Rozletene rozvody

Odpovědět
Adela
Nováček
Nováček

Rozletene rozvody

Příspěvek od Adela » 11.12.2024 22:09

Dobry den, mam dotaz… pred necelym pul rokem mi byly delane rozvody na aute. Minuly tyden mi na dalnici auto prestalo jet, zacalo zpomalovat, zastavila jsem a uz nenastartovala. Odtah k servisu, kde mi pan rekl, ze se rozletely rozvody. (Tento pan je delal). Kdyz jsem se zeptala, co to bude stat, rekl, ze to neni jeho chyba, ani moje, ale ze to vnima tak, ze bych to nemela platit cele, takze neco pujde na jeho naklady a nedo na me. Uz to je zvlastni, kdyby neudelal chybu. Me okoli mi rika, ze neni mozne, aby se jen tak rozletely rozvody, ze musely byt spatne udelane. Rada bych slysela dalsi nazor, nez se pujdu hadat. Dekuji

vladka1
Pokročilý
Pokročilý

Re: Rozletene rozvody

Příspěvek od vladka1 » 12.12.2024 11:39

Ano blbě udělané rozvody, buď vada materiálu např. prasklá pružina v napínáku, nebo práce např. málo nebo naopak moc utažený šroub řemenice kliky. Půl roku = je to v záruce, normálně to vyreklamuj. Může jít o dost peněz (klidně i díry v pístech od ulomenýho ventilu), tak není od věci aby reklamaci sepsal právník.. Pokud se bude cukat jakože už se cuká, tak znalecký posudek a vymáhat s nim. Pokud prodal díly a dělal i práci tak je to celkem jednoduché..
Záleží co všechno je rozmydlený, ventil ymůžou být jen ohlý a ani ne všechny = pár nových ventilů, zabrousit a nový rozvody, to zas tak draho nevyjde, resp. materiál je za pár tisíc a práce na den.. Běžný servis ovšem vyúčtuje 20k+
Aby to byla tvoje vina, tak bys musela např. jet 130 zařadit dvojku a pustit spojku, při běžným provoz to tvoje vina být nemohla.
Blbě udělané rozvody jsou častá záležitost a to i v autorizáku...
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm

gecko-x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od gecko-x » 12.12.2024 11:52

Jeste dodam kevyse textu....urcite nebude stacit jen zabrousit hlavu a vymenit ventily...rozhodne bych trval na oorave celé hlavy, kdyz uz bude dole.
Go hlavy vyjde na cca 5000, to se ti vrátí, kdyz uz to bude rozebrané....gufera, brus dosedacichbploch ventilů a nasledne ventilove vule....s protikolem o tlakové zkoušce....
FoFo II 1,6 16V 74kW rv 2007 byl
FoFo II 2,0i 107kW rv 2009
Ford C-max 1,6 ti-vct 77kW rv 2012
Obrázek

Adela
Nováček
Nováček

Příspěvek od Adela » 12.12.2024 18:37

Super, dekuji za nazory. Budu se teda hadat, ze to ma opravit na zaruku.

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2004 - 2011“