Auto mám od cca 83t km, momentálně mám najeto kolem 205t km, takže dat (počet tankování) je myslím dostatek. Nemám teď k přesným číslům přístup, aplikaci Quick moto mám na domácím počítači a data udržuji po celou dobu vlastnictví auta. Focuse mám od března 2017, každoročně s ním ujedu cca 20-25t km. Bydlím v Polabí, takže žádná velká převýšení nemusím zdolávat, poslední 2 roky jsou v itineráři občas i dálnice a většinou jezdím sám (do práce), cest s více obsazeným autem je poměrně málo, na hory nejezdíme a v létě na výlety má přednost Streetka. Bydlíme na vesnici, takže město jen minimálně na nákupy. Auto má sice kouli, ale je používaná velice sporadicky spolu s malým nákladním vozíkem. To se v průměrné spotřebě za tak dlouhé období ani neprojeví. Jízdní styl je spíš klidný, občas je nutno vyhnat pavouky a musím přiznat stres z řidičů, kteří jsou schopni jet na rovné přehledné silnici rychlostí 70 km/h. Je jich docela dost a to pak musím na ty koně pod kapotou prásknout bičem. Nejsem ani odpíračem klimatizace, takže v létě ji nemám problém používat i na relativně krátké cesty. Co se týká benzínu, tankuji převážně na benzince PRIM, prostě proto, že je u cesty. Snažím se palivo doplňovat VIFem v poměru 1ccm na 1 l paliva. Občas taky zapomenu, protože příprava je taková složitější.

Nejvíc mě mrzí chybějící šestka v převodovce, věřím, že na dálnici by to bylo už možná na hraně, ale ještě alespoň na rovných úsecích by to šlo.
To je asi vše z popisu jak je auto používáno. Možná je zbytečně podrobný, nicméně jsem chtěl být co nejvíc objektivní.
Momentální průměrná spotřeba je 6,92 l/100 km (ty setiny nemám v hlavě, prostě je to pod 7l).