Sentik píše: 24.02.2021 20:28
Palubovka jako celek - vzdušnější, na omak (pokud už to někdo omakává

) příjemnější a pocitově hodnotnější..
Vzdušnější určitě, ale mně se třeba ta robustnost a stísněný pocit ve FF3 právě líbí - nicméně ta změna u FF4 by nebyl deal breaker.
Souhlasím, že interiér i působí hodnotněji, ale za mě jen přes okénko. Při usednutí dovnitř je to přinejlepší remíza a jak jsem psal, šetření je vidět - tu chybí nějaká ta schránka, tu zase světýlko atd. Přitom tam některé prvky ještě nedávno v té samé výbavě byly. Možná tedy je část mých zkušeností ovlivněna tím, že došlo k nějakým změnám, které u tvého auta ještě nejsou. Případně je na tom třeba ST (nebo Titanium) u FF4 lépe a moje FF3 Titanium zase lépe, než tvoje bývalé FF3 STline. To přesně nevím

Jo, jsem na FF3 zvyklý, mám ho mnohem déle, než jsem původně zamýšlel a vlastně ani nějak reálně nemám důvod ho měnit - jen jsem prostě chtěl využít situace a dokud má ještě hodnotu, tak vyměnit za nové. Jenže ceny jsou dnes vyšší, než tehdá (resp. podobné, ale dostaneš v určitém ohledu méně, imho) - asi bych prostě za ty peníze čekal víc, protože některá konkurence to i dnes umí... Být to jiná značka, tak mávnu rukou a jdu jinam - takhle jsem nahlodaný, protože je to Ford, pěkně to jezdí, jsem na to zvyklý a designově se mi líbí. Jen mě mrzí ten dnešní trend.
Btw. 1.5 EB R3 opravdu nejede stejně, jako 1.6EB - tady bych řekl, že starší je jiná liga

Asi oproti 1.5 EB R4 je to stejné, ale 1.6ka s overboostem je citelně lepší. Ale dejme tomu, zkousnul bych to, protože ani u konkurence to dnes není žádná sláva, pokud se pohybujeme v této cenové relaci.