Příspěvek
od Antonín Plhal » 17.09.2024 16:35
Tak jsem někdy před rokem v ruční myčce zaznamenal, že v místě pro rezervu se mi udělala loužička. Tak nějak jen ty záslepky jí tam měly. Víc nic. Říkal jsem si "no co, tak budu v myčce opatrnější".
Vůbec mi nedocvaklo, že 5 dní intenzivního deště v kombinaci s venkovním stáním udělá své.
Asi takhle. Jsme mimo záplavovou zónu. Přesto jsem měl mokrou (ne vlhkou) podlahu v kufru. Protože už před tím rokem jsem koukal na to první video, tak jsem věděl odkud to jde. V tom videu poukazuje na to, že to vzlínavostí nasaje až do prostoru kabiny.
Takže to skutečně pokračuje, až pod pedály a pod kastlík.
Opravil jsem to stejně, jako ten v tom videu. V tý kapse to plavalo a přetékalo přes tu mřížku. Všechno mokrý. Tu gumovou záslepku mám strčenou zevnitř, ne zvenčí. Ještě přes víkend do ní udělám malou (tak max 2 mm) dírku. Zpětně to tam nepoteče a kdyby náhodou to zase začalo zatékat, tak to vyteče.
Po opravě jsem začal s odčerpáváním vody vysavačem na čištění koberců. Vysál jsem cca kýbl vody z těch čtyř podlah. Bral jsem to hodně silou (jen trubicí, kterou jsem furt silou přimačkával a zpětně pouštěl). On tam je pod filcem molitan, který tu vodu nechce pustit.
U řidiče a spolujezdce jsem vycvakl prahovou lištu a nacpal trubku z vysavače zespoda na ten molitan. Vzadu to nejde tak snadno. Ale nepolevil jsem mu v síle vysávání.
Přední jsem nechal nadzdvihnuté - strčil jsem pod to tu prahovou lištu a vždy, když jedu, tak jí vyndám a na parkovišti zase prostrčím.
No, jsou na tom lidi hůř, takže si nestěžuji.
Každopádně, jdou ty mřížky objednat? Pod jakým kódem? Hledal jsem na LKQ, ale tam podle obrázkového katalogu není nic vyobrazeno.
Focus Mk3 (2013) 5dv. hatch, 1.0 Ecoboost 74kW