Ahoj,
máme v rodině "novou" (rok a půl starou) Fiestu na 16" kolech (obuty letní Michelin Primacy 3) a na zimu chceme pořídit novou sadu 15" kol. V TP je u 15" varianty uvedeno tady toto: 165/60 R15 88 Q M+S 6.0Jx15H2 OS45.0. Rozměr pneu je jasný, ale nerozumím tomu rozměru disku. U 16" (které jsou v TP uvedeny jako "standard") je v označení disku klasické ET, ale všechny alternativní rozměry mají v označení to OS. Co to znamená? Jaké disky máme vlastně shánět?
Rozměr disků kol
- MavasH
- Nováček
Rozměr disků kol
Ford Focus MKIII 13' 1.0 EcoBoost 92kW Tournier, Ink Blue (metallic)
EX: Ford Focus 01' 1,8i Zetec 85kW Tournier, Black Panther
- Jemar
- Zkušený
Re: Rozměr disků kol
Je to takové zmatečné, ale předpokládám, že to je také zális, neboli ET
ET německy = Einpresstiefe
ET anglicky = offset
Pokud to je tak jak myslím, pak je to divočina, protože OS místo ET používá certifikační společnost INMETRO, která certifikuje zboží třeba pro Brazílii.
ET německy = Einpresstiefe
ET anglicky = offset
Pokud to je tak jak myslím, pak je to divočina, protože OS místo ET používá certifikační společnost INMETRO, která certifikuje zboží třeba pro Brazílii.
- MavasH
- Nováček
Re: Rozměr disků kol
Jo, díky za odpověď. Po napsání dotazu zde jsem zkusil pohledat, co to ET vlastně znamená a po přeložení toho německého Einpresstiefe mi tak nějak docvaklo, že to bude to samé - ono se to nabízí i z té předepsané hodnoty. Jen mě teda zarazilo, že někdo do TP napsal "jakési OS", když se to při specifikaci ráfků snad nikde nepoužívá (nebo aspoň strejda gůgl to nezná)
I třeba na https://www.wheel-size.com/calc/ je u kolonky nazvané offset zkratka ET 

Ford Focus MKIII 13' 1.0 EcoBoost 92kW Tournier, Ink Blue (metallic)