Karel2 píše: 28.03.2022 12:42
Koukas na to pohledem ekonomicky cinneho cloveka, koukej jako duchodce, duchodce nezaplati ucty a nema moc moznosti co s tim udelat,
Ale ten důchodce se nestal důchodcem (nebavíme se o invalídech atd.) přes noc, měl přece stejnej čas jako já se na ten důchod připravit.
Já v době, kdy jsem ekonomicky činnej poslouchám dvě věci
1) spoř si na důchod, NIC ti pak nedáme a pokud teda jo, tak almužnu...
2) utrácej, aby se točila ekonomika, když neutrácíš, tak ti stejně prachy požerem na inflaci...
Takže co můžu udělat abych nenadával pak jako důchodci dneska? Zajisim si bydlení, stejně jako měli šanci oni, vždyt jsem sakra taky zaplatil šílený prachy, aby bydlení bylo moje a mohl jsem to raději prohulit a prochlastat a pak v nájmu nadavat, proč je tak vysokej a proč mi ho vláda nedotuje
Plus můžu investovat nebo šetřit, ale o to spíš přijdu.
Ale ta úplně poslední varianta je neudělat nic a pak nadávat.
Karel2 píše: 28.03.2022 13:09
ZaQik: a kdo je nema?
Clovek s pr. platem zaplati hypoteku, poplatky, deti a ma doplacet i rodicum, kteri nezaplati inkaso? Nedovedu si predstavit, ze bych prosil syna at me doplati na jidlo, Sipo, hanba by mne fackovala, o tom to taky je.
Chápu to..
Taky máme babičku v nájemním bytě a s normálním důchodem. Energie přes Bohemku, takže kvapem bez vyčkávání v DPI jinam, tisíckrát ji říkáme, že pokud by potřebovalo cokoliv pomoci, doplatit, uhradit .. NEEXISTUJE, má to spočítaný, má se dobře, vychází jí to.
Hrdost by ji to si myslim nikdy nedovolila si říct, no jo no.
Ale kdyby šlo do tuhýho, tak rodina VZDY pomůže a o tom to přeci taky je...