Asi stále toto. Prípadne niečo od značky Isudar. Záleží aj podla sumy, kolko by si chcel investovať.ScorpionSX píše: 24.01.2021 13:51 Momentálne sa mi celkom pozdáva toto Android rádio, keby sa mi pokazilo moje terajšie, (alebo by som našiel iný dobrý dôvod) tak by som asi doňho išiel: https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 2e0eDp9o4U
Android OEM Ford rádio
- ScorpionSX
- Zkušený
Re: Android OEM Ford rádio
- solfan
- Test driver
o cenu az tak nejde teraz, ale to asure co si postol ma len 2gb ram ak dobre vidim.
ano, nad isudar premyslam, pripadne boison:
len FM tuner maju 7786, 7738, a to malo i to, co som mal doteraz a nehralo moc dobre, a AMP TDA 7308A, inak PX6, 4GB RAM
https://www.aliexpress.com/item/4000386 ... web201603_
tento ISUDAR asi vyzera najzaujimavejsie, ma 6686:
https://www.aliexpress.com/item/3280822 ... web201603_
sice uz trosku drahsie, ale to probelm nebude.
co vy na to?
ano, nad isudar premyslam, pripadne boison:
len FM tuner maju 7786, 7738, a to malo i to, co som mal doteraz a nehralo moc dobre, a AMP TDA 7308A, inak PX6, 4GB RAM
https://www.aliexpress.com/item/4000386 ... web201603_
tento ISUDAR asi vyzera najzaujimavejsie, ma 6686:
https://www.aliexpress.com/item/3280822 ... web201603_
sice uz trosku drahsie, ale to probelm nebude.
co vy na to?
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- ScorpionSX
- Zkušený
Ak ti cena toho Isudaru nevadí, tak choď kludne doňho, bude to v pohode
Dokonca majú v DE sklade aj čiernu aj striebornú verziu PX6 s DSP, čo je super, bývajú často vypredané.
Ak by si chcel niečo ušetriť tak by som predsa len bral to A-Sure, lebo má napr. aj vstavané Carplay/Android Auto (Isudar potrebuje 18€ dongle, ktorý ti navyše pošlú len z Číny, takže naň čakáš
) a tých 2GB RAM by som sa až tak nebál ako skôr tých horších rádio čipov, ktoré majú iné značky (aj Boison a pod.). Nebudeš na tom predpokladám drtiť hry počas jazdy a na tú rádio/USB appku ti tých 2GB RAM postačí. Mal som kedysi Android rádio s 1GB RAM a bolo to úplne v pohode, tá RAMka bola zďaleka najmenší problém toho rádia.
Boison by som bral len v tom prípade, že ti nevadí ten slabší tuner. Čo píšeš že si mal a nehralo to moc dobre, takže to určitá priorita asi bude, takže v tomto prípade radšej Isudar (alebo A-Sure). Ono ten tuner sa dá aj samostatne kúpiť a šikovný elektrikár do prepájkuje, len je podstatné, či sa dá vo factory settings toho rádia zmeniť aj typ tuneru, niekedy to ide, niekedy nie. Preto by som to radšej neriskoval.
Dokonca A-Sure má akýsi dvojitý vstup na tuner, čo som inde nevidel a slubujú vďaka tomu lepší príjem, tým ma aj trochu zaujali, ak by to za niečo stálo, tak to je velký posun k OEM kvalite.

Dokonca majú v DE sklade aj čiernu aj striebornú verziu PX6 s DSP, čo je super, bývajú často vypredané.
Ak by si chcel niečo ušetriť tak by som predsa len bral to A-Sure, lebo má napr. aj vstavané Carplay/Android Auto (Isudar potrebuje 18€ dongle, ktorý ti navyše pošlú len z Číny, takže naň čakáš

Boison by som bral len v tom prípade, že ti nevadí ten slabší tuner. Čo píšeš že si mal a nehralo to moc dobre, takže to určitá priorita asi bude, takže v tomto prípade radšej Isudar (alebo A-Sure). Ono ten tuner sa dá aj samostatne kúpiť a šikovný elektrikár do prepájkuje, len je podstatné, či sa dá vo factory settings toho rádia zmeniť aj typ tuneru, niekedy to ide, niekedy nie. Preto by som to radšej neriskoval.
Dokonca A-Sure má akýsi dvojitý vstup na tuner, čo som inde nevidel a slubujú vďaka tomu lepší príjem, tým ma aj trochu zaujali, ak by to za niečo stálo, tak to je velký posun k OEM kvalite.
- solfan
- Test driver
mal som do teraz radio za 5500, 4gb ram a pri mojom pouzivani cas od casu zblblo (bluetooh mobil pripojeny, pripojene na hotspot, google mapy navigacia, aplikacia na online radio, agama, pripadne niekedy schodzka cez teamsy
) a zeby bolo rychle jak blesk sa neda povedat
preto si myslim, ze 2gb mi bude malo.
a ten isudar je za 6500, takze dat o 1000 viac uz asi problem nebude. len ci to za to stoji, alebo mate niekto odzkusane nieco ine.
Svagor ma v kii xonrich, hraje dobre, ale viac som neskusal.
https://www.aliexpress.com/item/4000121 ... 41bdyazaO2
ale cena tam uz tak vyssia nie je a ten isudar ma novsy procesr, bluetooth 5 a celkovo mi pride "lepsia" znacka
co sa tyka kvality FM radia, tam ma to stve len z principu, az tak casto to nepouzivam
ale aliexpres mi nieco malo refundoval, tak chcem skusit nieco ine.
co sa tyka carplay - jak presne to funguje? mirror mobilu? to asi zvladnem i bez toho. ja proste pripojim radio na hotspot a potom uz fungujem na radiu. jedine co ma stve, ze na iOS 13 mi fungovalo to, ze ked som pripojil mobil na USB radia, tak sa automaticky zacal zdielat internet (aj sa mobil nabijal). Po nahodeni iOS 14 sa to sice tvari, ze je internet nazdielany cez kabel, ale internet nefunguje. Musim si manualne otvorit na mobile hotspot, mobil odpojit od USB radia a cekat nez se radio pripoji na wifi mobilu. Opruz

a ten isudar je za 6500, takze dat o 1000 viac uz asi problem nebude. len ci to za to stoji, alebo mate niekto odzkusane nieco ine.
Svagor ma v kii xonrich, hraje dobre, ale viac som neskusal.
https://www.aliexpress.com/item/4000121 ... 41bdyazaO2
ale cena tam uz tak vyssia nie je a ten isudar ma novsy procesr, bluetooth 5 a celkovo mi pride "lepsia" znacka

co sa tyka kvality FM radia, tam ma to stve len z principu, az tak casto to nepouzivam

co sa tyka carplay - jak presne to funguje? mirror mobilu? to asi zvladnem i bez toho. ja proste pripojim radio na hotspot a potom uz fungujem na radiu. jedine co ma stve, ze na iOS 13 mi fungovalo to, ze ked som pripojil mobil na USB radia, tak sa automaticky zacal zdielat internet (aj sa mobil nabijal). Po nahodeni iOS 14 sa to sice tvari, ze je internet nazdielany cez kabel, ale internet nefunguje. Musim si manualne otvorit na mobile hotspot, mobil odpojit od USB radia a cekat nez se radio pripoji na wifi mobilu. Opruz

Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- ScorpionSX
- Zkušený
Do toho Xonrich by som asi nešiel ak je Isudar za podobnú cenu alebo aj lacnejšie. Pripadajú mi trošku také nedoladené (Xonrich). Niektoré modely sú lacnejšie ako konkurencia, takže ak by bola cena prioritou, tak povedzme, ale inak radšej Isudar.
Carplay funguje presne tak ako keď to má auto vstavané, tzn. pripojíš iPhone, na displeji sa ti zobrazí "Carplay homescreen" s pár appkami, ktoré Carplay podporujú - nejde všetko, napr. hry a pod., ale napríklad aj tie Teamsy by cez to mali fungovať
... na YT bude kopa videí ako to vyzerá, lepšie keď si pozrieš tam...mne sa to celkom pozdáva, pre mňa je to rozhodne lepšie ako mirroring, síce menej aplikácií, ale to čo potrebujem ide výborne.
Carplay funguje presne tak ako keď to má auto vstavané, tzn. pripojíš iPhone, na displeji sa ti zobrazí "Carplay homescreen" s pár appkami, ktoré Carplay podporujú - nejde všetko, napr. hry a pod., ale napríklad aj tie Teamsy by cez to mali fungovať

- solfan
- Test driver
no tiez sa priklanam k tomu Isudaru. Sice uz to nie je uplne budget radio, ale tak babis nam od januara pridal na vyplate, tak co uz 
mozno budu mat nejake valentinske akcie

mozno budu mat nejake valentinske akcie

Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- solfan
- Test driver
len mam pocit, ze isudar nedava canbus k tomu, takze to je dalsich 500...
alebo to davaju? nemaju na strankach zoznam, co dodavka obsahuje...
alebo to davaju? nemaju na strankach zoznam, co dodavka obsahuje...
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- ScorpionSX
- Zkušený
Myslím že CAN-BUS k tomu je, ale akurát nie je to ten model, čo napríklad vie na Convers+ zobrazovať info z rádia. Ale na Focuse CAN-BUS reálne aj tak moc nepotrebuješ. Pozri prípadne vo fotkách k feedbacku, hádam tam niekto odfotil aj rozbalenú krabicu 

-
- Nováček
Ahoj vo spolok mám v Ford Mondeo MK4 2008 už asi 2 roky android rádio kúpené z bazoša a od vtedy mi na converse ukazuje len dve riadky palubný počítač a nastavenie... a funguje len na volante od okna volume + - a prepinanie pesničiek dopredu dozadu prava strana volantu je mrtva.
Viem že je to asi CANBUSOM ale nikdo mi nevie povedať alebo napísať typ aký by bolo treba kúpiť treba na ALI aby to fungovalo ide mi hlavně o ten convers aj keby nepísalo názov stanice by mi nevadilo.
Díky za každú radu.
Viem že je to asi CANBUSOM ale nikdo mi nevie povedať alebo napísať typ aký by bolo treba kúpiť treba na ALI aby to fungovalo ide mi hlavně o ten convers aj keby nepísalo názov stanice by mi nevadilo.
Díky za každú radu.
Ford Mondeo Kombi 10/2008 MK IV 2.0i 16V 107Kw/146HP LPG Stag
- solfan
- Test driver
no bez canbus mi nebude vediet ovldat pod volantom.ScorpionSX píše: 08.02.2021 19:07 Myslím že CAN-BUS k tomu je, ale akurát nie je to ten model, čo napríklad vie na Convers+ zobrazovať info z rádia. Ale na Focuse CAN-BUS reálne aj tak moc nepotrebuješ. Pozri prípadne vo fotkách k feedbacku, hádam tam niekto odfotil aj rozbalenú krabicu![]()
tiez to tak chapem, ze focus canbus je a ak mam mondeo, smax, galaxy, tak mam dokupit.
na obrazkoch od uzivatelov niekde je, ale isudar rovno doporucuje kupit, tak mozno prikupili.
kazdopadne som rovno do isudaru napisal
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- foker
- Pokročilý
Na Focus 2 nepotrebujes CANBUS dekoder,povely nejdu cez zbernicu ale ovladanie pod volantom je odporovy delic ktory sa da naucit asi kazde radio ktore podporuje ovladanie.Ma to malu vyhodu ze kazdemu tlacitku mozes priradit funkciu aku chces.To cez CANBUS nejde
Odoslané z LM-G710
Odoslané z LM-G710
Ford S-Max 2014 2.0TDCi 120kW
- solfan
- Test driver
aha, to som nevedel, a ked tam ten canbus je tak k comu vlastne? 
ja som ho tam mal a v radiu pod polozkou, kde som mohol programovat tlacitka nebola ziadna ponuka, nic...
a ovlafanie pod volantom fungovalo...
ale uz si nespominam, ci som skusal i bez canbus...
ja som ho tam mal a v radiu pod polozkou, kde som mohol programovat tlacitka nebola ziadna ponuka, nic...
a ovlafanie pod volantom fungovalo...
ale uz si nespominam, ci som skusal i bez canbus...
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- foker
- Pokročilý
Cez CANBUS mozes mat ine info z auta. Nastavenie klimy na displeji radia alebo frekvenciu radia na budikoch. Ak ti fungovalo ovladanie pod volantom tak niekto musel tlacitka naprogramovat,pochybujem ze to uz tak vyslo z tovarne.Tieto radia nebyvaju len na 1 typ auta,a aj keby tak odpor obvodu nemusi byt presne.Ovladanie pod volantom je totiz len seria odporov zapojenych na 2 vodice konciace v konektore za radiom.Teraz ale myslim Focus 2.
Co ja viem tak tlacitka samotneho radia sa vacsinou programuju v nastaveniach a na programovanie ovladania pod volantom byva zvlast akoby aplikacia.Ale moze sa to lisit od modelu,som len hadajuci amater
Odoslané z LM-G710
Co ja viem tak tlacitka samotneho radia sa vacsinou programuju v nastaveniach a na programovanie ovladania pod volantom byva zvlast akoby aplikacia.Ale moze sa to lisit od modelu,som len hadajuci amater
Odoslané z LM-G710
- solfan
- Test driver
jasne, rozumiem. no v nastaveniach bola sekcia na programovanie tlacitok, ale bola prazdna...
a ovladanie fungovalo...
ktovie jak to teda bolo, radio uz nemam...
a este sa opytam, je tam moznost zapojenia acc bud cez canbus, alebo napriamo. ked to mam cez canbus, tak napriamo asi nepotrebujem...?
pripadne ked vravis, ze canbus je na focus 2 zbytocny, tak ked uz ho mam tak zapojit cez neho, alebo radsej napriamo? dik.
a ovladanie fungovalo...
ktovie jak to teda bolo, radio uz nemam...
a este sa opytam, je tam moznost zapojenia acc bud cez canbus, alebo napriamo. ked to mam cez canbus, tak napriamo asi nepotrebujem...?
pripadne ked vravis, ze canbus je na focus 2 zbytocny, tak ked uz ho mam tak zapojit cez neho, alebo radsej napriamo? dik.
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- foker
- Pokročilý
Ja som to pochopil tak (podla mojho radia,Bosion) ze ked pouzivam CANBUS dekoder tak 12V cez neho,on potom riadi vypnutie a zapnutie radia pri otoceni klucom.Keby som CANBUS nepouzil tak dam 12V od spinacky priamo do radia aby sa zapol po otoceni kluca.
Mam ale S-Max a tam je to tak posahane spravene ze k radiu neni potiahnute spinane 12V takze pouzivam CANBUS.
Neviem co vsetko CANBUS vo Focuse 2 zobrazi,aku mas vybavu,o aku funkciu radia by si prisiel.Ostava len vyskusat.Ja som mal vo Focuse radio bez Canbusu
Odoslané z LM-G710
Mam ale S-Max a tam je to tak posahane spravene ze k radiu neni potiahnute spinane 12V takze pouzivam CANBUS.
Neviem co vsetko CANBUS vo Focuse 2 zobrazi,aku mas vybavu,o aku funkciu radia by si prisiel.Ostava len vyskusat.Ja som mal vo Focuse radio bez Canbusu
Odoslané z LM-G710