl co se kde má přitlačit - no nevím jestli to okem poznám - 0,5mm. - ale dnes prozkoumám dle obrázku - možná se uklidním a bude to jen opravdu jen a jen nápln.
-
- Nováček
Re: klima
Už jsem to tu psal někde tuším"porucha klimatizace" jeden šikovnej servisman mi vyměnil jenom podložku u přítlačáku aby cívka nevynaložila tolik síly na přitlačení a vše je O.Kgeorgic píše:Při zapnutí klima se mi rozvítí kontrola funkčnosti , ale nespíná mi elektromagn. spojka na kompresoru. Všechny dostupné a mě známé pojistky jsem prolezl a jsou dobré. Tak že nevím- nějakém relé, nebo málo chladiva?Co navrhujete?Díky
Ford Focus combi 1,8 TDCI-85 kw-12/2002
-
- Junior
Re: klima
Já už mám problém vyřešený(málo směsi), teď je na řadě Masoxkmichal píše:Už jsem to tu psal někde tuším"porucha klimatizace" jeden šikovnej servisman mi vyměnil jenom podložku u přítlačáku aby cívka nevynaložila tolik síly na přitlačení a vše je O.Kgeorgic píše:Při zapnutí klima se mi rozvítí kontrola funkčnosti , ale nespíná mi elektromagn. spojka na kompresoru. Všechny dostupné a mě známé pojistky jsem prolezl a jsou dobré. Tak že nevím- nějakém relé, nebo málo chladiva?Co navrhujete?Díky