Chyba po výmene egr
-
- Nováček
Chyba po výmene egr
Dobrý deň.
Mám Ford Focus II po FL 2009 1.6TDCi 80kw.
Pred nedávnom mi na diagnostike zistili že mám zamrznutý egr a znečistený DPF filter.
Dal som auto do servisu kde mechanik objednal nový egr ventil a poslal dpf niekam vyčistiť. Po založení nového egr a namontovani vyčisteného DPFka auto normalne naštartovalo mechanik sa bol previezť všetko ok.
Odstavil auto pri dielni išiel na obed a keď sa vrátil že mi odovzdá auto nešlo naštartovať.
Imobilizer rychlo bliká, na palubnom piše engine mallfunction transmission malfunction aj niečo so servom. Auto sa neda napichnuť na diagnostiku rj neodpovedá. Dá sa napojiť len na klimu a tuším spomínal aj airbagy. Za každu radu vopred ďakujem.
Mám Ford Focus II po FL 2009 1.6TDCi 80kw.
Pred nedávnom mi na diagnostike zistili že mám zamrznutý egr a znečistený DPF filter.
Dal som auto do servisu kde mechanik objednal nový egr ventil a poslal dpf niekam vyčistiť. Po založení nového egr a namontovani vyčisteného DPFka auto normalne naštartovalo mechanik sa bol previezť všetko ok.
Odstavil auto pri dielni išiel na obed a keď sa vrátil že mi odovzdá auto nešlo naštartovať.
Imobilizer rychlo bliká, na palubnom piše engine mallfunction transmission malfunction aj niečo so servom. Auto sa neda napichnuť na diagnostiku rj neodpovedá. Dá sa napojiť len na klimu a tuším spomínal aj airbagy. Za každu radu vopred ďakujem.
- ZaQik
- Admin
Re: Chyba po výmene egr
jednotka PCM nema napajeni - asi nedomackl pojistku konektoru v motorove pojistkovnici
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Je to tam založene tak ako má byť.
5x sme to mali vybrate a zakladali sme to znovu chyba musí byť niekde inde.
5x sme to mali vybrate a zakladali sme to znovu chyba musí byť niekde inde.
- ZaQik
- Admin
pokud se diagnostikou nespoji s jednotkou PCM, tak nekde neutahl kostru (3 kostrici body pred baterii), nebo prerusil sbernici nebo prerusil napajeni
a nebo jednotku PCM odpalil pri vymene EGRu
a nebo jednotku PCM odpalil pri vymene EGRu

-
- Nováček
Takže problem vyriešený. Dnes sa prišiel na auto pozrieť elektrikár a zistil závadu v abs module.
Po odpojení konektora od ABS auto naštartovalo akurat ostala svietiť kontrolka ručnej brzdy a abs čo je asi pri odpojenom konektore od abs normálne. Takže mechanik objednal nový abs modul alebo ako to nazvať
Ďakujem za pomoc
Edit: po odpojeni abs nabehla aj diagnostika
Po odpojení konektora od ABS auto naštartovalo akurat ostala svietiť kontrolka ručnej brzdy a abs čo je asi pri odpojenom konektore od abs normálne. Takže mechanik objednal nový abs modul alebo ako to nazvať
Ďakujem za pomoc

Edit: po odpojeni abs nabehla aj diagnostika
- lucky.jack
- Test driver
Trochu to nechápu, ale snad to teda budeš mít ok. Přijde mi jako, že mě bolí v uchu a doktor zjistí, že mám zarazeny prdy...

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- ZaQik
- Admin
moc by me zajimalo, jak to zjistil, kdyz vysokorychlostni sbernice podle Tveho tvrzeni nefungovalaErikT píše:... elektrikár a zistil závadu v abs module ...
aby odpojil modul ABS, musel odpojit konektor v motorove pojistkovnici a vyndat baterku ... obavam se, ze spis jen poskladal spravne to, co bylo spatne (nebo "narovnal" zlomeny drat)
kazdopadne Ti drzim palce, aby to bylo takto jednoduche, jak pises
-
- Nováček
No ten elektrikár mal svoju diagnostiku a nejako vytiahol schemy zapojenia ja sa tomu síce nerozumiem ale mechanikovi tam ukazoval že je čosi prepojené a ide to cez pristrojovu dosku a potom ako popozeral schemy odpojil konektor od abs zapojil s5 ten velky konektor do poistkovej skrinky stlačil tlačitko cšetko nabehlo motor naštartoval akurat svietila abs kontrolka aj kontrolka ručnej brzdy..
A áno mal vybratu baterku aj jej kryt
A na diagnostickej zasuvke meral napätie a niečo sa mu nezdalo "datove linky nemôžu mať také vysoké napätie" niektore mali 2v a niektore až 12v ako odpojil absko tak toe 12v zmizli takže asi nejak takto zistil, že v absku nastal nejaký skrat.
A áno mal vybratu baterku aj jej kryt
A na diagnostickej zasuvke meral napätie a niečo sa mu nezdalo "datove linky nemôžu mať také vysoké napätie" niektore mali 2v a niektore až 12v ako odpojil absko tak toe 12v zmizli takže asi nejak takto zistil, že v absku nastal nejaký skrat.
- ZaQik
- Admin
zasekava se nebo nedovira? krajni polohy jsi nechaval diagnostikou preucit?