Koupě nového FF

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 15.10.2007 06:34

salam píše:
herizn píše:to salam:neber to ve zlým,ale podle toho co jsi tady napsal v tomto vlákně si myslím,že nějaký příplatek za ESP Tě "absolutně nerozhodí",páč na chudáka nevypadáš a určítě to v krizové situaci ocení ne jen Tvoje žena....... :wink: (vím o čem mluvím,páč sám ESP-čko mám),a věřím tomu,že se s prodejcem domluvíš i na tom stmívání palubky,protože u dobrého prodejce platí:náš zákazník-náš pán.....jen je trošku přitlač,že deš jinam a do týdne Ti vyhoví. :wink:
No žádní boháči teda nejsme, ale jak jsem psal - 20 k se na leasingu celkem ztratí a když už je mám utratit, tak raději za ESP než za nějaké "zbytečnosti" jako automatická klima, litá kola atp. Samozřejmě nejlepší by bylo vzít ceník a zaškrtnout všechno od shora až dolů, ale to by ta cena pak byla jinde.
Přitlačit na stmívání palubky - to jsem nezkoušel. Nemylím, že by to šlo nějak jednoduše do Collectionu dodělat. Taky musím přiznat, že je mi blbé už u takhle akční ceny ještě něco smlouvat. Navíc dostanu v ceně zámek zpátečky.
Meda píše:Jo zákazníci si vymýšlí spoustu věcí, ale někdy to skutečně nejde i kdyby se na hlavu stavěli. :roll: Výš nejradši máme zbastlený auta :twisted: na ty se pak ideálně hledají díly :twisted: :twisted: Jo jít může v tom mu nikdo nebrání, někdy je lepší o takovýho zákazníka přijít než si s ním užívat roky nepříjemností :(
To věřím !

Jinak dnes jsem absolvoval zkušební jízdu s HB 1.6i. Bylo to ještě skoro nové auto (1200 km), motor se mi zdál trochu hlučnější, ale po pár km se utišil. Jinak vše bylo celkem fajn. Jediné, co mě trochu zklamalo - ale to bylo asi mými vysokými očekávaními - bylo řízení. Není to sice taková "videohra" jako u VW, ale stále mám v paměti našeho Peugeota 309 GTI. Tam bylo na volantu naprosto přesně cítit, co se s koly děje (bylo tam slyšet i čerpání hydrauliky :)).
Ale asi není rozumné očekávat od běžného auta podobné chování jako od sportovní úpravy. Věřím, že u ST to je jiné. Ale jak říkám, žádná tragédie - každopádně lepší než u VW, ale prostě jsem čekal víc.

Takže přes víkend promyslím varianty financování a v pondělí jdu složit zálohu. Reds - držte mi místo ve vaší group (nebo teda mé ženě)!*
* Barvu auta jsem si vybral podle toho, která grupa má nejhezčí banner :D.

A díky všem za rady a názory!

PS: řekli mi, že Collection už nejde zadat do výroby. Takže facelift bude patrně na spadnutí.
Som prekvapeny,ako pises o Peugeote,ze ma komunikativne riadenie.Nepoznam ziadneho Francuza s lepsim,komunikativnejsim a presnejsim riadenim,ako ma Focus,alebo celkovo Ford.V tomto je myslim Ford opat takym etalonom triedy.Je zvlastne,ze tebe to tak nepripada.
Zrovnanie s 309,aj ked sportovou mi pripada viac ako smiesne a zabavne :wink:

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 15.10.2007 07:35

to zirafak: jsi to spatne pochopil, tim, ze vedel presne, co se s kolama u P309 deje, myslel to, ze presne vedel, kdy uz mu to kolo upadne.

Jinak jsem měl P205 1.9 Gti, něco jsem s ní ujel, ale s Focusem se to srovnávat nedá. Nad 160km/hod se stím moc jet nedalo, páč jakejkoliv vítr s autem cvičil, každej hrb na silnici byl cítit. Jinak to byla raketa, co seděla jak přibitá, ale Focus je auto laděný i na normální každodenní ježdění, jistý řízení je jakýsi bonus navíc. Když si koupíš RS nebo ST, které odpovídají chrakterem 309Gti, tak už si na Pažouta ani nevpomeneš.
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 15.10.2007 09:41

--
Naposledy upravil(a) salam dne 16.11.2007 11:27, celkem upraveno 1 x.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 15.10.2007 09:55

salam:v pohode, síce mam fofo1, tak nemožem porovnavat fofo2, ale povedat, že riadenie je nekomunikativne mi prijde fakt scestné..
zase na druhu stranu aby mi volant trieskal do ruk ako v Caterhame, o to tiež nestojím..

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 15.10.2007 10:10

--

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 15.10.2007 10:26

salam píše:
Jinak dnes jsem absolvoval zkušební jízdu s HB 1.6i. Jediné, co mě trochu zklamalo - ale to bylo asi mými vysokými očekávaními - bylo řízení. Není to sice taková "videohra" jako u VW, ale stále mám v paměti našeho Peugeota 309 GTI. Tam bylo na volantu naprosto přesně cítit, co se s koly děje (bylo tam slyšet i čerpání hydrauliky :)).

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 15.10.2007 10:46

--

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 15.10.2007 10:49

ak nieje citit vo volante čo sa deje s kolami, je používaný všeobecný pojem "gumove, nekomunikatívne riadenie"ktorý je už zažitý hlavne pre francuzske auta..
neslovičkar tu prosím a tiež hned nezaujímaj defenzívnu mluvu..
každá diskusia je o dvoch názoroch, ale ak chceš iba slovičkárit, fakt to potom nema zmysel..

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 15.10.2007 10:50

salam píše:
zirafak píše: Som prekvapeny,ako pises o Peugeote,ze ma komunikativne riadenie.Nepoznam ziadneho Francuza s lepsim,komunikativnejsim a presnejsim riadenim,ako ma Focus,alebo celkovo Ford.V tomto je myslim Ford opat takym etalonom triedy.Je zvlastne,ze tebe to tak nepripada.
Zrovnanie s 309,aj ked sportovou mi pripada viac ako smiesne a zabavne :wink:
To je teda trochu více emotivní příspěvek, než bych čekal, ale proč ne :).

Nejsem na tomto fóru dlouho, takže neznám citovou angažovanost zdejších uživatelů k jejich idolu FF. Pokud jsem se jakoukoli blasfemií dotknul plechovky nejsvětější, tak to odvolávám a hluboce se kaju. Doufám jen, že nade mnou nebude vynesena fatwa za drzé srovnávání FF a po všech stránkách inferiorního žabožrouta :D.

Uznávám, že mé srovnání nebylo úplně fair, protože jsem na jedné straně postavil sportovní úpravu auta r.v. 1988 (už ho dávno nemáme) a na druhé straně dnešní sériovku. Také jsem nenapsal, že je řízení u FF špatné - je každopádně lepší než u OII nebo Tourana; jen jsem prostě čekal víc...
Kdyby mi na FF něco zásadního vadilo, tak na něj dnes nepůjdu složit zálohu.
Foqus píše:Když si koupíš RS nebo ST, které odpovídají chrakterem 309Gti, tak už si na Pažouta ani nevpomeneš.
Souhlas, vždyť jsem to psal:
salam píše:Ale asi není rozumné očekávat od běžného auta podobné chování jako od sportovní úpravy. Věřím, že u ST to je jiné.
zirafak: mohu se zeptat, kolik kilometrů jsi ujel s 309 GTI?
Zirafak si nepamäta,kolko s tymto cudom"najel" ,ale komunikativne riadenie tam nenasie ani nahodou.
Ale inak v pohode... :D Ak najazdis zopar 1000 km s Focusm,ktory mas objednany,na Peugeota si vazne ani nespomenies

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 15.10.2007 11:17

--

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 15.10.2007 11:37

salam:je plno lepších aut ako focus, ale bohužial ani jeden nepochádza s Francúzska :wink:

už by som to rad ukončil pretože nemá zmysel viest takuto diskusiu..

napíš mi len prosím tvoju definiciu nekomunikativneho riadenia nech vidím aj inu definiciu

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 15.10.2007 12:06

salam píše:
chmelko píše:neslovičkar tu prosím a tiež hned nezaujímaj defenzívnu mluvu..
každá diskusia je o dvoch názoroch, ale ak chceš iba slovičkárit, fakt to potom nema zmysel..
Neslovíčkařím, jen nemám rád, když mi někdo podsouvá něco, co jsem nenapsal.

chmelko, zirafak: Všechno dobrý? Na usmířenou:

Není auta kromě Fordu a Focus je jeho prorokem! :D
Ale,ale pan filozof :wink:

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 15.10.2007 14:00

--
Naposledy upravil(a) salam dne 16.11.2007 11:26, celkem upraveno 2 x.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 15.10.2007 14:08

a to je ta upovedanost volantu, o ktorej tu cely čas točíme :wink:

Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 15.10.2007 17:18

Napsal "salam":
" Třeba můj Touran - zatáčky v něm řežu cca o 15% rychleji než v OII se stejným obutím, ale připadám si jako ve videohře - kam mu ukážu, tam poslušně jede, ale to je všechno. Dokud mi nezačne blikat kontrolka ESP, tak nevím, jestli s tím manévrem má nějaké problémy nebo ne."

Nevim jaký je rozdíl mezi Touran a OII(?).Já zkoušel projíždět (ne řezat)zatáčky s FoFoII (mám ESP) také na hranici adheze- blikalo ESP.Dají se s Focusem projet mnohem rychleji než z jiným autem(npř.Octavia).V zatáčkách mám dojem,že jedu po kolejích!! 8O 8O :) :) .To jsem na Focusu nováček a zatím si na něj zvykám. :)
Obrázek

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006

"Když nejde o život,tak jde o hovno"

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“