co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
Stastlivec
Zkušený
Zkušený

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od Stastlivec » 06.04.2020 08:29

cyklista má povinnost je při pravém okraji vozovky
cyklista nesmí jet vedle jiného cyklisty, ale musí jet za sebou
při tomto není problém objet cyklistu s dostatečnou rezervou i když v protisměru jede jiné vozidlo na většině komunikací
co je na tom nepochopitelného?
neobhajuji ostřikování cyklistů :!:

maverick
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od maverick » 06.04.2020 10:02

stano: takze az pojde 5 cyklistov, obiehat ich budeme ako ? v protismere ci az mimo cestu ?
ano, cyklista nema povinnost ist 10cm pri krajnici, ale smoula pise, ze isli min dvaja a vedla seba...chodec detto...ak pojdu piati, tak vedla seba a ten najviac na kraji vlavo pojde uz po stredovej ciare ?

to ty sa zamotavas resp nevies pochopit, ze chodec resp cyklista vo vacsom pocte nema byt vedla seba ale ZA SEBOU
FFIII kombi 1.5 110kW

ZAHRY
.
.

Příspěvek od ZAHRY » 13.04.2020 00:28

Shodou okolnosti jsem si dnes pri ceste domu na tuhle debatu vzpomnel. Jedu v prostejovem a pred autem mi jedou dva cyklisti a co myslite. No vedle sebe aby si mohli povidat. :dih: Trvalo asi 200 metru,nez ten vic vlevo me pustil a pak se hned zaradil k pokracovani diskuze... :nunu:
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173+PS
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173PS
Ford Focus BAU!!!ST170 r.v. 02 173PS

Ford Focus combi 1,8 TDi Endura, r.v. 01, 90PS - aneb limitovaná série TDDi LPG by kozlow
Zahryho Focusek

finsa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od finsa » 22.04.2020 13:45

Cyklistům často nedochází to nejpodstatnější, sedí na pár trubkách a kolem nich jezdí několikanásobně vyšší rychostí tunové kusy železa řízené více či méně pozornými / opatrnými / nervově labilními lidmi.
Jet po silnici vedle sebe když vidím že je kolem mě provoz je nejen známka neslušnosti a ignorace předpisů, ale především ztráty pudu sebezáchovy. Zrovna minulý víkend jsem se s tím setkal, byl docela provoz a když jela auta proti tak jeli za sebou a já za nimi, jakmile ale auta v protisměru přejela a začal jsem je předjíždět tak si vesele najeli vedle sebe že pokecají, tak jsem zatroubil a on na mě ještě naštvaně pořvává :irre: . Tací si moc slušného jednání nezaslouží :palec_dolu:
FF II FL 1.6 16V kombi Panther Black
Fiesta MK5 1.4 16V Ghia nebo také nákupní taška na kolečkách.

Obrázek

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 22.04.2020 22:43

No a proto se u FF2 dají jehlou seřídit trysky ostřikovačů každá zvlášť.... nechápu, že mi ten úplně pravý proud stříká pořád někam doprava. 8)
A to toho na kole za rok najezdím spousta, ale tohle chování cyklistů asi nepochopím nikdy. :wallbash:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 22.04.2020 23:41

Cyklistov? A nie je to tak nejako spravanie dnesnej doby? Idem JA a ostatni sa poserte? Chodci so sluchatkami v usiach a ocami v telefone skacu na prechod dufajuc, ze auta stihnu ubrzdit, soferi predbiehaju na zabitie cez dvojitu plnu pred horizontom, obiehaju kolonu stylom "este to stihnem", parkuju pred prechodmi, na zakazoch, v krizovatkach, atd.
A voci obiehaniu na okreskach neobstoji argument, ze cyklista nie je na ceste chraneny, ma sa spravat zodpovednejsie. Ked to taky obiehac napali v protismere, ma podobne sance na prezitie, a navyse zabije aj druhych. Na rozdiel od toho na bicykli.
Jazdim aj na 2 kolesach, aj na 4. Jasne vidim, ze falusmi a vulvami sa to hemzi v oboch skupinach (a nielen tych). To je o ludoch. Nie o tom, kde a v com prave su. Postav sa na recepciu/prijem nejakej institucie - nemocnica, penzion, danovy urad, baumax... Po jednom dni stravenom "so vzorkou obyvatelstva" bude pre teba cyklista v strede pruhu len maly nezbednik (u nas nazyvany zajebanec) :lol:

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 23.04.2020 00:15

Sere mě každý, co se chová jako debil. :wink:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

ZAHRY
.
.

Příspěvek od ZAHRY » 23.04.2020 05:52

miki: :palec_nahoru:

Já si všimnul poslední dobou takové doslova trotloviny, co mi hlava nebere. Kolik ldií řídí auto se sluchátkama v uších - nejdřív jsem si myslel, že je to jen náhoda, že se občas mrknu někomu do auta a má to v uších , ale teď je spíš náhoda, když vidím někoho bez nich. Každý narvaný bílý bezdrátovky v uších, protože to je in. No dobře, ať si nima zaplní třeba všechny otvory, ale v autě? :dih: :nnou: :nunu: Tak nevím, jestli nemají rádio v autě, nebo co to je za debilovinu...

A mimo jiné mě včera doslova vytočilo, že mi zase prasknul lanovod na ovládání klapek topení. Už podruhý během půl roku :wallbash:
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173+PS
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173PS
Ford Focus BAU!!!ST170 r.v. 02 173PS

Ford Focus combi 1,8 TDi Endura, r.v. 01, 90PS - aneb limitovaná série TDDi LPG by kozlow
Zahryho Focusek

TomFocus
Test driver
Test driver

Příspěvek od TomFocus » 23.04.2020 16:41

Dnes na 20km kolem Prahy mě dva řidiči vyhodili vajgl, když sem je začal předjíždět. Obojí výpadovky vicepruhe. :nunu:

Edit. Dnes na D1 z Prahy (3 pruhy) nás brzdila 10km nána s Lambem suv.

Málo kdo kolem Prahy dává blinkr na výjezdu z kruhace.
Málo kdo dává blinkr před odbočením z hlavní.
Všude mega provoz.... čekáš na skulinu a když je, tak kokoti odbočují nebo vyjíždějí bez ukázání.
Tak stojíš čekáš a směješ se ....
Rozbijet přední okna sutrem.
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 23.04.2020 17:35

A teď si představ, že jezdíš oramovanym Rangerem a máš taky takovyho nerva. Mám kolikrát co dělat, abych to auto nepouzil :mrgreen:
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

TomFocus
Test driver
Test driver

Příspěvek od TomFocus » 23.04.2020 17:48

Jj hned bych ho otestoval na ,,silniční,, lysej. :mrgreen:
Jedu z Dubecku do Uhříněvese tuty, že tam je 3,5t max do 6,5t......seru se za návěsem 15minut pár km samej retardér, uzoucka silnice, pravoúhlé zatáčky.
Ale Mongol v soupravě si zkracuje cestu kolem Prahy a jede 30km/h.
Dnes byly snad erupce. Až budu u pc namaluji LUXUSNI nesfar (dva) kterých sem cca 1x týdně svědkem a vypíná mě u toho mozek. A můžu říct, že po srážce s oním i když mám auto pojištěný a ještě kameru bych použil svoje tělo k uvolnění stresu :mrgreen:

Edit...doplnění.

Popis obrázku. Křižovatka je velmi vytížená Petrovice - Uhřiveněs - Pitkovice
Přijíždím ke křižovatce (modrá šipka), začínám dávat blinkr doleva, protože auta za mnou mohou jet doprava. Najednou mě před autem proletí dement (červená šipka) co si zkracuje křižovatku před protijedoucím autem (žlutý kolečko).
Podotýkám v mém směru doprava není přes zahrady nic vidět....mít Rangera s rámem prudce bych nebrzil a seznámil bych dotyčného (rameno s rámem - kolmý střet). Co týden tohle zde mám.
ks.png
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 23.04.2020 20:26

Ved to pisem. Urcite len ti cyklisti jazdia dvaja vedla seba (a to samozrejme vsetci do jedneho) :lol:

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 23.04.2020 21:12

Hej tak tady to dobře znám, když jezdím do práce zadem.
Lidi co musí prijizdet po té modré sipce upřímně lituju, tam je to na palici.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 28.04.2020 10:52

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 30.04.2020 18:17

Přítelkyně má jedničkovou fabii. Asi tak dva roky to auto má. Měla tam rozbitý otvírání kufru, šlo to jenom páčkou vedle sedačky řidiče a ještě blbě (=táhlo s bowdenem), na madlo na pátých dveřích to nereagovalo, ani na čudlík na dálkáči. Přestože podle návodu k autu by mělo. A i to mechanický otvírání fungovalo blbě, obvykle se kufr musel otvírat ve dvou lidech, jeden tahá páčku u řidiče, druhej zvedá pátý dveře. Nebo tu páčku něčím podložit, prostě na kokota.

Už to měla i v servisu na výměnu oleje a řekla aby se podívali i na ten kufr. Servisman se na to podíval a něco tam přitáhnul, takže to chodilo trochu líp. Asi týden. Nedalo mi to a kouk sem se, co tam je. Vidím ucvaklý dráty od konektoru. Nějakej kokot místo aby vytáhnul konektor, tak ustřihne dráty a zamotá izolačkou. Tak to připájím zpátky, je vidět, že motorek se snaží, ale je rozbitej, zablokovanej v otvírací pozici. Táhlo, co z něj vede, je vyháknutý.

Prostě se to bývalému majiteli rozbilo, zaseklo v odmykací pozici, kufr asi nešel zabouchnout a hotfix byl nejdřív ucvaknout dráty, pak vyháknout táhlo z motorku a vysrat se na to. Takže přítelkyně dva roky otvírá kufr jako debil.

A servisman, kterej to měl v rukách, to nedokázal opravit. Novej díl z vrakáče stál 200. Práce tak na půl hodiny, když víte jak na to, na hodinu, když nevíte. Když se tím živíte, musíte to zvládnou s prstem v nose. To už jako dneska automechanici nedokážou opravit ani pitomej zámek na autě? Na druhém nejběžnějším autě v ČR? Co je horší, ten mechanik je z rodiny, je to přítel její dcery. Takže ho ani nemůžete kopnout do prdele a vynadat mu, že by si měl najít jinou práci, třeba zametat chodníky.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

Odpovědět

Zpět na „Pokec“