zatekanie vody do kufra focus MK3

Odpovědět
Quickie
Moderátor
Moderátor

zatekanie vody do kufra focus MK3

Příspěvek od Quickie » 14.01.2019 17:27

objavil som v jednej zahraničnej skupine na FB ako sa chlapci popasovali s tymto problémom a "vo velkom" sa pustili do opráv tohto neduhu.. nebudem sem dávat fotky.. videá napovedia viac..
https://www.youtube.com/watch?v=hapb7A6dlsc&t
https://www.youtube.com/watch?v=CKd3Z6mOUaQ&t=

v popise pri videach je písane že sa jedná o modely 2011-2014... neviem ako a či vobec toto nejako na FL modeloch odstránili.. :nixw:

neviem ani ako je toto riešené u kombi verzie, v každom pripade tie vetraky máme aj my v kombikoch

maju s tym problem hlavne angláni kde teda prší podstatne viac ako v našich končinách, ale pre istotu vám to sem chcem postnut keby nahodou niekto mal podobny problém aby vedel kde hladať možnú pričinu
Přílohy
ff3_tazne_montovano.jpg
ff3_naraznik_zadni05.JPG

ZaQik
Admin
Admin

Re: zatekanie vody do kufra focus MK3

Příspěvek od ZaQik » 15.01.2019 07:12

tyhle "vetraky" maji v aute sve opodstatneni (odvod pretlaku vzduchu pri zaple ventilaci) - dnes asi strcim ruku pod koberec v kufru, abych se kouknul, jestli tam je vlhko (vcera jsem auto umyl wapkou)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 15.01.2019 08:40

Se zatekanim jsem za tech 6 a neco let nikdy problem nemel. V kufru mam sucho a podlaha pod kobercem je cista jak u noveho.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Juros89
Nováček
Nováček

Příspěvek od Juros89 » 08.02.2021 08:36

Minulý týden jsem zjistil, že mi plave rezerva. Sundal jsem tedy světla a nárazník a myslím, že u kombi tam přes ty průduchy téct nemůže. Jsou umístěné jinak než u hatchbacku. I když v rezervě byla voda tak v těch průduších bylo sucho.

Teče tama pravděpodobně přes takové záslepky pod nárazníkem vedle držáku nárazníku. Záslepky jsou už poškozené a voda pak teče dovnitř do rohu kufru a odtud pak do rezervy.

Screenshot_1.jpg

Třeba to někomu pomůže.
Focus MK3 1,6Ti-VCT 77kw Candy Red, Fiesta MK7 1,25 44kw

gorg
Nováček
Nováček

Příspěvek od gorg » 20.05.2021 13:38

Dobrý den, mám tento problém u stejného modelu vozu. Mohu se zeptat, jestli oprava těch záslepek pomohla? Díky.

Juros89
Nováček
Nováček

Příspěvek od Juros89 » 21.05.2021 08:55

Ano, pomohla, nalepil jsem tam pevnou lepicí pásku a od té doby sucho. mělo by to jít zalepit možná i zevnitř bez sundávání nárazníku. Já jsem to zalepil zevnitř i zvenku.
Focus MK3 1,6Ti-VCT 77kw Candy Red, Fiesta MK7 1,25 44kw

Antonín Plhal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Antonín Plhal » 17.09.2024 16:35

Tak jsem někdy před rokem v ruční myčce zaznamenal, že v místě pro rezervu se mi udělala loužička. Tak nějak jen ty záslepky jí tam měly. Víc nic. Říkal jsem si "no co, tak budu v myčce opatrnější".
Vůbec mi nedocvaklo, že 5 dní intenzivního deště v kombinaci s venkovním stáním udělá své.
Asi takhle. Jsme mimo záplavovou zónu. Přesto jsem měl mokrou (ne vlhkou) podlahu v kufru. Protože už před tím rokem jsem koukal na to první video, tak jsem věděl odkud to jde. V tom videu poukazuje na to, že to vzlínavostí nasaje až do prostoru kabiny.
Takže to skutečně pokračuje, až pod pedály a pod kastlík.
Opravil jsem to stejně, jako ten v tom videu. V tý kapse to plavalo a přetékalo přes tu mřížku. Všechno mokrý. Tu gumovou záslepku mám strčenou zevnitř, ne zvenčí. Ještě přes víkend do ní udělám malou (tak max 2 mm) dírku. Zpětně to tam nepoteče a kdyby náhodou to zase začalo zatékat, tak to vyteče.
Po opravě jsem začal s odčerpáváním vody vysavačem na čištění koberců. Vysál jsem cca kýbl vody z těch čtyř podlah. Bral jsem to hodně silou (jen trubicí, kterou jsem furt silou přimačkával a zpětně pouštěl). On tam je pod filcem molitan, který tu vodu nechce pustit.
U řidiče a spolujezdce jsem vycvakl prahovou lištu a nacpal trubku z vysavače zespoda na ten molitan. Vzadu to nejde tak snadno. Ale nepolevil jsem mu v síle vysávání.
Přední jsem nechal nadzdvihnuté - strčil jsem pod to tu prahovou lištu a vždy, když jedu, tak jí vyndám a na parkovišti zase prostrčím.
No, jsou na tom lidi hůř, takže si nestěžuji.
Každopádně, jdou ty mřížky objednat? Pod jakým kódem? Hledal jsem na LKQ, ale tam podle obrázkového katalogu není nic vyobrazeno.
Focus Mk3 (2013) 5dv. hatch, 1.0 Ecoboost 74kW

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2011 - 2018“