zdvihnutie podvozku
-
zdvihnutie podvozku
všetkých zdravím. Chcel by som sa opýtať či niekto nemá skúsenosti so zdvihnutím podvozku auta. konkrétne model FF II, combi.
Často som nútený parkovať na obrubníkoch a tiež chodievam na chalupu, kde je trošku horšia cesta a vždy tŕpnem kedy niečo urvem.
Počul som že existujú dajaké podložky pod pružiny , ale to vraj zdvihne auto len o nejaký cm, alebo 2. Poraďte...
Často som nútený parkovať na obrubníkoch a tiež chodievam na chalupu, kde je trošku horšia cesta a vždy tŕpnem kedy niečo urvem.
Počul som že existujú dajaké podložky pod pružiny , ale to vraj zdvihne auto len o nejaký cm, alebo 2. Poraďte...
-
- Test driver
Re: zdvihnutie podvozku
fuuuha
vacsinou tu vsetci na 99,9% znizuju,ale uz sme tu mali aj nejakeho zvysovaca,ale na focus 1 a nepamatam si,kto to bol.skus cez funkciu "hledat" 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Neznehodnotis tim jizdni vlastnosti, ktere Focus nabizi? Kdyz ho zvednes, presune se teziste vyse a auto bude v zatackach nestabilni, nebo ne? Opravte me kdyztak 

- moabster
- Nováček
Myslim si, ze nemusis mat obavy. Mne sa zda Focus vysoky az az. Samozrejme pokial nejazdis po cestach urcenych pre traktory 

Ford Focus combi 2 Ghia, diamtova biela, 1,6TDCi 80kW 10/2005 

- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
a o kolik by sis to představoval zvednout, když ti nějaký ten centimetr nestačí? Ty už si u focuse něco urval? Protože zrovna extra nízký auto to neni a že by to hned padalo na břicho jako nějaký ty kačeny, když do nich sedneš ;o) to mi nepřijde. Pokud ta cesta je fakt ultra (třeba takovýty lesní cesty, který maj vyjetý dvě stopy a uprostřed je ostrůvek, kterej je o 10cm výš) ;o) tak chápu, že ti obyč světlá výška nestačí, ale pokud se to projet dá v menší rychlosti, tak aby se tlumiče moc nezmačkli, tak bych od toho určitě upustil, protože kvůli tomu kousku cesty si zbytečně ubereš kvalitní a hlavně v krizových situacích dost klíčový vlastnosti, který právě focus nabízí... Co takhle třeba větší kola s větším profilem?
a nebo tatru štěrku a vysypat tu cestu ;o)... pokud to neni přímo tvoje cesta, tak bych to udělal v noci a pak jenom krčil ramenama ;o))) myslím, že se s tím nikdo vyzobávat potom nebude
)))
a nebo tatru štěrku a vysypat tu cestu ;o)... pokud to neni přímo tvoje cesta, tak bych to udělal v noci a pak jenom krčil ramenama ;o))) myslím, že se s tím nikdo vyzobávat potom nebude

Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No zrovna ze by bol fofo nejaky vysoky nemozem povedat. Uz par krat sa mi stalo ze som ho pri parkovani strachol bruchom.
Napr kolegovi sa stalo ze si pri parkovani nevsimol vykopany jarok a polozil to na brucho tak ze mu obe predne kolesa vyseli vo vzduchu. Ale tu by mu nepomohol asi ani akokolvek zvyseny podvozok.
Napr kolegovi sa stalo ze si pri parkovani nevsimol vykopany jarok a polozil to na brucho tak ze mu obe predne kolesa vyseli vo vzduchu. Ale tu by mu nepomohol asi ani akokolvek zvyseny podvozok.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

- Komi
- Junior
mozem ti to vrele doporucit - kamos kupoval asi pred 3 rokmi novu octavku a priplatil si par tisic za zvyseny podvozok z tych dovodov co ty popisujes a je velmi spokojny. Nemyslim ze by to aj Fofa zasadne znehodnotilo, pokial nemas zavodnicke ambicie....ak sa nemylim skodovka to montuje ako opciu - asi 25mm zvysenie....
Focus II. kombi, Trend (A), 1,6TDCI 80kW 2006 , DPF vymeneny 2011, turbo 2009
- Jozef
- Pokročilý
No su miesta, kde aj ja obcas zavadim so spodnou castou auta (napriklad, ked vchadzam do dvora k rodicom
), ale preto si dvihat auto nebudem, skor, ak sa da, zmenim sposob prejazdu (jak do toho dvora
).

- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
tady je takovej Focus Scout:
http://news.auto.cz/aktuality/ford-focu ... roadu.html
zajímavý je, že oproti konkurenci vůbec nezvýšili světlou výšku auto
http://news.auto.cz/aktuality/ford-focu ... roadu.html
zajímavý je, že oproti konkurenci vůbec nezvýšili světlou výšku auto
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- Marťas
- Test driver
Tato uprava bude vhodna pro caste parkovani u supermarketu a na sidlisti. Zadny odreny lak, maximalne se vymeni plastik...

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- Forfoc
- Pokročilý
jfocus79: Co máš za auto resp. jaká je jeho historie, nekoupil jsi třeba kus , který už má pružiny Eibach (snížení o 3cm) či jiné pružiny? Nesnižoval někdo podvozek před tebou?
- MajklHe
- Člen klubu
Ta ma niekto s týmto skúsenosť? Chcem zdvihnúť zadok