Focus 1.6 TDCI 77kw (zvuk při zátěži)

Odpovědět
Stanley32
Nováček
Nováček

Focus 1.6 TDCI 77kw (zvuk při zátěži)

Příspěvek od Stanley32 » 03.07.2024 10:36

Ahoj všichni,
Pořídil jsem měsíc zpátky Focuse 1.6tdci 77kw (econetic) r.v. 2011
Auto se zprvu chovalo v pořádku, nicméně poslední dobou (týden)
Se při záběru a startu ozývá klepot / ťukání. (Možná to dělalo že začátku a jen jsem to začal vnímat až po čase)
Nejsem si jist zda to je normální projev motoru koncernu PSA či se mám obávat servisu.

Zvuk se ozývá pouze při přidání plynu a to v záběru / větší potřebě výkonu.
Tak mě napadly samozřejmě vstřikovače, ale kouřivost nulová, regenerace proběhla automatická (soudě podle zvýšeného volnoběhu a aktuální spotřeby 0.9l/h při zastaveném vozu namísto standardních 0.4 až 0.5l/h.)

Technické info:
Aktuální nájezd 157tis
Servis oleje ihned po koupi 156tis
Žádné chyby na diag
Žádné chyby v DTC vozu

Průběh výkonu za mě v pořádku. 1800 se začne sbírat a 2300-3000 jede svižně, jen například při jízdě na 1. převodový stupeň při udržování pojezdové rychlosti 10-15km/h při držení otáček 1100-1300 pohoupne (pouze když je studený) jak kdybych nemotorně šlápl na plyn.

Pro info přikládám video studeného startu.

https://youtu.be/dYDwsfnvIcM?feature=shared

Stanley32
Nováček
Nováček

Re: Focus 1.6 TDCI 77kw (zvuk při zátěži)

Příspěvek od Stanley32 » 20.08.2024 20:40

Díky všem za bohaté reakce a vyčerpávající informace k mému dotazu. :bravo22:

Kdyby sem někdo upadl z Google jako já, tak se jednalo o 3x mrtvý vstřikovač a 1x ucpaná tryska vstřikovače.

Jelikož jsem přešel z atmobenzinu od Renaultu, přišel mi slimáčí a i sem tam škublý projev motoru v pořádku.

Po výměně 4x nový orig Siemens vstřiku mi přijde, že to je oproti předchozímu chcípákovi “závodní speciál”.

Takže je zde vidět, že má nevědomost mi zatemnila úsudek a myslel jsem si že ke všechno ok.

Jen nechápu proč mi nesvitilo kuře když 3x vstřik byl KO :irre:

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2011 - 2018“