FoFo MKII TDCi netahne - (naklápění lopatek turba ?)

Element
Nováček
Nováček

Re: FoFo MKII TDCi netahne - (naklápění lopatek turba ?)

Příspěvek od Element » 23.04.2019 21:01

dusanlulka píše:Tlaci to zalostne malo. Stiahni hadicu od turba filterbox - turbo a skontroluj v akom stave je turbinka
a aku ma vôlu radialnu,axialnu. radialna tam bude ale axialna je neziaduca.
VGTDC je v nasom pripade len vypocitana hodnota,nemame snimac realneho naklopenia.
A este taka blbost vzduchovy filter je novy?
Tak jsem se k tomu zase dostal.. Vzduchový filtr je tak půl možná 3/4 roku nový. Zkoušel jsem axiální vůli na hřídeli turba a žádnou nežádoucí vůli jsem nezaznamenal, dokonce ani v axiálním směru. Když už jsem měl chvíli času, sundal jsem škrtící klapku co je za turbem, protože diag chvílama házela chybu P024A a P024B - regulace obtoku chladiče plnícího vzduchu vázne. Po sundání jsem zjistil že klapka která má být při vypnutém motoru zavřená, tak byla pootevřená (přidírala se). Tak jsem to pročistil, rozhýbal a dal zpět. Potom mi při zkušební jízdy už chyba nevyskočila, teda kromě stále trápící P0299. Změnu výkonu k lepšímu jsem nezaznamenal. Stále jde špatně za plynem. Při sledování živých dat jsem zjistil že jak mi otáčky přeskočí přes 3000ot/min auto jakoby chytne druhý dech trochu se to zlepší (ale tlak v sani max 200kPa).

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“