Spatny start za studena 1.8 TDCI
-
- Nováček
Re: Spatny start za studena 1.8 TDCI
Nejsem uplnej antitalent, jenom jsem mel vzdycky starej pekac tak se radsi zeptam. Ale diky za vysvetleni 

- lucky.jack
- Test driver
Z toho co jsi psal, jsem tak pochopil, že než se vrtat v autě, ti jde líp se vrtat třeba v lidským těle
O žhavičkách a špatných startech je tady toho docela dost, vč diagnostiky a měření svíček, takže něco pročti, a já se nebudu zbytečně znovu rozepisovat

O žhavičkách a špatných startech je tady toho docela dost, vč diagnostiky a měření svíček, takže něco pročti, a já se nebudu zbytečně znovu rozepisovat

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
- Nováček
Zimní starty 1.8 TDCi.
Dobrý den, poprosil bych Vás o typ ? Špatně mi nyní při teplotách cca 0°C startuje Focus 1.8 TDCi.
Před rokem nové žhavící svíčky NGK 4520, nový startér a baterka včera na 100% nabitá. Motor chytne na první pokus ale je znát těžké "převalení" jako by startér neměl sílu ... kde hledat chybu, baterku bych vynechal taje rok stará Bannerka a nabíječka při testu žádnou vadu nezjistila. Tak jestli zkusit žhavičky a nebo že by odešel startér po roce ? Jestli ještě zkusit naftový filtr vyměnit ? Děkuji za názor.
Před rokem nové žhavící svíčky NGK 4520, nový startér a baterka včera na 100% nabitá. Motor chytne na první pokus ale je znát těžké "převalení" jako by startér neměl sílu ... kde hledat chybu, baterku bych vynechal taje rok stará Bannerka a nabíječka při testu žádnou vadu nezjistila. Tak jestli zkusit žhavičky a nebo že by odešel startér po roce ? Jestli ještě zkusit naftový filtr vyměnit ? Děkuji za názor.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív hledej, než začneš zakládat nové téma
Sloučeno
Baterku si dobil? Pokud jí máš dobitou, a cítíš, že těžce startuje, tak problém bude ve startéru a nebo v kabeláži ke startéru(oxidace). Co si dával za značku startéru?

Baterku si dobil? Pokud jí máš dobitou, a cítíš, že těžce startuje, tak problém bude ve startéru a nebo v kabeláži ke startéru(oxidace). Co si dával za značku startéru?
-
- Nováček
Startér BOSCH 0 986 021 820
-
- Nováček
Startér BOSCH 0 986 021 820phofy píše:Nejdřív hledej, než začneš zakládat nové témaSloučeno
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak koukni na kabeláž, většinou tam bývá oxidace na okách 

-
- Nováček
díky kouknu na kabely ... díkyphofy píše:Tak koukni na kabeláž, většinou tam bývá oxidace na okách
-
- Nováček
Kabely zkouknuté, vyměněné žhavičky BERU GN993, baterie BANNER nabitá ... žádná změna startér BOSCH nemá švih ... Startér je 1 rok starý BOSCH - repas od BOSCH prý vše nové, a prý reklamace nejsou, firma tipuje že chyba je někde jinde, ale kde ? nevíte kde by mohla a v čem být ? vstřik ?
ps: nafta MAXXMOTION OMV, auto chytne hned ale je 0°C a je cítit jak se sotva motor při startu otočí ... když je motor zahřátý tak startér točí dobře ... díky
ps: nafta MAXXMOTION OMV, auto chytne hned ale je 0°C a je cítit jak se sotva motor při startu otočí ... když je motor zahřátý tak startér točí dobře ... díky
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to tipuju na ten startér
Jinak kecaj, repasuje se tak, že se dají nové uhlíky, ložiska a možná vysouvací cívka
Takže vynutí je starý, a může být napálený

Jinak kecaj, repasuje se tak, že se dají nové uhlíky, ložiska a možná vysouvací cívka