Android OEM Ford rádio

Odpovědět
blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Re: Android OEM Ford rádio

Příspěvek od blackbox80 » 19.11.2020 16:12

díky moc :)

a) jasně :) kdybych nebyl lemra lína, tak budu zkoušet celé dny :D blbé je, že je nutná redukce SMA <> FAKRA (šance na citelný útlum) >> asi zkusím variantu co píše kolega (pod palubovku >> je to plast, takže by to mělo fachat a nemusím to tahat buhví kam)

b) myslel jsem si to :) (to rádio mělo polepy z jiné verze s DVD, manuál z jiného typu, ale letáček se schématem aspoň seděl s mou verzí :D ) >> CANBUS vypadá standardně HW version:3 SW:2 (vypadá velmi podobně jako od jiných výrobců ..) ..asi valí podle jedné šablony :D

c) jj mikrofon vyzkouším během instalace(to už je to nejmenší :D ) >. snad bude v rádiu dobrý (externí by hyzdil interiér).. ..už si to plánuji na víkend doufám, že nebude pršet :)

externí mikrofony jsme měl v balení dva(omylem asi přihodili jeden kus navíc) , ale jsou to takové černé "kopule" s jackem a lepítkem a to se mi tam moc dávat nechce :D

Když to nebude fachat ke spokojenosti, tak se plácnu přes kapsu a koupím origo CANBUS redukci od FORDU(za 2k+) + redukční rámeček na hranatý 2DIN a k tomu nějaký starší AVIC Pioneer z bazaru :D >> tam to bude fungovat 100% :)

foker
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od foker » 19.11.2020 18:13

Len poznamka.
Ak mas IR celne sklo a vyhrievane tak citlivost GPS pod palubovkou bude mizerna.Musel som dat antenu do bocneho okienka,inac som cakal minuty az desiatky minut na polohu.Aj podla pocasia.

Externy mikrofon nepouzivam ani ja,staci ten vstavany.

Odoslané z LM-G710

Ford S-Max 2014 2.0TDCi 120kW

blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od blackbox80 » 19.11.2020 20:35

Vyhřívané ano(ještě drátky) ..IR nevím :oops:

Jinak dobrá připomínka(tohle mi uniklo a pak bych nadával, že to rádio stojí za ***)>> mají ty rádia nějaké servisní menu, kde se dá měřit síla signálu, abych našel vhodnou pozici?

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 20.11.2020 09:21

IR je "infračervené" sklo...resp. sklo s nejakou vrstvou ktorá to infra žiarenie lepšie odráža...každopádne by si mal dole pri stieračoch takú "IR" značku. Ale už výhrev vie celkom spolahlivo zablokovať GPS signál...ja som napríklad dal GPS anténku na strop, vedla FM antény, tiež mi blbol signál keď bola len hodená za rádiom niekde.

Servisné menu na citlivosť asi úplne presne nie, ale niektoré rádiá majú možnosť nechať si zobraziť aspoň to, na kolko GPS satelitov si práve pripojený, vyzerá to nejak takto:
HTB1l9a8X.jrK1RkHFNRq6ySvpXaC.jpg
toto je asi zrovna z WinCE rádia, ale Android to má podobne...hladaj buď samostatnú appku "GPS Info", alebo niekde v Settings alebo Factory Settings by to mohlo byť.
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od blackbox80 » 20.11.2020 10:03

pocitově mi telefon funguje stejně se sklem s/bez výhřevu(ale dopomáhám si i daty/LTE..), ale zkusím to o víkendu proměřit např. app "Satelitní kontrola" s telefonem uvnitř vozidla a venku a pak zkusím proměřit i jak chytá rádio (jestli to nemá v menu, tak myslím podporuje i google play a nebo tam něco "side load(nu)) ...abych pravdu řekl, tak takový detail by mě nenapadl a pak bych to musel znovu rozdělávat a udělat pořádně :D

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 20.11.2020 10:19

Telefón funguje aj mne dobre, ale tiež je to dátami...ale spomínam si napr. na Nokiu N95 8GB čo som mal kedysi, tá myslím mala možnosť si asistovanie dátami vypnúť a vtedy som mal s navigáciou v aute problém. Musel som mať telefón pri bočnom okne aby sa GPS chytilo.
Ale určite je na to aj nejaká appka, ak to nemá rádio v sebe :wink:

foker
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od foker » 20.11.2020 16:21

Toto je na to urcene

https://play.google.com/store/apps/deta ... ss.gpstest

V nastaveniach android telefonu sa tiez da vypnut asistovane GPS,ale nikdy to nerobim.
Ked som skusal silu signalu,chytil som antenu do ruky a kym bola vnutri tak slabota.Vystrcil som antenu mimo auta,satelity hned nabehli.Nie som si isty co by kabel dociahol az k stropu,tak som ho dal k bocnemu oknu.Nevadi mi tam a poloha je za par sekund

Odoslané z LM-G710

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 20.11.2020 22:13

co za radio jsi koupil?
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od blackbox80 » 21.11.2020 20:20

Wondefoo PX6 4GB RAM + 64GB úložiště s IPS a už ho mám namontovaný (první start rádia asi 10 sec. a pak instatní ..rychlejší jak originál >>uvidíme zítra potom co se auto kompletně uspí)
- 10A pojistka(Travelpilot FX má 15A)
- váha cca 1300g (Travelpilot FX cca 2340g)
- opravdu svižný při všech úkonech(to je dost podstatný rozdíl oproti hlemýždímu originálu)
- docela topí celé tělo (snad to bude v pohodě)
- příjem radio stanic OK :)
- hraje dobře >> strach ze špatného zvuku byl lichý + jde to doladit ekvalizérem ..
- displej dobrý(IPS) >. trochu jsem se bál jen WSVGA rozlišení, ale na tu velikost žádný problém
- přehraje v pohodě i kvalitní h.264 (HEVC jsem ještě nezkoušel)
- přijmutí hovoru i zavěšení páčkou pod volantem OK (tlačítko pro aktivaci voice kontrol "mutne/unmutne" zvuky)
- ovládání na volnatu zatím ignoruje >> ani je nevidí (zítra vymontuji BT Modul, který si žije vlatním životem i bez origo rádia) >> mám podezření, že se to tluče a "rezervuje" si ovládání volantu pro sebe >> snad nebudu ještě muset měnit něco diagnostikou)
- nemám k tomu kamery, ale když zařadím zpátečku, tak automaticky přepne a vyhodí error :D vyřadím a hned se vrátí do normálního módu(snad to půjde vypnout)
- GPS anténa chytá docela slušně+ rychle fixuje/nabíhá, i když je pohozená za rádiem :)
- samotné UI mi připadá trochu nevychytané(pár věcí bych udělal jinak), ale dá se to překousnout (jen subjektiví pocit)

:hah: akorát jsem při montáži ztratil dva šroubky v útrobách vozidla :dih:

foker
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od foker » 22.11.2020 14:09

To zohrievanie zvykne sposobovat samovolne restarty .Mne sa to este nestalo ale niektori majitelia podobnych radii sa na to stazuju.Vyriesili to malym chladicom s ventilatorom.
Ovladanie na volante by malo ciastocne fungovat ak mas spravny Canbus a spravne zvolene auto v nastaveniach.Vsade po forach koluje informacia ze fungujuci Canbus je v1.13.Ziadny zazrak to vsak neni.
Ja som musel BT odparovat lebo sa mi Ford Audio chcelo stale pripajat k telefonu.Musel som vsak kvoli tomu dat stare radio spat.
S vykonom problem urcite nebude.Mne tam bezi Waze,na pozadi nahrava video z cesty a malemu ide cez HDMI dozadu VLC s rozpravkou.A ziadne spomalenie nebadat

Odoslané z LM-G710

blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od blackbox80 » 22.11.2020 17:59

- tak dnes jsem tam zapojil externí mikrofon (žádná sláva ale lepší jak integrovaný)
- už jsem si myslel, že je rozbitá navigace, protože rychlost ukazovala jen 105 a limit 56..pak mi došlo, že tam jsou nastavené míle
- teplota potom co jsem vytopil auto na "HI" a dával rádiu pořádně záhul 75 stupňů(podle AIDA64), takže zatím pohoda, ale fakt topí celé tělo ..(GPU to má cca 5 let starou na 28nm, ale papírově by to mělo zvládat i 4k HEVC video)
- origo BT modul jsem vybrakoval a na convers mi zmizela položka navigace a telefonní seznam :D (když umřelo originál rádio, tak jsem měl jen dva řádky = zjevně redukce CANBUS fungujem, ale divně)

CANBUS redukci mám přímo pro FORD MONDEO, ale nevím jaké :D štítek HXD 20200811 URXT HW:V3 SW: V2 >> bohužel i po odpojení BT vidí jen páčku pod volantem(zvednout, zavěsit, voice control >> aktuálně funguje jako MUTE) >> ovládání na volantu byl hlavní důvod a aktuálně nejde :/, ale základní spolupráce s CONVERS+ tam je ..jen ten volant nevidí :(

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 22.11.2020 21:29

Na ovládanie na volante kompletne by si asi potreboval prepojiť niektorý z tých KEY1 alebo KEY2 či jak sú tie káble nazvané a malo by sa to rozbehnúť. To že ti funguje páčka na voice control je dobrá správa, ja som niečo podobné riešil na S-Maxe, čo je vlastne elektricky to isté čo Mondeo a tam som skončil na opačnom - volant ide, ale páčka nie. Ale je fakt, že sa jednalo o WinCE rádio.

Ohladom Convers, čo ti tam presne zobrazuje? Nefunguje ti ani pravá strana volantu na prepínanie vstupov?

blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od blackbox80 » 22.11.2020 22:16

jop doslova vidí jen ty tři tlačítka nic víc, keré si můžu libovolně definovat >> od začátku měli přiřazené správné funkce .. (až na VOICE = mute)

pravá strana funguje OK :) a podle toho plánku nemusím zapojovat KEY 1,2 , když mám CANBUS :) ..a musel bych to celé zase rozdělávat :D (snad se najde jiné řešení )
https://kickass.rajce.idnes.cz/Wondefoo/1469775379

všechno až na navigaci a asi telefon (zítra mrknu) >> potom co jsem vybrakoval BT Modul, tak to zmizelo > teď ukazuje vstupy i rádio, ale neukazuje názvy stanic :)

foker
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od foker » 22.11.2020 22:22

Pokial viem tak Key1 a Key2 je na analogove pripojenie volantu ked neni Canbus.
Mne radio komunikuje s Convers ale vo velmi okliestenej forme.Myslim ze je to max co sa da za normalnych okolnosti z toho vyzmykat.Prava strana volantu funguje ako predtym.Na lavej strane idu vsetky ale iba s povodne nainstalovanym prehravacom.Na doinstalovanych funguje iba hlasitost.Prehadzovanie pesniciek iba ak je doinstalovana aplikacia NWD Key ale nespolahlivo.
Myslim ze ti packa na telefonovanie nebude fungovat ako od vyroby.S Canbusom funguje iba ako popisujes,hlasove ovladanie bolo v radiu ktore si vyhodil.
Na polskom fore popisuju ako funkcne Canbus adaptery od Isudar,Bosion a Eunavi, mozno by pomohla vymena.
Ak vies po polsky alebo porozumies hatlanine z translatora tak si precitaj toto

Kód: Vybrat vše

https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=294963

Odoslané z LM-G710

blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od blackbox80 » 22.11.2020 22:44

zítra večer na to mrknu :) (s tím jsem počítal, že Voice control nebude fungovat)

btw málem bych zapoměl rádio mi ukazuje i napětí baterie a klimatizaci (takže opravdu vše funguje ..jen nevidí ani jedno tlačítko na volantu :) ) >> v podstatě jediná vada na kráse a zrovna podstatná (oželel bych tu klimatizaci, napětí , ale zrovna ten volant je iritující :D )

https://kickass.rajce.idnes.cz/Wondefoo pár fotek z telefonu ..zítra doplním další :)

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“