Chcem FoFo Kombi
- CemFoFoKo
- Nováček
Chcem FoFo Kombi
Planujem ho pouzivat tak 5-7 rokov, 15-20tis km na rok.
Zakladna poziadavka: malo problemov, celkova cena vlastnenia (benzin/nafta+udrzba+strata hodnoty) co najmensia.
Samozrejme, ze sa tie dve poziadavky sa biju - potrebujem poradit kde je ten 'sweet spot'. Odhadom by som kupoval cca 5-6 rocne auto, ale rad sa dam poucit.
Druha otazka: aky motor? Najprv som myslel diesel (a ak by som mal $$$ a kupoval novy, bral by som 1.6TDCi), ale zda sa ze konsenzus je 1.6l, 16v, 74kw benzinak (menej veci co sa mozu pokazit, nenajazdim az tak vela). Na druhej strane za tych 100-150tis km naftak zarobi oproti benzinaku 50-100tis SK, takze nevylucujem zatial ani 1.8 TDCi (+ ekologicke plus - menej C02 a sponzorovania Rusov/arabov).
Tretia (hlavna!) otazka: kde a ako kupit? Nie som automechanik, ani nemam ziadneho znameho, a o kupe z bazarov idu horror story....
Ak by som bol z juznych Ciech, asi by som skusil Fokiho, ale z Bratislavy je to daleko + dovozove papierovacky. Niekto spolahlivy na Slovensku? Vacsia sanca dobre kupit v Nemecku na vlastnu past? Nejde mi o usetrenie 20-30 tisic, ale nechcel by som kupit cosi do coho by som musel vrazit 50-100tisic ani si nevsimnem ako...
Suktomnik? Male bazary? Velke bazary? O AAA auto som pocul zle veci. Aky je konsenzus o autohus.de? Plati nasinec plnu cenu s VAT, aj ked to ide na export?
Solidne servisy na Slovensku, kde sa mi o FoFoKa dobre postaraju a nevymyslia se blbosti na com ma ozdierat?
No, radsej skoncim, privela otazok vsetkych odstrasi...
A ano, poznam tlacitko 'hledat', ale asi nepoznam tie spravne slovicka na vyhladavanie...
Zakladna poziadavka: malo problemov, celkova cena vlastnenia (benzin/nafta+udrzba+strata hodnoty) co najmensia.
Samozrejme, ze sa tie dve poziadavky sa biju - potrebujem poradit kde je ten 'sweet spot'. Odhadom by som kupoval cca 5-6 rocne auto, ale rad sa dam poucit.
Druha otazka: aky motor? Najprv som myslel diesel (a ak by som mal $$$ a kupoval novy, bral by som 1.6TDCi), ale zda sa ze konsenzus je 1.6l, 16v, 74kw benzinak (menej veci co sa mozu pokazit, nenajazdim az tak vela). Na druhej strane za tych 100-150tis km naftak zarobi oproti benzinaku 50-100tis SK, takze nevylucujem zatial ani 1.8 TDCi (+ ekologicke plus - menej C02 a sponzorovania Rusov/arabov).
Tretia (hlavna!) otazka: kde a ako kupit? Nie som automechanik, ani nemam ziadneho znameho, a o kupe z bazarov idu horror story....
Ak by som bol z juznych Ciech, asi by som skusil Fokiho, ale z Bratislavy je to daleko + dovozove papierovacky. Niekto spolahlivy na Slovensku? Vacsia sanca dobre kupit v Nemecku na vlastnu past? Nejde mi o usetrenie 20-30 tisic, ale nechcel by som kupit cosi do coho by som musel vrazit 50-100tisic ani si nevsimnem ako...
Suktomnik? Male bazary? Velke bazary? O AAA auto som pocul zle veci. Aky je konsenzus o autohus.de? Plati nasinec plnu cenu s VAT, aj ked to ide na export?
Solidne servisy na Slovensku, kde sa mi o FoFoKa dobre postaraju a nevymyslia se blbosti na com ma ozdierat?
No, radsej skoncim, privela otazok vsetkych odstrasi...
A ano, poznam tlacitko 'hledat', ale asi nepoznam tie spravne slovicka na vyhladavanie...
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- CemFoFoKo
- Nováček
No, keby som mal presnu predstavu, tak to dam to rebriky "kupa-auta".Foqus píše:a kde je max. cena, rok vyroby, typ karoserie???![]()
![]()
Teraz si len snazim ujasnit co najradsej kupit, a ani neviem co je realne.
Momentalna predstava je:
Ford Focus Kombi
cena do 240 tis SK, dam sa nahovorit na trosku viac ak ozaj pekny kus
benzin 1.6 alebo 1.8TDCi naftak
klima (manzelka, deti) a hagusy (vylety) treba, ostatne dokopy nic nie je nevyhnutne, aj ked drobnosti potesia
najradsej 2002+
km neviem - tak aby to vydrzalo este 100-150tisic. Idealne pod 100 tisic, ale realne, budu to 'ozajstne' km? Kolko by taky motor mal vydrzat?
Ten kombik co Foki reklamuje by aj celkom vyhovoval, ale je trosku nad rozpocet (+ dovoz na Slovensko), nie je jasne ci ma klimu, a hlavne kupoval by som tak mozno o mesiac, tak ho teraz este nechcem otravovat.
- akumulator
- Nováček
No dyz premyslis, ze si zajedes na vlastni pest do nemecka, tak to uz to k Fokimu mas bliz, ne?
A budes mit daleko vetsi jistotu. V nemecku uz to taky neni takova jistota co to bylo drive - spousta polaku, turku - staci se to i tam - krom toho na tebe budou vsichni sprechen deutsch... Taky smlouva schriben in deutsch apod... Preprava vyjde docela draho, prihlasovani, opletacky... Mno nevim, dyz mas vuli jet do nemecka, tak se cestou tam stav u Fokiho...
1.6 je spolehliva, pokud chces moc setrit, tak si to predelej na LPG, budes jezdit jeste daleko levneji nez s dieslem (cca 7-9l plynu=cca 3,5-4,5l na 100km...co vim, s dieslama tu jezdi kolem sesti), nehlede na ekologii. A porad to bude jednoduchej atmosferickej benzinovej motor, kde se ti nepokazi dvoujhmotovy setrvacnik (15tis), vstrikovace (9tisx4ks), turbo apod... Je to lehkej motor, takze daleko min budou trpet cepy, tlumice, brzdy etc...
Muj nazor, nikomu ho nenutim... Nekdo taha tezke privesy, ma rad zatah turba, tak voli diesl. Ja jsem zvolil tohle a dle meho usudku jsem zvolil dobre...
Hodne stesti pri koupi... Ja sam jsem shanel vic jak pul roku, nez jsem sehnal to prave!

1.6 je spolehliva, pokud chces moc setrit, tak si to predelej na LPG, budes jezdit jeste daleko levneji nez s dieslem (cca 7-9l plynu=cca 3,5-4,5l na 100km...co vim, s dieslama tu jezdi kolem sesti), nehlede na ekologii. A porad to bude jednoduchej atmosferickej benzinovej motor, kde se ti nepokazi dvoujhmotovy setrvacnik (15tis), vstrikovace (9tisx4ks), turbo apod... Je to lehkej motor, takze daleko min budou trpet cepy, tlumice, brzdy etc...
Muj nazor, nikomu ho nenutim... Nekdo taha tezke privesy, ma rad zatah turba, tak voli diesl. Ja jsem zvolil tohle a dle meho usudku jsem zvolil dobre...
Hodne stesti pri koupi... Ja sam jsem shanel vic jak pul roku, nez jsem sehnal to prave!
Ford Focus kombi 1.6 16V ZETEC SE, 2002, tmave modra metaliza, LPG Landi Renzo Omegas + FlashLube, zimni: Goodyear Ultra Grip 7+; 185/65 R 14 86 T, letni: Michelin Energy E3A; 195/60 R 15 88 H
- akumulator
- Nováček
Btw: Foki jeste pred tydnem mel moc peknyho modryho kombajna 1.6, 2003, 4x airbagy, klima, alu, serviska, 80tis najeto... Dybych uz nemel koupeno, taxem do toho sel...
Ford Focus kombi 1.6 16V ZETEC SE, 2002, tmave modra metaliza, LPG Landi Renzo Omegas + FlashLube, zimni: Goodyear Ultra Grip 7+; 185/65 R 14 86 T, letni: Michelin Energy E3A; 195/60 R 15 88 H
- CemFoFoKo
- Nováček
Nuz hej, ale ked chcem najst odpoved na niektoru z mojich konkretnych otazok:chmelko píše:hladat:
and + klučove slovo (servisy, bazary, problemy, 1.6 a pod)
ma niekto skusenosti s autohus?
tak autohus to nenajde
Ani ci ako dovozca platim cenu s VAT alebo bez - VAT to nenajde
Nasiel som radu na Auto Kois v Banovciach nad Bebravou, potesi.
Neverim ze mi ten vyhladavac najde odpoved na otazku ci je lepsie (celkovo, v $$/rok vlastnenia) kupovat 3, 4, alebo 6 rocne (na nove nemam) - v zasade je to hladanie uzitocne len pre velmi zakladne otazky, pre zlozitejsie veci bud nic nenajde, alebo su tie klucove slova tak vseobecne ze to co najde mi je na nic aj tak.
Takze by som znovu poprosil zijuce bytosti s teplou krvou v zilach a zhovievavym srdcom nech mi trosku pomozu...
- CemFoFoKo
- Nováček
No, ak si si nevsimol, som zo Slovenska. Takze ci Foki alebo nemecko, preprave/prihlasovaniu sa nevyhnem. Samozrejme, u Fokiho bude vacsia istota, ale zase aby tam neboli dvojite naklady na prihlasovanie, to by to predrazilo...akumulator píše:No dyz premyslis, ze si zajedes na vlastni pest do nemecka, tak to uz to k Fokimu mas bliz, ne?A budes mit daleko vetsi jistotu. V nemecku uz to taky neni takova jistota co to bylo drive - spousta polaku, turku - staci se to i tam - krom toho na tebe budou vsichni sprechen deutsch... Taky smlouva schriben in deutsch apod... Preprava vyjde docela draho, prihlasovani, opletacky... Mno nevim, dyz mas vuli jet do nemecka, tak se cestou tam stav u Fokiho...
Nuz hej, momentalne sa zacinam viac priklanat k tej 1.6 ke.1.6 je spolehliva, pokud chces moc setrit, tak si to predelej na LPG, budes jezdit jeste daleko levneji nez s dieslem (cca 7-9l plynu=cca 3,5-4,5l na 100km...co vim, s dieslama tu jezdi kolem sesti), nehlede na ekologii. A porad to bude jednoduchej atmosferickej benzinovej motor, kde se ti nepokazi dvoujhmotovy setrvacnik (15tis), vstrikovace (9tisx4ks), turbo apod... Je to lehkej motor, takze daleko min budou trpet cepy, tlumice, brzdy etc...
Nestras, ja ratam tak mesiac-dva!Hodne stesti pri koupi... Ja sam jsem shanel vic jak pul roku, nez jsem sehnal to prave!

Moj problem je ze nerozoznam to prave od toho laveho...

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Z toho si nic nedělej, já na to měl jen jeden tejden, nemohl jsem si dovolit bejt bez auta, takže shánět něco půl roku byl přepych. Naštěstí Focusů je dost, takže nabyl problem.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/