přídavná dálková světla...

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

přídavná dálková světla...

Příspěvek od Kóťa » 18.10.2007 16:53

Tak si chci po vzoru Wolfa2 nainstalovat taky přídavná dálková světla,ale narazil jsem na problém,že Wolf2 má benzín a já naftu.A já mám za mřížkou se znakem plastový dekly a nedám je tam.Tak mě napadl prostor za spodní mřížkou mezi mlhovkama,ale tady je problém.Kdybych je tam dal...nebude to bránit proudění vzduchu k chladiči?Jedná se i o tento typ....

http://skveleceny.cz/Filson/Svetlo-dalk ... g9509.html

Ale tam se dají uchytit asi jen na spodní kryt motoru.A to je můj další dotaz.Co si o tom myslíte?Nebude to příliš vibrovat?Nějak to zmenšit gumovým těsněním?Jaké máte rady?..... :roll: :idea:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: přídavná dálková světla...

Příspěvek od Kóťa » 18.10.2007 20:53

Opravdu nikdo nedokáže poradit s umístěním?Něbo aspoň napsat co si o tom myslí? :(

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 18.10.2007 21:18

klidně to za tu spodní mřížku dej ,hned vedle mlhovek (pokud to tam půjde přidělat ) Jsou to tak malá světla,že nebude problém s přísunem vzduchu na chladič.

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 18.10.2007 21:24

Wolf2 píše:klidně to za tu spodní mřížku dej ,hned vedle mlhovek (pokud to tam půjde přidělat ) Jsou to tak malá světla,že nebude problém s přísunem vzduchu na chladič.
Taky myslím,že to není nic velkého.Jen mám strach,aby to nevibrovalo.Ale to bych pod to něco dal.Napadla mě podložka pod myš.Je to taková tvrzená pěna a částečně by vibracím mohla zamezit.

A co k tomu tedy budu potřebovat?Licnu a čokoládičky vemu ze skladu.Dále relé světel,ty světla ovšem že,Nějaký nacvakávací očka,držák na pojistku 10 A s pojistkou a trpělivost?Čím jsi to tahal Ty?Myslím průměr....

Blekota
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blekota » 18.10.2007 22:31

O přídavných dálkových světlech jsem taky uvažoval ( a v podstatě pořád uvažuji - dodělával jsem si je i na předchozích autech), tak se ještě uvidí..
Ale k tvýmu řešení:
- radši bych si připlatil, a pořídil si nějaký trochu NAME světla, ze zkušenosti vím, že podobné ti moc na cestu neposvítí ( ale zase i jen na parádu / světelná houkačka / je to bezva
- s tím souvisí i umístění - takhle nízko budou fungovat spíš jako mlhovky
- zapojit je chceš natvrdo ke káblům od světel? Podle zákona by měly mít samostatné ovladání, tzn. že rozsvítíš buď jen origo dálkový, nebo origo a tyto přídavný. s tím souvisí i přepínač a kontrolka někde v interiéru..
- a bacha na trable na STK, všechny světla co jsou na autě namontovaný musí svítit
Každopádně jsem zvědavý na tvoje řešení a držím palce :wink:
nyní: FF3 Metal Grey 1,5 TDCI
dříve: FF2 Tango red 1,6
ještě dříve: FF1 Dark blue 1,6

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 18.10.2007 22:58

to Blekota - můžu se zeptat ,kde jsi četl (a našel v jakém zákoně) ,že přídavné dálkové mají mít extra vypínač a kontrolku ??????? :?: :?: :?: NEPLETEŠ SI TO NÁHODOU S MLHOVKAMA ????

Blekota
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blekota » 18.10.2007 23:14

:D ..s mlhovkama si to nepletu..
Vycházím s info technika STK, který mě na tomhle dusil ( 2 roky zpět ). Zákonem jsem myslel "Zákon o provozu na silničních komunikacích" - nebo jak se to teď jmenuje. Předpokládám, že když to bylo popsané dřív ve vyhlášce, je to i teď tam :wink:
nyní: FF3 Metal Grey 1,5 TDCI
dříve: FF2 Tango red 1,6
ještě dříve: FF1 Dark blue 1,6

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 18.10.2007 23:27

Tak se přiznám že jsem o tom neslyšel, aby přídavná dálková světla měly zvlášť vypínač! Vlastně si synovec nedávno nechal od firmy namontovat dálkáče i s nějakým papírem o tom že je zapojení naprosto vyhovující a rozhodně nemá zvlášť vypínač. Já to taky nikdy nedával na zvláštní vypínač, mlhovky ano, zvlášť vypínač a relé.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 19.10.2007 00:02

PŘÍDAVNÉ DÁLKOVÉ ,nepotřebují mít zvlášť vypínač ,ani kontrolku ,protože je samostatně nikdy nezapneš !!!!!!!!! Zapnout je lze jen ,když máš zapnuté dálkové světla. :wink: :wink: (jestli nemám pravdu tak,ať se propadnu do ZÁPADNÍHO NĚMECKA.)

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 19.10.2007 05:25

Věřim,že Wolf2 to má zmáknutý a nelže nám tu :D Každopádně čerpám od něj a říkal,že to svítí slušně,tak zkusim tyhle...Jinak moc možností kam je schovat nemám.Asi by bylo lepší,jak si psal,je namontovat výš,ale to už bych je musel dát zvenku na náraznik a to se mi nechce.

A Wolfe2,kam si umístil to relátko?Ale vlastně budu od Tebe mít fotky,jak si psal,viď? :oops: :D :wink:

Jinak v minulé práci měli kluci na náklaďácích velké světelné rampy a taky to zapínaly jen páčkou společně s hlavníma dálkovejma...to byl ten technik asi dost mimo...Já jen myslim,že k umístění musim dodržet ty jejich míry,jako je minimální výška 25 mm,minimální rozestup 60 mm a maximální vzdálenost světla od boku vozu 40 mm a pak by to neměli řešit,když to bude svítit správně...

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 19.10.2007 07:32

no tak kdyz to tady tak ctu, tak nevim... Dolu do mrizky vedle mlhovek bych je nedaval, podle me to pak nebude mit takovou ucinnost jak ve vysi hlavnich svetel, nedosviti to tak daleko... Aby to melo vubec nejakej efekt.

Jsem zvedav, jak to vyresis Koto a jestli nejak jo, tak jak to pak bude svitit... Jsi pro me takovej pokusnej kralik :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 19.10.2007 10:12

Kota píše:Věřim,že Wolf2 to má zmáknutý a nelže nám tu.
Koto, Koto! Vzpomeň na wolfa co proved Karkulce :!: :!: :lol: :lol:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 19.10.2007 10:33

zewl píše:no tak kdyz to tady tak ctu, tak nevim... Dolu do mrizky vedle mlhovek bych je nedaval, podle me to pak nebude mit takovou ucinnost jak ve vysi hlavnich svetel, nedosviti to tak daleko... Aby to melo vubec nejakej efekt.

Jsem zvedav, jak to vyresis Koto a jestli nejak jo, tak jak to pak bude svitit... Jsi pro me takovej pokusnej kralik :wink:
Neboj zewl svítit to bude vcelku dobře i ve spod auta .
Takhle měla moje předešlá Fiesta XR2i vyřešena origo přídavná světla + mlhovky a svítilo to super :wink: :wink:
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 19.10.2007 10:35

silverwolf píše:
Kota píše:Věřim,že Wolf2 to má zmáknutý a nelže nám tu.
Koto, Koto! Vzpomeň na wolfa co proved Karkulce :!: :!: :lol: :lol:
čerpáš z vlastní zkušenosti silverWOLFe :lol: :lol: :lol: :lol:

Jari
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jari » 19.10.2007 10:45

Nevím jak teď,ale 3roky nazpátek už bys byl někde u Bonnu :lol: :lol: Mně to stálo 2x1000,-.Přídavný dálkový museli mít zvlášť vypínač(kontrolku néé),a myslím,že to platí dodnes.A když tě nevydusej na vypínač,tak tě vydusej na součet svítivosti.Na každý lampě máš numero jakou má svítivost,a jestli-že překročí danou hranici,tak to není v souladu s vyhláškou.Oboje byla vyhláška 41.
Ford Focus combi 1.4 16V r.v.2001
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“